24/4 Συγκέντρωση ενάντια στη μαζική σφαγή ζώων του πάσχα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4 ΩΡΑ 13.00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

post image

Η τιμή της ζωής του αρνιού πόσο θ’ ανέβει φέτος;

Τα μη ανθρώπινα ζώα βιώνουν τον πόνο, τη βία, τον εγκλεισμό και την εκμετάλλευση όπως και τα ανθρώπινα ζώα. Τα αρνιά, οι κατσίκες, τα πρόβατα, οι κότες, οι αγελάδες και όλα τα άλλα ζώα που εξημερώθηκαν και καθυποτάχθηκαν από τις εξουσιαστικές κοινωνίες για να καταναλωθούν οι σάρκες τους από τους πολίτες, αισθάνονται και επιζητούν τη ζωή και την ελευθερία. Αντ΄ αυτού τις μέρες πριν το πάσχα των χριστιανών βιώνουν την πιο ακραία βαναυσότητα μέσω της μαζικής σφαγής, της εντατικοποίησης της αυγοπαραγωγής και γαλακτοπαραγωγής για να γεμίσουν με τα πτώματα και τις εκκρίσεις τους το «γιορτινό τραπέζι». Μια ολόκληρη βιομηχανία με μεγάλους και μικρούς συμμέτοχους έχει στηθεί σε ολόκληρο το πλανήτη για να καλύψει αυτή την αυξημένη ζήτηση για κρέας. Στον ελλαδικό χώρο πέρα από την εντατικοποίηση της σφαγής στα σφαγεία, κάθε αυλή γίνεται και ένας χώρος θυσιαστηρίου του οικόσιτου ζώου που μεγάλωσε με «αγάπη» για να ταΐσει την «αγία οικογένεια» την ημέρα της «αγάπης». Η αγάπη όμως τελειώνει μαζί με τη ζωή του ζώου και σίγουρα εκείνο δεν μπορεί να την αντιληφθεί. Αυτή η συναισθηματική απονέκρωση του σφαγέα, εκφράζει την ευρύτερη απευαισθητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας που κλείνει τα μάτια της μπροστά στο θάνατο τόσο των ανθρώπινων όσο και των μη ανθρώπινων ζώων. Βιώνουμε έναν συνεχή πόλεμο απέναντι στη μη ανθρώπινη ζωή, μέσα στα μαζικά βιομηχανικά εκτροφεία – στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα σφαγεία – θαλάμους εξόντωσης και σε κάθε μικρή και μεγάλη απαξίωση της μη ανθρώπινης ζωής. Αυτή η απαξίωση, η διαδικασία «ζωοποίησης», η υποβίβαση σε μη άξιο ζωής έχει εφαρμοστεί σε πληθυσμούς ανθρώπινων ζώων από την εκάστοτε εξουσία που ήθελε να τα εκμεταλλευτεί σχεδόν σε όλες τις εξουσιαστικές κοινωνίες. Όπως αρνούμαστε την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, είμαστε υποχρεωμένα να αρνηθούμε και την απαξίωση της μη ανθρώπινης ζωής και να αγωνιστούμε για να σταματήσει η εκμετάλλευσή τους. Βλέπουμε με θλίψη και οργή τα μίντια να ασχολούνται με την τιμή του αρνιού με το κιλό που θα καθορίσει την τιμή ολόκληρου του φρεσκοσφαγμένου πτώματος το οποίο θα περαστεί στη σούβλα. Το σούβλισμα του ζώου δεν είναι παρά μια ακραία συμβολική μορφή της κυριαρχίας πάνω στα ζώα. Εμείς στεκόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση και τη σφαγή των ζώων σε κάθε της μορφή. Για την υπεράσπιση των εκμεταλλευόμενων αυτού του κόσμου. Μέχρι να κλείσει το τελευταίο σφαγείο, μέχρι όλα να είμαστε ελεύθερα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4 ΩΡΑ 13.00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Αναρχικά ανθρώπινα ζώα για την ολική απελευθέρωση

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License