[Θεσσαλονίκη] Πορεία ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση

Όλοι/ες στους δρόμους ενάντια στην τρέχουσα εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που εξυπηρετεί μονάχα τις ανάγκες του κεφαλαίου και του κράτους. Στηρίζουμε την απεργία των εκπαιδευτικών.

post image

Ο ψηφισμένος πλέον νόμος περί αξιολόγησης των αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών βάσει του ατομικού προσοντολογίου ορίζει την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των προοπτικών μας να εργαστούμε, εξατομικεύοντας εντέχνως το ζήτημα της εργασιακής απασχόλησης και των διορισμών στα δημόσια σχολεία, μεταβιβάζοντας σκόπιμα τις ευθύνες στον καθένα και την καθεμία από μας υπό το αντιδραστικό-αντεργατικό πρίσμα της «αξιοκρατίας», με σκοπό να διασπάσει την ταξική ενότητα μεταξύ των συναδέλφων του σχετικού κλάδου μέσα από την καλλιέργεια του ατομισμού, του ανταγωνισμού και του κανιβαλισμού, ώστε να πεταχτούν εν τέλει εκτός εργασίας όσοι και όσες περισσεύουν για τις ανάγκες του κεφαλαίου ή να συνεχίσουν την ατέρμονη εργασιακή τους περιπλάνηση μέσα στον ωκεανό της ανεργίας, της επισφάλειας, της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας. Επιπλέον, η εξελισσόμενη καπιταλιστική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση επιβάλλει νέους ταξικούς φραγμούς μέσα από τις ρυθμίσεις που αφορούν το Νέο Λύκειο, την εισαγωγή των αποφοίτων λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τους υποβαθμισμένους μεταλυκειακούς κύκλους εκπαίδευσης, τη συγχώνευση ιδρυμάτων και τη συνακόλουθη υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων των πτυχιούχων τους, αλλά και την εξίσωση των πτυχίων των δημόσιων ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων με αποτέλεσμα τη διάσπαση και την αποδυνάμωση της ισχύος τους.

Το συμπέρασμα είναι πως οι πολιτικοί διαχειριστές των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων επιζητούν την εξατομίκευση και την ιδιώτευση της κοινωνικής βάσης, ώστε να συνεχιστεί ανέφελα η καταλήστευση και η εξαθλίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σήμερα είναι ζητούμενο για τις σύγχρονες απαιτήσεις της αστικής τάξης η εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας, όπως και της προετοιμασίας για αυτήν, αλλά και η αυξανόμενη αλλοτρίωση της εργατικής τάξης με βάση τους ηθικούς κώδικες που διαμορφώνει και επιβάλλει ο καπιταλιστικός κοινωνικός σχηματισμός.

Στην παρούσα φάση καλούμαστε να ανατρέψουμε ήδη ψηφισμένους νόμους, εμποδίζοντας την εφαρμογή τους και να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών του κλάδου μας για εργασία με αξιοπρεπείς όρους στη βάση των συλλογικών αναγκών μας. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε αυτήν την περαιτέρω υποτίμηση της ταξικής μας θέσης. Να οργανώσουμε, λοιπόν, την προλεταριακή αυτοάμυνα και να περάσουμε άμεσα στην αντεπίθεση. Οι ψηφισμένοι νόμοι, οι επιθέσεις του κράτους και του κεφαλαίου αίρονται στους δρόμους του αγώνα μέσα από την ανειρήνευτη ταξική πάλη.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ

Όλοι/ες στους δρόμους ενάντια στην τρέχουσα εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που εξυπηρετεί μονάχα τις ανάγκες του κεφαλαίου και του κράτους. Στηρίζουμε την απεργία των εκπαιδευτικών.

ΠΟΡΕΙΑ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

12:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αναρχικοί Κομμουνιστές Φοιτητές

Αναρχικές Κομμουνίστριες Φοιτήτριες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License