Ανακοίνωση τους εκδοτικού εγχειρήματος Los Solidarios για τον Mahir Mete Kul


post image

Το κινηματικό εκδοτικό εγχείρημα Los Solidarios ανακοινώνει πως το σύνολο των εσόδων από τον πάγκο των βιβλίων του στη "Συνάντηση με το ανατρεπτικό βιβλίο" (ΕΚΧ Σχολείο, Παρασκευή 12/04), θα διατεθούν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, με σκοπό την κάλυψη μέρους από τα υπέρογκα έξοδα για τη μεταφορά και κηδεία της σωρού του Mahir Mete Kul.

Ο κομμουνιστής φοιτητής Mahir Mete Kul σκοτώθηκε σε ηλικία 22 ετών στις 24 Μαρτίου στην προσπάθειά του να περάσει τον Έβρο με φουσκωτό, για να ξεφύγει από το αυταρχικό καθεστώς Εντογάν. Όπως δήλωσε η μητέρα του, Ünzile Araz, η οποία είναι μέλος του συλλόγου TAYAD: «Ας είναι ο γιος μου το τελευταίο θύμα. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους πρόσφυγες. Ας τους αγκαλιάσουμε. Ας μη χρειαστεί να ξανακούσουμε τη φράση: "Ο βυθός του ποταμιού είναι γεμάτος νεκρά σώματα". Ας μην αφήνουμε τα παιδιά μας να πεθαίνουν εκεί. Τα παιδιά μας απέδρασαν από τον φασισμό. Απέδρασαν από την καταπίεση (...) Αν δεν κλαίω τώρα είναι επειδή προσπαθώ να σταθώ δυνατή για το παιδί μου. Καταπίνω τον πόνο μου. Μην αφήνετε τους ανθρώπους να πεθαίνουν. Ερχονται εδώ για να ζήσουν, για να ξεφύγουν από την καταπίεση. Φέρτε προ των ευθυνών τους όσους έσυραν τους ανθρώπους αυτούς σε αυτή την κατάσταση. Αυτό ζητάω μόνο».

Ο Mahir, φοιτητής στο τμήμα ηλεκτρ. Υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Beykent της Κωνσταντινούπολης και πρωταθλητής στο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Τουρκίας, φυλακίστηκε για 10 μήνες από το καθεστώς Ερντογάν ως μέλος της Επαναστατικής Νεολαίας (Dev-Genç), ενώ μετά την αποφυλάκισή του απαγορεύθηκε η έξοδός του από τη χώρα. Όπως αναφέρει η μητέρα του, η οποία είναι καταζητούμενη και καταδικασμένη σε 16ετή ποινή για τη συμμετοχή της στους κοινωνικούς αγώνες στην Τουρκία: «Ο γιος μου είναι σοσιαλιστής, ήταν ενεργός στο μαθητικό κίνημα. Συνελήφθη, βασανίστηκε, φυλακίστηκε στα 20 του, κρατήθηκε 10 μήνες στις φυλακές του Κιρίκαλε [στην κεντρική Ανατολία]. Οι δικηγόροι του είναι τώρα φυλακή. Αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Δεν τον δέχτηκαν πίσω στο πανεπιστήμιο. Η οικογένειά μου έγινε κομμάτια από το καθεστώς. Δεν μας αφήνουν ούτε να ζήσουμε ούτε να δουλέψουμε».

Στεκόμαστε αλληλεγγυοι στους αγωνιζόμενους λαούς της Τουρκίας και του Κουρδιστάν, Τιμάμε τη μνήμη του Mahir Mete Kul.

Όποιο εκδοτικό εγχείρημα ή σύντροφος/ισσα θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας του Mahir Mete Kul μπορεί να απευθυνθεί στο e mail της Ταξικής Αντεπίθεσης: taksiki-antepithesi@espiv.net

Κινηματικό Εκδοτικό Εγχείρημα Los Solidarios

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License