Πολίτης βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τις δυνάμεις κατοχής στο Afrin

Πολίτης βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τις δυνάμεις κατοχής στο Afrin

Ο 29χρονος πολίτης Şêrhat Deyan Oso, από το χωριό Care στην περιοχή Bilble του Afrin, είχε απαχθεί από τις κατοχικές δυνάμεις μετά την εισβολή του τουρκικού κράτους στην περιοχή, τον Μάρτιο του 2018. Ο Oso, πατέρας δύο παιδιών, ήταν υπό κράτηση για δύο μήνες και υπέστη βαριά βασανιστήρια στα χέρια των υποστηριζόμενων από την Τουρκία μισθοφόρων. Στη συνέχεια, απελευθερώθηκε με αντάλλαγμα λύτρα που κατέβαλε η οικογένειά του.

Μετά την απελευθέρωσή του από τους μισθοφόρους, ο Oso συνέχισε να ζει στο κέντρο της πόλης της Αφρίν, μέχρι τη στιγμή που έγινε νέα επίθεση στο σπίτι του και απήχθη ξανά. Κατόπιν, μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του μισθοφόρων στο Azaz. Εκεί, υποβλήθηκε και πάλι σε βαριά βασανιστήρια και απελευθερώθηκε ενώ βρισκόταν στο χείλος του θανάτου. Η οικογένειά του κατόρθωσε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο του Avrin στη Shehba, όπου όμως έχασε τη ζωή του παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον σώσουν. Θάφτηκε στη Sehba.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όσο είχε πάνω του 10 εκατομμύρια συριακές λίρες, τις οποίες κατάσχεσαν οι μισθοφόροι.

Σύμφωνα με οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν αυθαίρετα κρατηθεί και βασανιστεί. Τα συστηματικά εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στην περιοχή έχουν επίσης τεκμηριωθεί από διεθνείς οργανισμούς.

http://www.rojavakurdistan.gr/index.php/2017-03-11-20-58-00/2017-03-11-20-59-15/759-afrin-19

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License