8 νεκρος ανταρτης του ΡΚΚ στις Τουρκικες φυλακές

Περισσότεροι κρατούμενοι δίνουν τέλος στη ζωή τους για να διαμαρτυρηθούν για την απομόνωση που επιβλήθηκε στον αρχηγό του Κουρδικού Λαού Αμπντουλάχ Öτλαν.

Ο πολιτικός κρατούμενος Mahsum Pamay, φυλακισμένος στην φυλακή τύπου Elazığ T, πραγματοποίησε μια ενέργεια αυτοθυσίας και τερμάτισε τη ζωή του για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην απομόνωση που επιβλήθηκε στον αρχηγό του κουρδικού λαού Abdullah Öcalan.

Η διοίκηση των φυλακών κάλεσε την οικογένεια Pamay και τους ενημέρωσε για το θάνατο του γιου τους.

Ο 22χρονος φυλακισμένος, ο οποίος γεννήθηκε στην περιοχή Cizre του Şırnak, δήλωσε στην οικογένειά του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας την περασμένη Δευτέρα ότι οι πιέσεις κατά των φυλακισμένων είχαν αυξηθεί.

Από την έναρξη των ενεργειών απεργίας πείνας που απαιτούν το τέλος της απομόνωσης εναντίον του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, οκτώ άνθρωποι, επτά από τους οποίους είναι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία, έχουν δωσει τέλος στη ζωή τους για να διαμαρτυρηθούν για την απομόνωση.

Τα σώματα των μαρτύρων κρατουμένων αποκλείστηκαν από το τουρκικό καθεστώς και θάφτηκαν σιωπηλά χωρίς τη συμμετοχή συγγενών και ανθρώπων, ενώ μόνο λίγα μέλη της οικογένειας είχαν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License