70 χρόνια ΝΑΤΟ. Πορεία ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στα κράτη και τον καπιταλισμό

"Η Κοινωνική Επανάσταση είναι μονόδρομος για τη διασφάλιση της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών, την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Είναι η μοναδική λύση για μια κοινωνία οικονομικής ισότητας,πολιτικής ελευθερίας, συλλογικής διαχείρισης των μέσων παραγωγής. Για την οικοδόμηση της ακρατικής και αταξικής κοινωνίας και την εγκαθίδρυση του ελευθεριακού κομμουνισμού." Σάββατο 6 Απριλίου, 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Συμμετέχουμε και καλούμε στο μπλοκ του Συντονισμού συλλογικοτήτων, ομάδων, συντρόφων-συντροφισσών στην Αθήνα.

Απόσπασμα από από την προκύρηξη(Αθήνα, Μάρτιος 2019) του Πυρήνα Αναρχικών Κομμουνιστών, με αφορμή την καμπάνια δράσεων ενάντια στο ΝΑΤΟ και την εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους:https://agitproplibcom.noblogs.org/?p=399 Το NATO και οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Ο ρόλος του ελληνικού κράτους και η στάση μας ως αναρχικοί.

"Για να έχουμε όμως μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, θα πρέπει να δούμε και να συνδέσουμε τα γεγονότα από το πολιτικο-στρατιωτικό πεδίο με τα δεδομένα που έχουμε από το πολιτικο-οικονομικό πεδίο. Χωρίς να επεκταθούμε, θα σημειώσουμε πως σύμφωνα με δήλωση του Τζέρι Ράις, εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ), η εποπτεία της Ελλάδας θα συνεχιστεί, με τη σύμφωνη γνώμη των ελληνικών κυβερνήσεων. Η οικονομική κρίση είχε σαν αποτέλεσμα να απολεσθεί κάθε έννοια κυριαρχίας όσον αφορά τη δημόσια περιουσία, η οποία παραδόθηκε στους δανειστές και την εκχώρηση της εκτελεστικής εξουσίας σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ μιας και οποιαδήποτε πολιτική απόφαση (που επηρεάζει τα οικονομικά της χώρας) πρέπει να έχει την έγκριση των υπερεθνικών, οικονομικών και πολιτικών ελίτ.[...]

Συμπερασματικά, η Ελλάδα έχει προσδεθεί οικονομικά και στρατιωτικά, στον δυτικό ιμπεριαλισμό και έχει μετατραπεί σε ένα προτεκτοράτο, σε ένα προκεχωρημένο φυλάκιο του, με άμεσο σκοπό την οχύρωση των ανατολικών συνόρων και την επίβλεψη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Το ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα προτεκτοράτο, μια αποικία χρέους, δεν αθωώνει σε καμιά περίπτωση την εγχώρια αστική τάξη και τους πολιτικούς διαχειριστές του καθεστώτος. Τουναντίον,στο παρόν παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, με τις σχέσεις αλληλεξάρτησης που το διέπουν, τα αναπτυγμένα και αναπτυσσόμενα καπιταλιστικά κράτη ασκούν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους πολιτικές με άμεσα, προς αυτά, οφέλη. Αυτό πρακτικά σημαίνει σύνδεση(αν όχι ταύτιση) των συμφερόντων της εγχώριας οικονομικής και πολιτικής ελίτ, με τα συμφέροντα των διεθνών και υπερεθνικών ελίτ. Εξ ου και η ευθυγράμμιση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων στις επιταγές των δανειστών και την συμμετοχή τους στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.

Ο πόλεμος όμως έχει ξεκινήσει και στο εσωτερικό της χώρας. Με την επιβολή των Μνημονίων και την επιτήρηση από τους υπερεθνικούς θεσμούς, οι πολιτικές κοινωνικής γενοκτονίας που επεβλήθησαν για να διασωθεί το σύστημα, ήταν η έναρξη ενός κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Η έναρξη της οικονομικής κρίσης μας βρήκε απροετοίμαστους και εν τέλει η αναρρίχηση τουΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, διέσπασε και αποδιοργάνωσε τον αναρχικό χώρο όσο και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που μπορεί να ήλπιζαν σε κάποιου είδους αντίσταση.

Ερχόμενοι στο σήμερα και με τις εξελίξεις να τρέχουν, φαίνεται, για ακόμα μία φορά, η αναγκαιότητα της οργάνωσης και η επιτακτικότητα για τη σύσταση ενός επαναστατικού ρεύματος με ξεκάθαρα αντικαπιταλιστικό και αντικρατικό χαρακτήρα. Ένα επαναστατικό αναρχικό ρεύμα το οποίο θα παράξει θέσεις, θα αποκρυσταλλώσει τις στρατηγικές και τους στόχους μας, με ταξικό πρόσημο, θα παρεμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα έχει να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση διαχείρισης των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών υποθέσεων,συνδέοντας την επαναστατική θεωρία του χθες με τις σημερινές συνθήκες. Σκοπός των αναρχικών είναι η οργάνωση για την επαναστατική προοπτική με όρους προεικόνισης της αντιιεραρχικής κοινωνίας που θέλουμε πάνω στις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας της αλληλεγγύης.

Μόνο ένα ένοπλο επαναστατικό κίνημα, προερχόμενο από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι ικανό να μας οδηγήσει στην αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες: της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO, να επιβάλει στάση πληρωμών προς ΕΚΤ και ΔΝΤ και την κατά μέτωπο σύγκρουση με την εγχώρια αστική τάξη και τους συμμάχους της, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Η Κοινωνική Επανάσταση είναι μονόδρομος για τη διασφάλιση της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών, την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Είναι η μοναδική λύση για μια κοινωνία οικονομικής ισότητας,πολιτικής ελευθερίας, συλλογικής διαχείρισης των μέσων παραγωγής. Για την οικοδόμηση της ακρατικής και αταξικής κοινωνίας και την εγκαθίδρυση του ελευθεριακού κομμουνισμού."

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΎΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ – ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Σάββατο 6 Απριλίου, 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Συμμετέχουμε και καλούμε στο μπλοκ του Συντονισμού συλλογικοτήτων, ομάδων, συντρόφων-συντροφισσών στην Αθήνα.

Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών

agitproplibcom[at]riseup.net

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License