Ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις με αφορμή τα περιστατικά βιασμών στα Εξάρχεια


post image

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων με αφορμή τα περιστατικά βιασμών στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων και πορεία στους δρόμους της γειτονιάς, η οποία κατέληξε σε μικροφωνική στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου.

Στην πορεία, με κεντρικό πανό ‘ΠΙΣΩ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ- ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ’, συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, φωνάζοντας συνθήματα για την ιστορικότητα της γειτονιάς και την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου σαν περιβάλλον αντίστασης και αλληλεγγύης, συνθήματα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, το παρακράτος και τις ναρκομαφίες, την πατριαρχία και την έμφυλη βία. Την περασμένη Παρασκευή, είχε προηγηθεί συγκέντρωση και μικροφωνική, όπου 400 σύντροφοι και συντρόφισσες, μαζί με άτομα που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά, οικειοποιήθηκαν την πλατεία Εξαρχείων, μια πλατεία που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε στέκι μαφιόζων, τραμπούκων, βιαστών.

Η μαζικότητα της πορείας της 29/3 ανέδειξε στην πράξη τις προθέσεις και τα οξυμένα αντανακλαστικά του κινήματος, ενώ υπήρξε μια πρώτη συλλογική απάντηση στους σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου, απέναντι στο παρακράτος, τους βιαστές και τους μαχαιροβγάλτες του, αλλά και σε όσους και όσες που με τις ανώνυμες συκοφαντίες τους τάσσονται αντικειμενικά μαζί τους.

Εξάλλου, οι καλύτερες απαντήσεις δίνονταν, δίνονται και θα δίνονται πάντα στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα!

Πρωτοβουλία συντροφισσών από τα Εξάρχεια

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License