Εκπρόσωπος κρατουμένων: Δεν εγκρίνουμε τις δράσεις θυσιάς

H Deniz Kaya έκανε μια δήλωση σχετικά με τις δράσεις θυσιάς στις φυλακές και είπε: "Δεν εγκρίνουμε τη χρήση τέτοιων ενεργειών, πρέπει να ενεργήσουμε με οργανωτική ακεραιότητα".

Η αντίσταση στην απεργία πείνας που οδήγησε η Leyla Guven απαιτώντας το τέλος της απομόνωσης εναντίον του ηγέτη του κουρδικου λαού Abdullah Öcalan συνεχίζεται.

Μιλώντας εξ ονόματος των φυλακισμένων του PKK και του PAJK, η Deniz Kaya έκανε κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τις δράσεις θυσία.

"Αυτές οι ενέργειες άρχισαν με τον σύντροφο Zülküf Gezen ο οποίος ήταν ο πρώτος μάρτυρας αυτής της αντίστασης και ακολούθησε με τους συντρόφους Ayten, Medya, Zehra και Uğur και ξανά με τους Yonca Akıcı και Siraç Yükse. Η απόφαση να τερματίσει τη ζωή του για να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση έπληξε βαθιά τους συντρόφους μας και μας έδωσε μεγάλες ευθύνες. Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε την ανάγκη όλων των συντρόφων να παραμείνουν στη γραμμή αντίστασης που υποδεικνύεται. Δεν θεωρούμε σκόπιμο να κάνουμε τέτοιες ενέργειες θυσίας. "

Θα είμαστε επιτυχείς

Η Deniz Kaya συνέχισε: "Οι πολιτικές καταπίεσης, εκφοβισμού, σύλληψης είναι όλες οι πολιτικές που ασκεί η κυβερνητική εξουσία για να κρύψει τον φόβο της.

Εφόσον οι Κούρδοι βρίσκονται πίσω από τους απεργούς πείνας στη φυλακή, σίγουρα θα είμαστε επιτυχείς. Η αντίστασή μας θα συνεχιστεί μέχρι την άρση της απομόνωσης.

Εμείς, οι φυλακισμένοι του PKK στις φυλακές του Bakure Kurdistan, συνεχίζουμε την απεργία πείνας που ξεκινησε πριν από 109 ημέρες ».

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΡΚΚ έκανε μια δήλωση σχετικά με τις δράσεις θυσιάς στις φυλακές, λέγοντας: «Η Μεγάλη Αντίσταση me την Απεργία  Πείνας, η οποία έχει αναπτυχθεί από τους ανθρώπους μας σε όλο τον κόσμο, έχει φτάσει σε σημαντικό επίπεδο με τη διάδοσή της σε όλο τον κόσμο. Η αντίσταση πραγματοποιήτε υπο το σύνθημα «Ας σπάσουμε την απομόνωση, ας καταστρέψουμε τον φασισμό».

Με τις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, - πρόσθεσε η δήλωση - φαίνεται ότι η κατάρρευση του AKP-MHP θα καταστεί σαφέστερη. Αναμφισβήτητα, αυτή η αντίσταση αποσκοπεί στην ανατροπή της φασιστικής-γενοκτονικής νοοτροπίας και πολιτικής θέτοντας τέλος στο βασανιστήριο και το σύστημα απομόνωσης του Imrali είναι μια ηρωική αντίσταση και μια αντίσταση στην ελευθερία ».

Η δήλωση συνέχισε: "Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό και απαραίτητο να κατανοήσουμε σωστά τη γραμμή δράσης και να μην προβούμε σε μεμονωμένες ενέργειες. Υπάρχουν μερικές ενέργειες που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Αυτές είναι οι πράξεις των συντρόφων Zülküf, Uğur και Ayten. Πιστεύουμε ότι όλοι οι σύντροφοι στις φυλακές θα ενεργήσουν με αυτή τη συνείδηση, όχι μέσα και μεμονωμένα αλλά με οργανωμένο τρόπο ».

Kalkan: Ας καταστρέψουμε τον φασισμό, όχι τους εαυτούς μας

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΡΚΚ, Ντουράν Κάλκαν, είπε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Dengê Welat ότι «θα πρέπει να καταστρέψουμε τον φασισμό, όχι τους εαυτούς μας», προσθέτοντας ότι οι ενέργειες αυτές δεν πρέπει να αναπαράγονται.

Από την έναρξη των ενεργειών απεργίας πείνας απαιτώντας το τέλος της απομόνωσης εναντίον του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πέντε από τους οποίους ήταν φυλακισμένοι.

Στις 17 Μαρτίου, ο πολιτικός κρατούμενος Zülküf Gezen τερμάτισε τη ζωή του για να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση στη φυλακή Tekirdağ όπου φυλακίστηκε.

Ο Uğur Şakar, ο οποίος είχε αυτπυρποληθεί στο Krefeld της Γερμανίας στις 20 Φεβρουαρίου για να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση, έχασε τη ζωή του στις 22 Μαρτίου στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν .

Η Ayten Beçet, φυλακισμένη στην κλειστή φυλακή γυναικών Gebze, πραγματοποίησε μια ενέργεια θυσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απομόνωση και έχασε τη ζωή της στις 23 Μαρτίου.

η πολιτική κρατούμενη Zehra Sağlam που φυλακίστηκε στην φυλακή τύπου Oltu T στην επαρχία Erzurum, έληξε τη ζωή του για να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Öcalan στις 24 Μαρτίου.

Τα σώματα του Zülküf Gezen, της Ayten Beçet και της Zehra Sağlam παρακρατήθηκαν από το τουρκικό καθεστώς και θάφτηκαν σιωπηλά χωρίς τη συμμετοχή συγγενών και ανθρώπων, ενώ μόνο λίγα μέλη της οικογένειας είχαν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται.

η Yonca Akici, φυλακισμένη στην κλειστή φυλακή των γυναικών Shakran, έχασε τη ζωή της μετά από μια ενέργεια για να τερματίσει τη ζωή της για να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του ηγέτη του κουρδικού λαού Abdullah Öcalan.

από ; 05/04/2019 12:16 πμ.


Ο φυλακισμένος ανταρτης του ΡΚΚ, Σιράτ Γιούσεκ που φυλακίστηκε στη φυλακή Osmaniye πραγματοποίησε μια ενέργεια αυτοθυσίας και τερμάτισε τη ζωή του για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην απομόνωση που επιβλήθηκε στον αρχηγό του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Öτλαν.

Το σώμα του Yüksek μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής και αναμένεται να παραληφθεί από την οικογένεια και τους δικηγόρους του.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License