ΠΑΡΑΣΙΤΑ: Αλληλεγγύη στον αντιφασίστα Νίκο Α.

Κάλεσμα για αλληλεγγύη στον αντιφασίστα Νίκο Α.

post image

18/9/14: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα/Killah P. στο Κερατσίνι από το τοπικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής. Ένας χρόνος κατά τον οποίο η αντιφασιστική μνήμη δεν έχει ξεχάσει και γι' αυτό κατεβαίνει στο δρόμο οργανωμένα Μία μέρα που η κρατική καταστολή επιλέγει να διαλύσει μια οργανωμένη αντιφασιστική πορεία με κάθε κόστος. Και όπως συμβαίνει πάντα το κόστος βαραίνει τους/τις/τα από τα κάτω.

Ανάμεσά στα 64 άτομα που συνελλήφθησαν και από τα οποία τα 61 έχουν αθωωθεί ήταν και ο αντιφασίστας Νίκος Α., στον οποίο φόρτωσαν ένα βαρύ κατηγορητήριο κακουργηματικού χαρακτήρα. Η πρωτόδικη ποινή για τον Νίκο Α., που διάζεται πλέον στο εφετείο Πειραιά στις 5 Απρίλη 2019, ήταν έξι χρόνια φυλάκισης κατά συγχώνευση με αναστολή μέχρι το εφετείο. Μια ποινή που ήταν αποτέλεσμα μιας δίκης-παρωδίας: με ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ στημένο κατηγορητήριο, αντιφατικές – στα όρια της γελοιότητας – καταθέσεις μπάτσων (των μοναδικών μαρτύρων κατηγορίας), απουσία στοιχείων και το σύνηθες φαινόμενο: εισαγγελέα να κάνει πως δε βλέπει και δικαστές να μην πιστεύουν στα μάτια τους, μπας και μαζευτούν τα ασυμμάζευτα.

Στην πραγματικότητα, αυτό που διαδραματίστηκε για μία ακόμη φορά στις δικαστικές αίθουσες ήταν η ποινικοποίηση του αντιφασισμού. Μπάτσοι, εισαγγελείς και δικαστές ως υπερασπιστές του κράτους, χρησιμοποιώντας την εξουσία τους, νομιμοποίησαν ξανά με την επίσημη δικαστική βούλα αυτό που είναι εδώ και πολλά χρόνια ήδη νομιμοποιημένο στο δρόμο: την κρατική καταστολή πάνω στα πιο οργανωμένα κομμάτια της κοινωνίας που έχουν ταχθεί ενάντια στο φασισμό, είτε αυτός φοράει σβάστιγκα είτε όχι.

Σε αυτή τη δίκη – παρωδία, όμως, όπως και σε τόσες άλλες αντίστοιχες, εμείς δε γελάσαμε. Οργιστήκαμε. Και στις 5 Απρίλη θα είμαστε πάλι εκεί. Ως συλλογικότητα που στέκεται εχθρικά απέναντι σε κάθε είδος φασισμού και ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού και αιχμαλωσίας, είτε ανθρώπινου είτε μη ανθρώπινου ζώου, δε θα μπορούσαμε παρά να προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στον αντιφασίστα Νίκο.Α.

Όσο για τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης που μοιράζουν χρόνια εγκλεισμού σα να ήτανε στραγάλια τους ευχόμστε ολόψυχα:

ΕΞΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΑΣ

5 ΑΠΡΙΛΗ 2019 ΟΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φίλωνος & Σκουζέ) ΣΤΙΣ 09.00 π.μ.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

ΠΑΡΑΣΙΤΑ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

parasita@riseup.net

parasita.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License