φασίστες στην Καλλιθέα με αστυνομική φρούρηση

Γύρω στους 15 χιτλερικούς εμφανίστηκαν στην πλ. Κύπρου στην Καλλιθέα με την κάλυψη των ΜΑΤ. Βίντεο από τοπικό μέσο.

Γύρω στους 15 χιτλερικούς εμφανίστηκαν στην πλ. Κύπρου στην Καλλιθέα απέναντι σε πλήθος αντιφασιστών από αριστερές οργανώσεις. Οι χιτλερικοί για πολλοστή φορά βγήκαν από τις τρύπες τους με την κάλυψη ενισχυμένων αστυνομικών δυνάμεων, πράγμα που τους ενθάρρυνε να φωνάξουν ναζιστικά-σεξιστικά συνθήματα, ακόμα και να σηκώσουν πανώ με σβάστικες-στοχάδια. Αφού περιφρουρήθηκαν προκειμένου να επιτελέσουν το καθεστωτικό τους έργο, οι μπάτσοι τους προσήγαγαν μάλλον για να τους προστατεύσουν από ατυχείς συναντήσεις με αντιφασιστικές περιπολίες που δραστηριοποιούνται αθέατες στην περιοχή. Σύμφωνα με καθεστωτικά μέσα οι φασίστες δεν είναι κάτοικοι Καλλιθέας-Μοσχάτου αλλά μαζεύτηκαν από άλλες περιοχές. Ένας από αυτούς όπως λένε είναι κατηγορούμενος για ρατσιστική επίθεση σε βάρος μετανάστη στη Σαλαμίνα.

Υπόψην ότι, σύμφωνα με συντρόφους/σσες από το πρωί ο σταθμός ΗΣΑΠ και οι κεντρικοί δρόμοι είναι τίγκα στους ασφαλήτες ενώ γυρνάνε διαρκώς μηχανές ΔΙΑΣ. Στην πλατεία Τζιτζιφιών όπου μαζεύτηκαν αρχικά οι φασίστες υπήρχαν επίσης ΔΙΑΣ κι ασφαλήτες που παρακολουθούσαν. Οι μπάτσοι δηλαδή γνώριζαν κάθε στιγμή τις κινήσεις των χιτλερικών κι αν ήθελαν να τους εμποδίσουν να φτάσουν στην πλατεία Κύπρου θα το είχαν πράξει. Κατόπιν αυτού είναι εμφανες ποιοί βόσκουν τους χιτλερικούς και στην Καλλιθέα.

Οι αριστεροί καταγγέλουν επίθεση σε βάρος τους με κρότου-λάμψης από τα ΜΑΤ τη στιγμή που εμφανίστηκαν οι χιτλερικοί και κινήθηκαν εναντίον τους.

Περισσότερα στο βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=wZNp9rKf5u0


Επίθεση των ΜΑΤ και τραυματίες σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα Επίθεση των ΜΑΤ δέχτηκαν μέλη της αντιφασιστικής συγκέντρωσης το πρωί στην Πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας.Η κινητοποίηση έγινε από το λαό της πόλης, μετά από κάλεσμα σωματείων και άλλων φορέων ενάντια στην παρουσία ναζιστών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την 25η Μαρτίου. Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο σημείο καλυπτόμενοι από τα ΜΑΤ, τα οποία στη συνέχεια εντελώς απρόκλητα και με πρωτοφανή αγριότητα, επιτέθηκαν στους αντιφασίστες.Το αποτέλεσμα της αστυνομικής επίθεσης ήταν να τραυματιστούν εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης.Στην συγκέντρωση συμμετείχαν το τοπικό σωματείο οικοδόμων, η λαϊκή επιτροπή Καλλιθέας, η τοπική ΕΛΜΕ και άλλες οργανώσεις.Με πληροφορίες και φωτο από pontiki.gr και 902.gr odromos.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License