ΛΟΡΕΝΤΣΟ ΟΡΣΕΤΙ

ΣΒΗΣΙΜΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΛΟΡΕΝΤΣΟ ΟΡΣΕΤΙ

post image

Αντίο Σύντροφε, αντίο Λορέντσο,Ο χώρος της Αναρχίας έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει αγωνιστές, μικρούς ή μεγάλους, αν μπορεί κανείς να αξιολογήσει το μέγεθος της προσφοράς του καθενός μας. Άλλοι έδωσαν την ζωή τους σε συμπλοκές, άλλοι δολοφονήθηκαν από το κράτος κι άλλοι πληρώνουν την αγάπη για την ζωή και για τον άνθρωπο με πολυετείς φυλακίσεις στα μπουντρούμια της εξουσίας. Όλοι όμως οι σχεδόν όλοι παραμένουν πιστοί στις αρχές τους. Δεν λυγίζουν, δεν προσκυνούν τους δυνάστες. Σε άλλους πολιτικούς χώρους θα μιλούσαμε για ήρωες, για άπαρτα βουνά και κάστρα, εμείς όμως μιλάμε για συντρόφους και περιμένουμε στο μέγεθος που μπορεί ο καθένας να δώσει τη μάχη που του αντιστοιχεί, γνωρίζοντας πως όποιος αγωνίζεται για την ζωή, είναι και ο μοναδικός που αναγνωρίζει την αξία της και αυτό είναι που μας κάνει διαφορετικούς από τους άλλους πολιτικούς χώρους. Αυτό είναι που μας κάνει να θυμόμαστε και να τιμούμε ιδίως τους συντρόφους που ζύγισαν την ζωή τους και την βρήκαν λειψή μπρος στην ζωή του κόσμου και έφυγαν με το χαμόγελο της ικανοποίησης, πως ο αγώνας τους έγινε για το καλό της ανθρωπότητας, για την Αναρχία.Με αυτό το χαμόγελο άφησε και την τελευταία του πνοή ο αντάρτης χωρίς σύνορα, ο Λορέντσο και σε μας μας απομένει το χαμόγελό του να το κρατήσουμε ζωντανό στην μνήμη μας, ως χαμόγελο της ειλικρίνειας, του θάρρους, του Αλτρουισμού, της αλληλεγγύης. Δεν έχει σημασία που δίνει ο καθένας μας τον δικό του αγώνα, στην Ελλάδα, στην Συρία, στην Γαλλία, οπουδήποτε υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση. Σημασία έχει ο καθένας μας να χαράξει το δικό του μονοπάτι, όπως το χάραξε ο σύντροφος Λορέντσο.Αναρχική Συνέλευση Άργους LUPUS

Εικόνες:

από αέναη κίνηση 25/03/2019 2:37 μμ.


24/03/2019kleovis

10 Δεκεμβρίου 2017 Από την σελίδα facebook του Orso

Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Δεν έχετε ιδέα τι ανακούφιση είναι να βρίσκετε έναν τόπο όπου λέξεις όπως: Ελευθερία, ισότητα, δημοκρατία, σεβασμός, φεμινισμός, κοινωνικότητα κ.λπ.. κλπ.. εξακολουθούν να έχουν νόημα, δεν έχουν παραμορφωθεί ή χειρότερα (όπως στα δικά μας μέρη) έχουν αδειάσει από κάθε σημασία. Το καλύτερο που έχω βρει εδώ μέχρι τώρα; Την ελπίδα, και την κρατώ σφιχτά.

12 Δεκεμβρίου 2017 από την σελίδα facebook του Orso

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: δεν είμαι ένας ανόητος, ένας τρελός, έναw ασυνείδητος, κάποιος που βρίσκεται εδώ τυχαία, κάποιος σε αναζήτηση φήμης ή ένας μιλιταριστής. Δεν μου αρέσουν οι πόλεμοι, και ποτέ δεν έχω μπερδέψει τα βιντεοπαιχνίδια και τις ταινίες του χόλιγουντ με την πραγματική ζωή (δυστυχώς, πολύ συχνή πρακτική μεταξύ ορισμένων διεθνών. Εξάλλου δυστυχώς γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στην κοινωνία που έχουμε, και με κάποια έννοια είναι και αυτοί θύματα). Γνώριζα πολύ καλά τους κινδύνους στους οποίους ερχόμουν αντιμέτωπος και εξακολουθώ να το γνωρίζω αυτό. Αν δεν με νοιάζει είναι επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΜΑΣ, το σκιάχτρο της ασφάλειας, που χρησιμοποιείται για να εκφοβίζει τους ανθρώπους στη συνεχή απειλή σε μένα δεν είχε ποτέ καμία επίδραση. Η κουρδική επανάσταση είναι το πιο κοντινό πράγμα στα ιδεώδη μου, αυτά που έχω βρει ποτέ, και είναι χαρά και τιμή για εμένα να συμμετάσχω σε αυτήν.

23 Νοεμβρίου 2017 Από την σελίδα facebook του Orso

Μια μοναδική αποστολή: να κάνω χάδια με τα κουτάβια

24 Σεπτεμβρίου 2017 φωτογραφία δημοσιευμένη από τον Orso στη σελίδα του στο Facebook

Ο αντάρτης είναι μόνος του, ο συγκεκριμένος άνδρας που ενεργεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για να γνωρίζει ποιο είναι το σωστό, δεν του χρειάζονται θεωρίες, ούτε νόμοι επινοημένοι από κάποιον κομματικό νομικό. Ο αντάρτης εστιάζει την προσοχή του στις πηγές του ήθους που δεν χάθηκε ακόμη μέσα στα κανάλια των θεσμών. Εδώ, μιας και σε αυτόν επιζεί κάποια καθαρότητα, όλα καθίστανται απλούστερα.

Η ημέρα της αναχώρησης 24 Σεπτεμβρίου 2017

Για λίγο θα είμαι χωρίς διαδίκτυο, όλους εκείνους που δεν κατάφερα να αποχαιρετήσω τους χαιρετώ εδώ και τώρα, σας εύχομαι όλα τα καλύτερα.Θα ξανασυναντηθούμεΔεν ξέρω που, δεν ξέρω πότεΜα ξέρω πως θα ξανασυναντηθούμεΚάποια ηλιόλουστη μέρα.

31 Αυγούστου 2017 μερικές σκέψεις που δημοσιεύονται στη σελίδα του στο Facebook

”Για μένα το πρόβλημα δεν είναι «αν μπορούμε να βγούμε από αυτή τη φυλακή», αλλά «πόσο άνετο είναι να μείνουμε σε αυτή τη φυλακή» … Κανένας από εμάς τους γνωστικούς αστούς θέλει * πραγματικά * να βγει από αυτήν. Αυτός είναι για μένα ο κεντρικός ιδεολογικός κόμβος. Με αυτή την έννοια η χρήση του όρου «φυλακή» συμπίπτει με αυτή την ιδεολογική παραμόρφωση: τα τείχη που βλέπετε γύρω δεν είναι *η φυλακή μας*, αλλά εκείνη των άλλων. Τα τείχη που βλέπετε είναι οι οχυρώσεις που προστατεύουν την ευημερία μας. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με γραφή ενάντια στα τείχη, κάτω οι τοίχοι, να καταστρέψουμε τους τοίχους, αλλά λίγοι έχουν * πραγματικά * πρόθεση να αρχίσουν να χτυπούν με τις βαριοπούλες.”

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License