ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Στις 27/2/19 το δικαστικό συμβούλιο Βόλου απέρριψε την 7η κατά σειρά αίτηση τακτικής άδειας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία είχε γίνει δεκτή προηγουμένως από το συμβούλιο της φυλακής κατά την διάρκεια του οποίου άσκησε βέτο ο εισαγγελέας.

Το "εισαγγελικό βέτο" είναι μια διάταξη που στον πυρήνα της καταργεί την αρχή της πλειοψηφίας και καθιστά την απόφαση του εκάστοτε εισαγγελέα καθοριστική ακυρώνοντας ουσιαστικά την ίδια την ύπαρξη του συμβουλίου. Ο εισαγγελέας ως νέος δικτάτορας αποφασίζει και διατάζει εξυπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα της τάξης του. Πρόκειται για μια φασιστική διάταξη που θεσμοθετήθηκε επί της υπουργίας Δένδια και από τότε η κατάργησή της αποτελεί πάγιο αίτημα των φυλακισμένων αγωνιστών αλλά και του κινήματος αλληλεγγύης. Μια διάταξη για την οποία ο Σύριζα προεκλογικά δήλωνε την κατάργησή της, μαζί με τα μνημόνια (sic!), σε μια απόπειρα αφομοίωσης του ριζοσπαστικού και μαχητικού κινήματος αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους που μαζικοποιούταν διαρκώς πριν από τις εκλογές του 2015. Μια απόφαση υποταγής στην τρομοϋστερία που αναπτύσσεται τεχνηέντως κάθε φορά που ο Δημήτρης Κουφοντίνας διεκδικεί το νόμιμο και με αγώνες κεκτημένο δικαίωμά του στην άδεια. Μια απόφαση πολιτικής ευθυγράμμισης με τις ωμές παρεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη της πρεσβείας των Η.Π.Α και της Αγγλίας , με μερίδα του αστικού πολιτικού προσωπικού αλλά και με τους συντηρητικούς και νεοφιλελεύθερους κύκλους που καλλιεργούν το κλίμα τρομοϋστερίας επιχειρώντας έτσι μια ιδιότυπη ρεβάνς με όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και συνεχίζουν να αγωνίζονται.

"Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω απ' την φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων...Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν. Να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία... "(αποσπάσματα από κείμενα του Δημήτρη που επικαλέστηκαν οι διώκτες του προκειμένου να του στερήσουν το δικαίωμα στην τακτική άδεια.)

Το βέτο στις άδειες του Δημήτρη είναι χτύπημα στο ίδιο το κίνημα και στην ριζοσπαστική θέση που διεκδικεί μέσα στην κοινωνία. Πλέον το καθεστώς δεν αναζητά μόνο μια δήλωση μετάνοιας από τον πολιτικό κρατούμενο. Διεκδικεί να ακυρώσει τα προτάγματα της αντίστασης και της επαναστατικής αλληλεγγύης, να εξευγενίσει τους όρους της αντιπαράθεσης μαζί του, να ακυρώσει την προοπτική του αγώνα και να ξεγράψει το όραμα της Επανάστασης. Ζητάει μια δήλωση μετάνοιας από το ίδιο το κίνημα.Από όλους και όλες που τόσα χρόνια δεν σκύψαν το κεφάλι, δεν μετανόησαν, δεν συνθηκολόγησαν για ένα καλύτερο αύριο. Από όλους και όλες που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός είναι μια μηχανή θανάτου και συνεχίζουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους αμετανόητους αιχμαλώτους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η απόρριψη της τακτικής άδειας του αγωνιστή πρόκειται για μια απόφαση που στέλνει σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας και η σκοπιμότητα συντριβής του.Απέναντί τους θα βρούν το κίνημα αλληλεγγύης και τα αγωνιζόμενα κομμάτια που θα σταθούν ανάχωμα στη διαδικασία εκφασισμού της κοινωνίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, 17:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License