Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μάνδρας-Ειδυλλίας.

To απόγευμα της Τρίτης 19 του μηνός πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση από 30 συντρόφους και συντρόφισσες στο δημαρχείο της Μάνδρας. Θέλαμε να γνωστοποιήσουμε σε όλο τον φασιστικό συρφετό είτε αυτοί είναι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι είτε φασιστοκάτοικοι πως οι πρόσφυγες δεν είναι μόνοι τους. Οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια ενάντια στους πρόσφυγες θα λάβει τις κατάλληλες απαντήσεις. Ούτε στα Βίλια ούτε πουθενά. Πρόσφυγες στο χωριόΦασίστες στον γκρεμό.

post image

Το απόγευμα της τρίτης 19 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της Μάνδρας με αφορμή το ρατσιστικό πογκρόμ που έγινε στα Βίλια απέναντι σε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Η παρέμβαση πλαισιώθηκε από πάνω από 30 συντρόφους και συντρόφισσες είχε παλμό με συνθήματα και εκατοντάδες τρικάκια. Δώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως αν επαναληφθεί πογκρόμ ή οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στους πρόσφυγες, ο πέλεκυς της αντιφασιστικής οργής θα είναι βαρύς. Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας δημοκρατίας Δρίκος Γεώργιος κάνουν πλάτες στις ακραίες φωνές, τους καλύπτουν και τους ενισχύουν. Η παραπάνω διαπίστωση δεν είναι αόριστες κατηγορίες αλλά η πραγματικότητα όπως φαίνεται και από την παρουσία τους στην επίθεση στο ξενοδοχείο. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τους δημοτικούς συμβούλους που τους στηρίζουν. Τέλος, η επίθεση χρυσαυγιτών και φασιστοειδών στον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο, που έγινε την δευτέρα στα Βίλια Αττικής, δεν μπορεί παρά να μας εξοργίζει. Όχι επειδή νιώθουμε καμία ταύτιση με τις θέσεις του ΚΚΕ ή έστω συμφωνία, αλλά επειδή η συγκεκριμένη επίθεση συνέβη επειδή ακούστηκε μια φωνή υπέρ των προσφύγων. Δεν δέχτηκε επίθεση δηλαδή για την ιδιότητά του σαν μέλος του ΚΚΕ αλλά επειδή καταδίκασε το πογκρόμ, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιαδήποτε αλληλέγγυο.

Πρόσφυγες στο χωριό Φασίστες στον γκρεμό.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License