Ο Μαχητικός Αντιφασισμός διαφύλαξε τον Πειραιά και έδωσε δυναμικό παρών στην Αθήνα το Σάββατο 16/3

Το Σάββατο 16 Μάρτη η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού διοργάνωσε επιτυχώς συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Πειραιά υπερασπίζοντας και διατρανώνοντας τον αντιφασιστικό χαρακτήρα της πόλης απένταντι στην πρόκληση της Χρυσής Αυγής. Επίσης, νωρίτερα είχε κατεβάσει συγκροτημένα το δυναμικό της στις δύο μαζικές αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

post image

Το Σάββατο 16 Μάρτη η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού διοργάνωσε επιτυχώς συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Πειραιά υπερασπίζοντας και διατρανώνοντας τον αντιφασιστικό χαρακτήρα της πόλης απένταντι στην πρόκληση της Χρυσής Αυγής. Επίσης, νωρίτερα είχε κατεβάσει συγκροτημένα το δυναμικό της στις δύο μαζικές αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, το μεσημέρι του Σαββάτου διοργανώθηκαν δύο διαφορετικές αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις σε Βικτώρια και Ομόνοια. Η ΟΡ.Μ.Α., πιστή με επιμονή και αποφασιστικότητα στον αντιφασιστικό αγώνα, κάλεσε και συμμετείχε και στις δύο κινητοποιήσεις, για την προβολή της ισότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και τους κοινούς ταξικούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών εργατών. Είναι θέση μας ότι οι οργανώσεις του ταξικού κινήματος οφείλουν να μάχονται ως μία ενωμένη γροθιά απέναντι στον κοινό εχθρό, την ακροδεξιά και το φασισμό.

Το ίδιο απόγευμα η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να πραγματοποιήσει προεκλογική εκδήλωση στον Πειραιά, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Παρά την “κατάλληλη” επιλογή της ημερομηνίας, ώστε να συμπέσει με τις αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στις οποίες πλήθος αντιφασιστικών συλλογικοτήτων συμμετείχαν, υποχρεώθηκε ξανά σε μια κλειστή απομονωμένη εκδήλωση με τις πλάτες της αστυνομίας. Το ξεπεσμένο, παραδοσιακά φιλόξενο για ακροδεξιούς και χουντικούς, ξενοδοχείο Κάβο Ντόρο είναι ένας από τους τελευταίους χώρους οι οποίοι επιλέγουν να συνεργαστούν με εγκληματίες νεοναζί και να εξασφαλίσουν την διεξαγωγή εκδήλωσης της υπόδικης οργάνωσης Χ.Α. Πλέον ξενοδοχεία, χώροι εκδηλώσεων, εστιατόρια γνωρίζουν καλά πως τα βουτηγμένα στο αίμα χρήματα των ναζί δεν έρχονται δίχως κόστος από το ταξικό κίνημα και την κοινωνία.

Η ΟΡ.Μ.Α. δεν θα άφηνε μια τέτοια πρόκληση εμφάνισης των ναζί στον αντιφασιστικό Πειραιά χώρις άμεση πολιτική απάντηση στο κέντρο της πόλης. Το Σάββατο οι δρόμοι του Πειραιά πήραν τον τόνο του Μαχητικού Αντιφασισμού με την συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι και εν συνεχεία με την πορεία με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών και την μαζική ανταπόκριση των κατοίκων. Ο κόσμος του Πειραιά στάθηκε δίπλα μας στον αγώνα ενάντια στον φασισμό με ενδιαφέρον, συζήτηση και συμμετοχή, αντιλαμβανόμενος την αξία του αγώνα. Η πορεία κινήθηκε δυναμικά με συγκροτημένο μπλοκ μέχρι το φραγμό της αστυνομίας πριν το ξενοδοχείο, όπου γινόταν η φασιστο-εκδήλωση, και απέτρεψε την όποια μετακίνηση φασιστών προς αυτήν. Το αποτέλεσμα ήταν άλλη μία άνευρη και απομονωμένη σύναξη των φασιστών, με παρουσία μόνο των δολοφόνων - υπόδικων στελεχών και βουλευτών τους. Η συστηματική εκδίωξη της Χ.Α. από τις γειτονιές του Πειραιά, και εν γένει της Αθήνας, έχει παραλύσει τον οργανωτικό μηχανισμό της και την έχει περιχαρακώσει σε μια προσπάθεια επιβίωσης μέχρι τις εκλογές. Απέναντι στις φασιστικές προκλήσεις και την εθνικιστική ρητορεία, προτάσσουμε τις ιδέες του διεθνισμού και της ταξικής αλληλεγγύης ως μόνη και ορθή πολιτική απάντηση. Χάρη στην κινητοποίηση της ΟΡ.Μ.Α., ο Πειραιάς παραμένει αντιφασιστικός και εχθρικός προς τους φασίστες μέχρι το οριστικό ξήλωμα τους και την τελική Αντιφασιστική Νίκη.

Με την ολοκλήρωση της πορείας, η ΟΡ.Μ.Α. αποφάσισε να παραμείνει ενεργή στον Πειραιά και πορεύθηκε προς το Μικρολίμανο για να ενισχύσει την περιφρούρηση του ΕΚΧ Φαβέλα με τους συντρόφους του στεκιού. Κατά την διάρκεια της περιφρούρησης και λόγω της ανοχής και συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. με τον μηχανισμό της Χ.Α., χρησιμοποιήθηκε διμοιρία των ΜΑΤ για να επιτεθεί ευθέως και αναίτια στο ίδιο το στέκι με ρίψη δακρυγόνων στην είσοδο. Η περιφρούρηση των δικών μας χώρων παρέμεινε ακέραιη, όσο κι αν τους ενοχλεί και επιχειρούν να σαμποτάρουν. Η διασφάλιση της αποχώρησης των υπόδικων φασιστών από τον Πειραιά επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά. Το ξέπλυμα των ναζί χρειάστηκε την παρακώλυση της λειτουργίας των δρόμων και την χημική επίθεση στους κατοίκους.

Θα συνεχίσουμε να μην επιτρέπουμε οι φασιστικές - κανιβαλιστικές ιδέες να έχουν χώρο και λόγο στην κοινωνία μας. Η σαφής ταξική πολιτική απάντηση και η διεθνιστική στρατηγική αποτελεί ανάχωμα στον εθνικισμό και κερδίζει πόντο πόντο την μάχη απέναντι στην ακροδεξιά. Επιμένουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι με κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι απέναντι στην βαρβαρότητα και την φρίκη του φασισμού και διεκδικούμε την συμπόρευση όλων των ταξικών δυνάμεων στις κεντρικές μάχες. Ως ΟΡ.Μ.Α. προβάλουμε την Κομμουνιστική προοπτική για την Ισότητα, την Αλληλεγγύη και την Αδελφοσύνη των λαών.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License