Καμία ανοχή στους φασιστογονείς

Καμία ανοχή στους φασιστογονείς

Τις τελευταίες μέρες πολλά παιδιά στη Σάμο κοιμούνται ανήσυχα. Ανάμεσα σε συζητήσεις, τηλεφωνήματα και διαπληκτισμούς στον δρόμο, προσπαθούν να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στο νησί. Ξέρουν πως δεν χρειάζεται να πηγαίνουν σχολείο - αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν χρειάζεται να ξυπνάνε από τις οχτώ το πρωί ή να σπάνε το κεφάλι τους λύνοντας ασκήσεις μαθηματικών. Γιατί όμως; Ή μάλλον, αφού αυτοί δεν πηγαίνουν, γιατί κάποια άλλα παιδιά συνεχίζουν να πηγαίνουν κάθε μέρα;

Με αποφάσεις των συλλόγων γονέων, το δημοτικό Άνω Βαθέως, το δημοτικό Μυτηλινιών, το εσπερινό ΕΠΑΛ Βαθέως και τα δημοτικά και νηπιαγωγεία στο Κοκκάρι και το Παλαιόκαστρο έχουν επιβάλλει στα παιδιά τους την μη πρόσβαση στη δωρεάν παιδεία.

Διαβάζοντας τα ψηφίσματά τους, ψηφίσματα γεμάτα αντιφάσεις και καμουφλαρισμένες ξενοφοβικές και ψευτοανθρωπιστικές δηλώσεις ραμμένες μαζί, αναρωτιέται κανείς ποιόν πραγματικά προσπαθούν να ξεγελάσουν. Πέρα από τις αβάσιμες ανησυχίες τους για το θέμα της υγιεινής, διαμαρτύρονται λέει ενάντια στις συνθήκες διαβίωσης, θέλουν όλα τα παιδιά να μπορέσουν να στεγαστούν σε σπίτια, υποστηρίζουν και με το παραπάνω την δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

“Αλλά όχι στα δικά μας σχολεία!”

Τα λέγαμε και ένα μήνα πριν, γνωστή η τακτική πλέον, αγωνιζόμαστε για τους μετανάστες – χωρίς τους μετανάστες!

Η συνταγή της “μαζικότητας” τους, μας είναι πλέον γνωστή. Με τον ίδιο δρόμο που χάραξε το Εργατικό Κέντρο το προηγούμενο μήνα διαδηλώνοντας μαζί τους “Ενάντια στο Έγκλημα” ή με τον ίδιο τρόπο που η Χρυσή Αυγή και λοιπές εθνικιστικές γκρούπες διοργάνωσαν τις μαζικές μαθητικές καταλήψεις για το Μακεδονικό το Νοέμβριο, δεν είμαστε και χθεσινοί! Που είναι άραγε η λαλίστατη τότε, επιτροπή αγώνα που έτρεχε με ανακοινώσεις να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ένα μήνα πριν και τώρα δεν έχει βγάλει κιχ ;

Κινούμενοι εμπειρικά πλέον, έχουν μάθει πως μπορούν να φοράνε όποια μάσκα θέλουν -λόγω των ημερών κιόλας- ή να χρησιμοποιούν αθώα παιδιά που απλώς θέλουν να χάσουν μάθημα, προωθώντας έτσι την ρητορική τους.

Όλη αυτή η μαζικότητα βέβαια δεν θα είχε τέτοια επιτυχία αν δεν χρησιμοποιούνταν και κλασσικές φασιστικές τακτικές “στρατολόγησης”, όπως αυτή των προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων σε γονείς ή την φίμωση των αντίθετων απόψεων στις συνελεύσεις προκειμένου να παρουσιαστούν οι αποφάσεις σαν αποτελέσματα συναπόφασης και ενότητας.

Υπενθυμίζουμε πως όλη η ιστορία ξεκίνησε από κάποιους γονείς στο άνω Βαθύ, διαμαρτυρόμενοι για την δημιουργία ΔΥΕΠ με 12 παιδάκια στο δημοτικό, δέκα από το Αφγανιστάν και δύο από την Παλαιστίνη. Το ότι στεκόμαστε απέναντι σε αυτό το φασιστικό μασκάρεμα που έχει πάρει τέτοια έκταση δεν σημαίνει πως αγνοούμε το πολιτικό παιχνίδι που μπορεί να παίζουν οι κυβερνώντες από πίσω: Όταν στο Βαθύ υπάρχουν πάνω από 1.000 παιδιά που ζουν στο κολαστήριο του hotspot, αναγνωρίζουμε πως δύο τμήματα ΔΥΕΠ δεν αποτελούν κάποια πραγματική λύση στην σκληρότητα της καθημερινότητας στο κέντρο υποδοχής όπως και καταλαβαίνουμε πως η κινητικότητα αυτή υπάγεται στο “ανθρωπιστικό” προφίλ που θέλει να προμοτάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ερχόμενων εκλογών.

Τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο κάνουν κάθε μέρα πραγματικότητα το χειρότερο φόβο κάθε φασίστα: Πως όλα τα παιδιά του κόσμου δεν διαφέρουν καθόλου. Όταν βρίσκονται στο σχολείο παίζουν, συζητάνε, μοιράζονται τα πράγματα τους. Πολεμάνε και αυτά χωρίς να το καταλαβαίνουν ενάντια στον εθνικισμό και την αποξένωση, στα πάρκα, στις πλατείες στο σχολείο. Χτίζουν συνειδήσεις και οικοδομούν ένα νέο κόσμο – πραγματική ελπίδα που μας κάνει να αντέχουμε την πραγματικότητα γύρω μας, μας δίνει δύναμη για να συνεχίζουμε στους δρόμους να κάνουμε πάντα τις φωνές μας να ακούγονται.

Χαιρετίσματα λοιπόν και ήρεμες καληνύχτες στα παιδιά που μπορούν και ονειρεύονται χωρίς εφιάλτες. Στα παιδιά, στους γονείς και όλους τους όσους κάνουν τους φασίστες να χάνουν τον ύπνο τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License