post image

Ο προσανατολισμός της ΟΡγάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού, για μια σειρά διεθνιστικών – αντιφασιστικών παρεμβάσεων, συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά για να προταθεί η διεθνιστική κομμουνιστική προοπτική, συνεχίστηκε το προηγούμενο Σάββατο (9/3) στη γειτονιά του Περάματος - μια παραδοσιακά εργατική περιοχή, προσφυγική και αλληλέγγυα.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στα εκδοτήρια των Ferry boat και στους δρόμους του Περάματος, όπου το μοίρασμα του 16ου τεύχους Αντιφασιστική Φρουρά δέχτηκε πολύ θετικής ανταπόκρισης από τον κόσμο, φτάνοντας τα 90 περιοδικά. Το μαζικό ενδιαφέρον του κόσμου να πάρει και να διαβάσει την Αντιφασιστική Φρουρά συμπυκνώνει την αγωνία και πρόθεση της τοπικής κοινωνίας να ξηλωθούν οι φασίστες από την ευρύτερη περιοχή και ακόμα περισσότερο να ακούσει και να συζητήσει για μια νέα προοπτική διεθνιστική. Η πορεία που ακολούθησε το συγκροτημένο δυναμικό των αντιφασιστών, έφτασε μέχρι και την πλατεία Ηρώων, περνώντας από καταστήματα και καφετέριες, συνομιλώντας και διακηρύσσοντας τη διεθνιστική πρόταση ως ταξική απάντηση απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και της εθνικιστικής ακροδεξιάς.

Η συνοικία του Περάματος, σε ένα προηγούμενο διάστημα είχε γίνει στόχος από τον μηχανισμό της Χρυσής Αυγής για την εφαρμογή της φασιστικής τρομοκρατίας στους κατοίκους. Ο Μαχητικός Αντιφασισμός προσδιόρισε το βηματισμό προς νικηφόρες μάχες και πρόβαλλε την ποιοτική μεταστροφή του πολιτικού κλίματος, ύστερα από το κλείσιμο των τοπικών γραφείων της Χ.Α. στην περιοχή, τον Ιανουάριο του ’18. Πλέον, απομένει το εργοδοτικό και απεργοσπαστικό «σωματείο» της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης «Αγ. Νικόλαος». Μια γιάφκα που επιχειρούσε να τρομοκρατήσει το λαϊκό εργατικό κίνημα, δημιουργώντας φασιστικούς θύλακες σε Πέραμα, Ζώνη και Σαλαμίνα. Η τρομοκρατία της εργοδοσίας, με απεργοσπάστες τραμπούκους έσπασε μετά από την αλληλουχία στοχευμένων δράσεων, τη μη υποτίμηση της δράσης τους και το φραγμό που έθεσε το κίνημα. Η στιβαρή παρουσία και η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος, μετά από το βίαιο χτύπημα που δέχτηκε η ΟΡ.Μ.Α. το Μάιο του ’18, τοποθέτησε στο τραπέζι, την στρατηγική στόχευση κλεισίματος του «σωματείου».

Η Σαλαμίνα, το Πέραμα, το Κερατσίνι και η Νίκαια άνηκαν και θα συνεχίσουν να ανήκουν στο εργατικό κίνημα και οφείλουμε να διατηρήσουμε την ιστορία τους και την συνέχεια στον αντιφασιστικό αγώνα. Η δύναμη και η αποτελεσματικότητα των εργαλείων της εργατικής τάξης διαφαίνονται από τα αποφασιστικά χτυπήματα που έχουν προκληθεί στο αντίπαλο στρατόπεδο. Η συγκρότηση ενός διεθνιστικού πολιτικού πόλου που θα αντιταχθεί στην αναδυόμενη ακροδεξιά είναι η μόνη οδός, προκειμένου ο κόσμος του αγώνα να αντεπιτεθεί αντικαπιταλιστικά στο επόμενο διάστημα.

ΟΡγάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License