Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 09:30 στο δικαστήριο των Φυλακών Κορυδαλλού.

post image

Το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά την βομβιστική επίθεση στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ, δηλαδή των δύο από τους τρεις υπεύθυνους για την επιβολή των Μνημονίων στην Ελλάδα, βρίσκεται στο στάδιο των πολιτικών καταθέσεων- “απολογιών” των δύο μελών της οργάνωσης, Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την πραγμάτωση των νομισματικών πολιτικών του Ευρωσυστήματος, το οποίο χαράσσει και εφαρμόζει τη νομισματική πολιτική εντός της ζώνης του ευρώ. Είναι σε μεγάλο βαθμό ο εμπνευστής και ρυθμιστής των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζουν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις.

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μια κερδοσκοπική εταιρία που δεν υπόκειται σε κανέναν δημόσιο έλεγχο και ευθύνεται για την φτωχοποίηση μεγάλου κομματιού της κοινωνίας. Αυτή ακριβώς η ιδιωτική εταιρία είναι ο τοπικός τοποτηρητής της ΕΚΤ- της οποίας και είναι η ίδια μέτοχος. Είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της εφαρμογής των πολιτικών κοινωνικής γενοκτονίας που επέβαλαν ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Στις πολιτικές δίκες, το Κράτος και το Κεφάλαιο μέσω των εκπροσώπων τους προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ισχύ τους, επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές στους πολιτικούς τους αντίπαλους και παράλληλα να αποδομήσουν την πολιτική ταυτότητα και δράση των επαναστατών και των αγωνιστών. Έτσι γίνεται πιο επιτακτική η αναγκαιότητα της ανάληψης πολιτικής ευθύνης καθώς η στάση και η συνέπεια των αγωνιστών στο πέρασμα του χρόνου.

Οι πολιτικές δίκες, όπως είναι και το εφετείο για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας, αφήνουν παρακαταθήκη, χάρη στη στάση των συντρόφων που δείχνουν συνέπεια ως προς τον αγώνα και που μένουν άκαμπτοι, σηκώνοντας το κόστος των επιλογών τους,ακυρώνοντας την απόπειρα του Κράτους να εγκληματοποιήσει και να αποπολιτικοποιήσει την ένοπλη επαναστατική δράση αφού η δραστηριότητα της οργάνωσης είτε στρατηγικά είτε ως προς τη στοχοθεσία ήταν καθαρά πολιτική.

Ο ένοπλος αγώνας δεν είναι ένα ποινικό αδίκημα, όπως παρουσιάζεται από τον κατασταλτικό και δικαστικό μηχανισμό του κράτους. Στον πυρήνα του είναι πολιτική θέση, είναι πολιτική βούληση για την ανατροπή του εκάστοτε καθεστώτος κι αυτό είναι καταγεγραμμένο στην παγκόσμια ιστορία των επαναστάσεων και των επαναστατικών κινημάτων. Ο ένοπλος αγώνας είναι συνυφασμένος με την σύγχρονη ιστορία, είναι η παρακαταθήκη που έχουν αφήσει οι λαοί σε κάθε αντιστασιακή και επαναστατική συνθήκη, είναι συνυφασμένος με την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους.

Ο αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση παραμένει ζωντανός και σε αυτόν στρατεύονται χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες – από αυτούς είναι και οι σύντροφοι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης – που αγωνίζονται για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας οικονομικής ισότητας και πολιτικής ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ

Την Τετάρτη 6 Μάρτη 2019 στις 9:30πμ συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα και η διαδικασία όσον αφορά το στάδιο των απολογιών ολοκληρώνεται με την Πολιτική Κατάθεση του μέλους της οργάνωσης Πόλα Ρούπα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 09:30 στο δικαστήριο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License