Ανακοίνωση για την απαγόρευση της δεντροφύτευσης και τα όσα ακολούθησαν την Κυριακή 3 Μαρτίου στον λόφο Φιλοπάππου

Ανακοίνωση για την απαγόρευση της δεντροφύτευσης και τα όσα ακολούθησαν την Κυριακή 3 Μαρτίου στον λόφο Φιλοπάππου. Αγωνιζόμαστε για έναν Ελεύθερο, Ανοιχτό και Ζωντανό λόφο Φιλοπάππου μακριά από οποιαδήποτε οικονομική εκμετάλλευση, χωρίς κάγκελα, μαγαζιά και εισιτήρια.

post image

Ανακοίνωση για την απαγόρευση της δεντροφύτευσης και τα όσα ακολούθησαν την Κυριακή 3 Μαρτίου στον λόφο Φιλοπάππου

Την Κυριακή 3 Μάρτη η Συντονιστική Επιτροπή της Λαϊκής Συνέλευσης για τον λόφο Φιλοπάππου είχε καλέσει σε ανοιχτή δενδροφύτευση στο Φιλοπάππου και συγκεκριμένα στο «παλιό νταμάρι». Το πρωί της Κυριακής, από τις 10:30πμ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, μπάτσοι και ασφαλίτες) είχαν αποκλείσει την είσοδο στην Ορλώφ και Μουσών και απαγόρευαν στον κόσμο να εισέλθει στον λόφο ανακοινώνοντας ότι «κανείς δε θα δενδροφυτεύσει και απαγορεύονται οι τσάπες και οι τσουγκράνες». Από το προηγούμενο βράδυ μπάτσοι από το ΑΤ Ακροπόλεως τηλεφωνούσαν σε κατοίκους και τους απειλούσαν ότι με απόφαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας έχει απαγορευτεί η δενδροφύτευση. Απέναντι σε αυτήν την κατασταλτική μεθόδευση οι κάτοικοι από τις γύρω περιοχές σταθήκαμε συλλογικά και σπάσαμε την απαγόρευση και την τρομοκρατία στην πράξη.

Το πρωί της Κυριακής μαζευτήκαμε στο πάρκο Ορλώφ και κινηθήκαμε όλοι μαζί προς το λόφο χωρίς να καταφέρουν οι ισχυρές και πολύ προκλητικές αστυνομικές δυνάμεις να μας τρομοκρατήσουν, ώστε να μην μπούμε στο λόφο. Στη συνέχεια, αρκετός κόσμος περνώντας μέσα από τους μπάτσους, οι οποίοι έβριζαν και έκαναν ελέγχους, έφτασε στο «παλιό νταμάρι». Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι κάτοικοι ξεκίνησαν την δενδροφύτευση με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να εισέλθουν στο «παλιό νταμάρι» και να επιχειρήσουν με σπρωξιές και γκλοπ να μας διώξουν και να εκκενώσουν τον χώρο. Για ακόμα μια φορά παραμείναμε όλοι και όλες μαζί και παρά την κατασταλτική βία η συγκέντρωση συνεχίστηκε. Τα ΜΑΤ μετά από κάποια ώρα αποχώρησαν από το «παλιό νταμάρι» αφήνοντας μία μικρή δύναμη ένστολων να επιτηρεί τους κατοίκους. Τελικά στις 3μμ αποχωρήσαμε όλοι και όλες μαζί, μαζί με τα εργαλεία και έχοντας φυτέψει γύρω στα 6 δεντράκια.

Μετά την αποχώρηση των κατοίκων και των άλλων αγωνιζόμενων, που πλαισίωσαν την δενδροφύτευση, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να επιστρέψουν και να φυτέψουν και τα υπόλοιπα δεντράκια (σύνολο 18) που είχαμε μεταφέρει στο λόφο.

Θα το πούμε και πάλι ο Φιλοπάππου δεν είναι το τσιφλίκι ούτε της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ούτε της δημοτικής αρχής, ούτε του ΥΠΠΟ, ούτε των επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο λόφος Φιλοπάππου είναι και θα παραμείνει ανοιχτός και δημόσιος χώρος, ένας βιότοπος στο κέντρο της Αθήνας.

Αγωνιζόμαστε για έναν Ελεύθερο, Ανοιχτό και Ζωντανό λόφο Φιλοπάππου μακριά από οποιαδήποτε οικονομική εκμετάλλευση, χωρίς κάγκελα, μαγαζιά και εισιτήρια.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα – askpthk.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License