Παρέμβαση και Καταγγελία για mathites.gr

Το Σάββατο 2/3 στο 23ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης οργάνωσε μαθητικό φεστιβάλ. Εμείς επιλέξαμε να παρεμβούμε, με συνθήματα γύρω από το σχολείο και την γειτονιά, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά των ΚΝΕ, ΚΚΕ, και των μηχανισμών της.

post image

Το Σάββατο 2/3 στο 23ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης οργάνωσε μαθητικό φεστιβάλ. Εμείς επιλέξαμε να παρεμβούμε, με συνθήματα γύρω από το σχολείο και την γειτονιά, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά των ΚΝΕ, ΚΚΕ, και των μηχανισμών της.

Λίγα λόγια για τη Συντονιστική επιτροπή μαθητών και το mathites.gr

H “ανεξάρτητη» συντονιστική επιτροπή μαθητών Θεσσαλονίκης, όπως και πανελλαδικά αποτελεί μια απόπειρα συντονιστικού της ΚΝΕ, και προκύπτει από το διαδικτυακό κάλεσμα για σχολικές καταλήψεις, με πορείες σε πόλεις της Ελλάδος. Με τον μανδύα του ανεξάρτητου συντονιστικού και site, προσπαθούν να προσελκύσουν μαθητ(ρι)ες για να τους βάλουν στην οργάνωση τους. Την φετινή χρονιά, βρεθήκαμε κι εμείς στην πορεία που έγινε με δικό μας μπλοκ και κάλεσμα. Η παρουσία μας στη πορεία δεν ήταν καθόλου αρεστή στα καθοδηγητικά όργανα της ΚΝΕ τα οποία ξεκίνησαν να μας λένε ότι είναι λάθος να πολιτικοποιούμε τον αγώνα των μαθητ(ρι)ων, ενώ στη συνέχεια, έλεγαν σε κάθε παρευρισκόμενο/η μαθητή/τρια να μη μας προσεγγίζουν γιατί είμαστε επικίνδυνοι. Στη διάρκεια της πορείας μάλιστα έγινε προσπάθεια, από σίγουρα όχι μαθητες του ΚΚΕ, να μας αποκόψουν από την πορεία δυο φορές, και τις δυο ανεπιτυχώς, κυρίως λόγο της μαζικότητας του μπλοκ μας. Όταν βρεθήκαμε μάλιστα στη συνέλευση στο εργατικό κέντρο, με παρευρισκόμενους/ες δεκάδες μαθητ(ρι)ες, η ΚΝΕ επέλεξε να αναβάλλει τη συνέλευση για άλλη μέρα, φοβούμενη την ύπαρξη πολιτικού αντίλογου από τη δικιά μας καθώς κι άλλων μαθητικών ομάδων, γνωρίζοντας ότι τέτοια μαζικότητα είναι αδύνατο να ξανυπάρξει ευκολά.

Το «δικό μας» συντονιστικό μαθητ(ρι)ων

Εμείς ως μαθητ(ρι)ες που αγωνίζονται, αλλά και ως αναρχικοί/ες, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη συσπείρωσης στο κοινό αίτημα της καλύτερης παιδείας, χωρίς απαραίτητα κοινή συμφωνία στα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, κάτι το οποίο πραγματώνεται μέσω των συντονιστικών. Το συντονιστικό αυτό για εμάς, πρέπει να προκύπτει από μαθητ(ρι)ες για μαθητ(ρι)ες, μακριά από κομματικούς σχεδιασμούς βασισμένο στις αρχές της αυτοοργάνωσης, της ισότητας και της αλληλεγγύης, ριζοσπαστικοποιώντας έτσι μερίδα των μαθητ(ρι)ων και δείχνοντας την προοπτική για συνολική αλλαγή του κόσμου. Στα πλαίσια αυτών εμείς μαζί με κάποιες άλλες μαθητικές ομάδες της πόλης και κάποιους/ες ανεξάρτητους/ες μαθητ(ρι)ες, συγκροτήσαμε την Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητ(ρι)ων Θεσσαλονίκης. Αυτή μπόρεσε να σταθεί στο δρόμο στην πορεία της 17ης Νοέμβρη, να θέσει την πλήρη αντίθεση του με τις εθνικιστικές καταλήψεις για την Μακεδονία, ενώ κάλεσε μαθητική πορεία για τα 10 χρόνια της δολοφονίας του μαθητή Α. Γρηγορόπουλου, διατηρώντας τη μνήμη της δολοφονίας, τη φλόγα της εξέγερσης.

Λίγα λόγια για ΚΝΕ/ΚΚΕ

Το ΚΚΕ αποτελεί ένα αντεπαναστικό, που στέκεται απέναντι σε κάθε εξέγερση και επαναστατική δράση και το οποίο εχει βαθιά ριζωμένα πατριαρχικά, ας μην ξεχνάμε τις αηδιαστηκέ θέσεις τους πάνω στο σύμφωνο συμβίωσης, ενώ τώρα τελευταία στάθηκε δίπλα σε παπαδαριό κι εμπορικούς συλλόγους στη Σάμο, για να διώξουν τους πρόσφυγες από το νησί. Ως ένα κόμμα που δέχεται την εξουσία, αναπαράγει κάθε στοιχείο της και υποστηρίζει το κράτος, έχει πάρει πολλές φορές τον ρόλο του μπάτσου και της καταστολής. O αφοπλισμός των ανταρτών και η αποκήρυξη τους το '45, η πλήρης απουσία και καταγγελία των εξεγερμένων στη 17 Νοέμβρη το ’73, αλλά και στην εξέγερση του ’08. Η καταστολή της κατάληψης του Χημείου το ’85, η περιφρούρηση της Βουλής το ’11, η εκκένωση της κατάληψης προσφύγων στη Μυτιλήνη το ’15, η επίθεση στους/στις συντρόφους/ισσες της ΣΜΑ/Α στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου το ’18, καθώς και η προσπάθεια αποκλεισμού από την πορεία της Απεργίας της 28ης Νοέμβρη, και η μετέπειτα επίθεση στους/στις συντρόφους/ισσες στη Πάτρα, όλα αυτά αποτελούν παραδείγματα στα οποία το ΚΚΕ έδειξε το πρόσωπο του. Εμείς από την μεριά μας ως αναρχικοί/ες τασσόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια καταστολής και κηδεμόνευσης των κινημάτων, απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας. Και για να γίνει πιο ξεκάθαρο, εμείς δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ποτέ για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον κομμουνισμό, πάντα σεβόμενη τις αξίες και την ηθική μας. Το μέλλον έρχεται και ο κόσμος θα αλλάξει, κι εσείς δε θα είστε πουθενά Αυτοοργανωμένα και αντιεεραρχικά παλεύουμε για την ελευθερία

Κάτω η εξουσία

Το όνομα μας η ψυχή μας

Ζήτω η αναρχία

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License