[Πειραιάς] Αφίσα σχετικά με καθηγητή που ασκεί φασιστική προπαγάνδα

Αντιφασιστική αφίσα που κολλιέται στα σχολεία και τις γειτονιές του Πειραιά με αφορμή την εθνικιστική-νεοναζιστική προπαγάνδα που ασκεί συστηματικά εντός του σχολείου (9ο ΓΕΛ) ο μαθηματικός Ανδρέας Χρυσικός. https://antifapeiraias.espivblogs.net/

post image

Αντιφασιστική αφίσα που κολλιέται στα σχολεία και τις γειτονιές του Πειραιά με αφορμή την εθνικιστική-νεοναζιστική προπαγάνδα που ασκεί συστηματικά εντός του σχολείου (9ο ΓΕΛ) ο μαθηματικός Ανδρέας Χρυσικός. Το γεγονός αυτό είναι τουλάχιστον ανησυχητικό όχι μόνο διότι οι μαθητές ενός δημοσίου σχολείου γίνονται καθημερινά δέκτες μισανθρωπικής, οπισθοδρομικής και μισαλλόδοξης προπαγάνδας παράλληλα με τραμπούκικη συμπεριφορά, αλλά και γιατί ο συγκεκριμένος τύπος καλύπτεται από ορισμένους συναδέλφους του, ενώ ταυτόχρονα ΚΑΝΕΝΑ θεσμικό όργανο δεν έχει βγάλει ούτε μισή ανακοίνωση για την όλη κατάσταση. Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι οι μαθητές προχώρησαν σε ολιγοήμερη κατάληψη του σχολείου με αφορμή την καθηγητική αυθαιρεσία του συγκεκριμένου "μέντορα" και μερικών ακόμα καθηγητών απ' το σινάφι του.

Πόσα σκατά χωράνε κάτω από το χαλάκι της εκπαίδευσης;

Το σημερινό σχολείο είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο παρκινγκ εφήβων. Ένας χώρος όπου οι υποτιμημένοι, οικονομικά και κοινωνικά, καθηγητές καταπιέζουν τους αυριανούς άνεργους. Μια ανούσια και βαρετή υποχρέωση για κάθε μαθητή και καθηγητή.

Στα πλαίσια του ξεσηκωμού για την ιδιοκτησία του ονόματος της Μακεδονίας, πολλών ειδών φασίστες προσπάθησαν να σύρουν (και) τους μαθητές στο πατριωτικό γαλανόλευκο καρναβάλι. Παπάδες, media, πολιτικοί, σύλλογοι γονέων και φορείς εθνικιστικού πολιτισμού κατάφεραν να κλείσουν λίγα σχολεία, κυρίως στις βόρειες περιοχές της επικράτειας, ενώ στην Αττική οι μαθητές και οι μαθήτριες ακόμα προτιμούν να κάνουν κατάληψη για την τυρόπιτα παρά για την Μακεδονία. Και πολύ καλά κάνουν.

Στον Πειραιά ελάχιστοι μαθητές συγκινήθηκαν από τον φασιστικό παροξυσμό πολλών μεγαλύτερών τους. Στο 9ο λύκειο πειραιά, όμως, υπάρχει θέμα. Υπάρχει θέμα γιατί ο Ανδρέας Χρυσικός, μαθηματικός, συστηματικά τον τελευταίο καιρό προσηλυτίζει μαθητές στην εθνικιστική ιδεολογία και ρητορεύει υπέρ του μίσους, του έθνους και της φυλής. Παρότι οι φασιστικές απόψεις και η βίαιη συμπεριφορά του συγκεκριμένου καθηγητή είναι πράγματα γνωστά εδώ και χρόνια, κανείς δεν έχει σκοπό να τον μαζέψει. Γιατί ο φόβος της ευθύνης, γνωστό πρόβλημα των καθηγητών, τους κάνει να αδιαφορούν ακόμα και για το αυγό του φιδιού που με τη στάση τους εκκολάπτουν. Παρόλα αυτά, το 9ο λύκειο και κάθε σχολείο δεν παύει να αποτελεί έναν κοινωνικό χώρο όπου οι φασιστικές και εθνικιστικές λογικές δεν έχουν καμία θέση και θα τσακίζονται.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

https://antifapeiraias.espivblogs.net/

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License