[ΠΑΤΡΑ] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Σπύρο Χριστοδούλου, Τετάρτη 27/2- 10:00 π.μ., Γούναρη & Κορίνθου (ΕΦΚΑ)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Σπύρο Χριστοδούλου, απεργό πείνας από 14/1, την Τετάρτη 27/2, 10:00 π.μ., Γούναρη και Κορίνθου (ΕΦΚΑ) απέναντι από τα δικαστήρια. Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, ορίστηκε δικάσιμος στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα του Σπύρου Χριστοδούλου, απεργού πείνας από 14/1, που αφορά την συγχώνευση των ποινών του.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Σπύρο Χριστοδούλου, απεργό πείνας από 14/1, την Τετάρτη 27/2, 10:00 π.μ., Γούναρη και Κορίνθου (ΕΦΚΑ) απέναντι από τα δικαστήρια.

Στις 14/01 ο Σπύρος Χριστοδούλου, κρατούμενος στις φυλακές της Λάρισας, ξεκίνησε απεργία πείνας με κύριο αίτημά του τη συγχώνευση των ποινών του. Καταταδικάστηκε πρώτη φορά το 1999 για ληστεία τράπεζας, έχει κατηγορηθεί για την υπόθεση των «ληστών του Διστόμου», καθώς και για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ενώ παρά την καταστολή και τον εγκλεισμό που έχει υποστεί, συνεχίζει να αμφισβητεί και να πολεμά το σύστημα που τον διώκει, με παραβιάσεις αδειών, εξαντλητικές απεργίες πείνας και κείμενά του. Το 2001, έχοντας παραβιάσει την άδειά του από τις φυλακές Κορυδαλλού, συνελλήφθη μετά από καταιγισμό πυρών που δέχτηκε, βιώνοντας στο πετσί του τη βία των κρατικών δολοφόνων.

Για το κράτος όμως η φυσική εξόντωση όσων αντιστέκονται δεν είναι η μόνη επιλογή. Προσπαθεί να απονοηματοδοτήσει και να αποκρύψει την πολιτική διάσταση, τα κίνητρα και την αγωνιστική στάση πολλών από τους αιχμαλώτους του, ιδιαίτερα όσων εκφέρουν ξεκάθαρα έναν επιθετικό προς αυτό λόγο. Τα τρομολαγνικά και κινηματογραφικά σενάρια με όρους σκοτεινών κύκλων και σεναρίων, βγαλμένων από τα πιο κακοφτιαγμένα νουάρ μυθιστορήματα για «κρυφά επαναστατικά ταμεία», για την όσμωση «ποινικών» και «πολιτικών» κρατούμενων δεν είναι κάτι καινούριο. Αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα της συνολικής προσπάθειας να εμφανιστούν αγωνιστικές πρακτικές, φιλικές και συντροφικές σχέσεις, επαναστατικές οργανώσεις σαν απειλή όχι για το οικοδόμημα της εξουσίας μα για τον κάθε έναν/μία.

ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙΣ/ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ/Η

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου, Πάτρα

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License