Ενημέρωση από αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία 20/2 στη Νεάπολη

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 20/2 το απόγευμα στο ρολόι της Νεάπολης. Αιτία της συγκέντρωσης ήταν η επίθεση με μολότοφ σε σπίτι που διέμενε τα τελευταία δύο χρόνια οικογένεια από το Ιράκ, στη Νεάπολη.

post image

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 20/2 το απόγευμα στο ρολόι της Νεάπολης. Αιτία της συγκέντρωσης ήταν η επίθεση με μολότοφ σε σπίτι που διέμενε τα τελευταία δύο χρόνια οικογένεια από το Ιράκ, στη Νεάπολη. Περισσότερα από 300 άτομα από τη γειτονιά και όχι μόνο, ανταποκρίθηκαν στο αντιφασιστικό κάλεσμα δίνοντας ένα πρώτο, αντανακλαστικό μήνυμα σε κάθε είδους φασιστοειδή, ότι τίποτα δεν μένει αναπάντητο. Στη συγκέντρωση κάλεσαν κυρίως συνελεύσεις από δυτικές συνοικίες: η Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών, η Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στους γύρω δρόμους, η οποία πέρασε και από το σημείο της επίθεσης και κατέληξε πάλι στο ρολόι. Μοιράστηκαν πολλά κείμενα, βάφτηκαν συνθήματα και έγιναν συζητήσεις με κόσμο της γειτονιάς. Η απήχηση του περαστικού κόσμου και όσων χαιρετούσαν από τα μπαλκόνια ήταν ιδιαίτερα ένθερμη και ενθαρρυντική, οι περισσότεροι/ες γνώριζαν το γεγονός και μας διεμήνυσαν πως ο φασισμός δεν χωράει στις γειτονιές της Νεάπολης.

Ζούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί, ντόπιοι μετανάστες τσακίζουμε ναζί

Καμία ρατσιστική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη, αλληλεγγύη στους/στις μετανάστ(ρι)ες

Ούτε σπιθαμή γης…

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License