Αντιφασιστική συγκέντωση Τετάρτη 20/2 στις 18:30 στο ρολόι της Νεάπολης

Αντιφασιστική συγκέντρωση Τετάρτη 20/2 στις 18:30 στο ρολόι της Νεάπολης

post image

‘Όταν ο φασισμός σηκώνει κεφάλι και στοχοποιεί ανθρώπους

Τα ξημερώματα της 19 Φεβρουαρίου, σπίτι στην περιοχή της Νεάπολης δέχεται επίθεση με μολότοφ. Να επισημάνουμε ότι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μένει οικογένεια από το Ιράκ τα τελευταία δύο χρόνια και την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μέσα στο σπίτι. Τα φασιστικά καθίκια επέλεξαν με αυτό τον τρόπο να εκφοβίσουν και να στείλουν ένα μήνυμα προς όλους τους μετανάστες ότι είναι οι επόμενοι.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι ο φασισμός στοχοποιεί τους πιο αδύναμους , τους οικονομικά ασθενέστερους τους φτωχοδιάβολους. Αυτός έτσι και αλλιώς είναι ο διαχρονικός του ρόλος σαν ο καλύτερος σύμμαχος του κεφαλαίου που αναλαμβάνει να κάνει τη βρώμικη δουλειά θέτοντας τις υπηρεσίες του στα αφεντικά και στην οικονομική ελίτ. Αυτή είναι και η βασικά αιτία που οι φασίστες επιτίθενται στις απεργίες ,σε συνδικαλιστές/στριες ,σε καταλήψεις, σε μετανάστες/ριες σε καθετί διαφορετικό που αμφισβητεί την παντοδυναμία του κεφαλαίου και βγαίνει έξω από τη φασιστική νόρμα πατρίδα θρησκεία και οικογένεια (επιθέσεις σε ανθρώπους λόγω καταγωγής, σεξουαλικής προτίμησης ,ή λόγω εμφάνισης).

Από την πλευρά μας δεν μπορούμε να ανεχτούμε φασιστικά μορφώματα να προσπαθούν να πάρουν σάρκα και μορφή στις γειτονιές μας .Εκεί που μεγαλώνουμε ,συναντιόμαστε δουλεύουμε και ζούμε όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, ο φασισμός δεν έχει καμία θέση. Σε κάθε πλατεία, σε κάθε σχολείο, σε κάθε δρόμο, σε κάθε προσπάθεια δημόσιας εμφάνισης του φασισμού θα πρέπει να παίρνει την απάντηση που του αξίζει ξαναγυρνώντας τους φασίστες στη φυσική τους θέση στις τρύπες τους. Η αλληλεγγύη μας προς τους μετανάστες/ριες είναι δεδομένη και θα περάσει πάνω από κάθε χιτλερικό νοσταλγό.

Χρέος μας είναι να τον τσακίσουμε…

Ζούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί, ντόπιοι μετανάστες τσακίζουμε ναζί

Συγκέντρωση Τετάρτη 20/2 στις 18:30 στο ρολόι της Νεάπολης (Ελευθερίου Βενιζέλου με Ανδρέα Παπανδρέου Νεάπολη)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License