[Θεσσαλονίκη] Ενημέρωση από τη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στο Σπύρο Χριστοδούλου

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 18:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου. Στήθηκε μικροφωνική, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκαν αρκετά κείμενα. Την μικροφωνική πλαισίωσαν δεκάδες σύντροφοι. Επόμενη Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στο Σπύρο Χριστοδούλου: Τρίτη 19/2, 18:00 στη ΣΘΕ Σπύρο Γερά

post image

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Για την απεργία πείνας του Σπύρου Χριστοδούλου

Στις 14 Ιανουαρίου ο αιχμάλωτος του κράτους Σπύρος Χριστοδούλου, που κρατείται στις φυλακές Λάρισας, ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την συγχώνευση των ποινών του διεκδικώντας παράλληλα να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις του γνωστού διώκτη των αναρχικών, εισαγγελέα εφετών Π. Δράκου και του επίσης εισαγγελέα εφετών Αθηνών, Χαράλαμπου Τζώνη, που απέρριψαν και την τελευταία αίτηση συγχώνευσης που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η δικηγόρος του.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου κατηγορήθηκε, ότι το 2007 και ενώ βρισκόταν με άδεια εκτός φυλακής ,συμμετείχε σε ληστεία τράπεζας στο Ναύπλιο. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε το 2016 σε κάθειρξη 10 ετών. Στα άρθρα 101 και 107 του Π.Κ. είναι ξεκάθαρο ότι οι ποινές συγχωνεύονται για αδικήματα που τελούνται όσο είναι κανείς υπό κράτηση. Αυτό θέλουν να αναιρέσουν ώστε να τον καταδικάσουν σε ατέλειωτα χρόνια φυλακής και σε φυσική εξόντωση γιατί αν συγχωνευτούν οι ποινές ως οφείλουν ο Σπύρος πρέπει να αποφυλακιστεί αφού έχουν λήξει τα 18μηνα προφυλάκισης που του είχαν επιβληθεί για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.

Ο Σπύρος αντιστέκεται με την ίδια του την ζωή απέναντι στους διώκτες του συνεχίζοντας την απεργία πείνας και καταθέτοντας μέσω της Δικηγόρου τουεκ νέου αίτηση συγχώνευσης στην Εισαγγελία Αθηνών. Εξ' άλλου αυτό που λέει ο ίδιος στη δήλωση του είναι πως «…ξεκίνησα την απεργία πείνας που είχα προαναγγείλει ότι θα προβώ και σας υπόσχομαι ότι θα το φτάσω μέχρι τέλους ….Άλλωστε η ζωή με τον θάνατο έχουν ένα κοινό σημείο με όλους μας, το πραγματικό, αληθινό και τίμιο αγώνα».

Ο Σπύρος Χριστοδούλου είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην υπόθεση των ''ληστών του Διστόμου". Έχει στοχοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές ως ύποπτος τρομοκρατίας, γεγονός που καθιστά τη δικαστική του καταδίκη ακόμα πιο επιτακτική, για τον κρατικό μηχανισμό, καθώς αναγνωρίζεται ως αντίπαλος του.Σε παλιότερο κείμενο του προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή είχε δηλώσει «Όσον αφορά το δεσμό μου και τις κατηγορίες που μου αποδίδονται για τρομοκρατικές πράξεις έχω να πω τα εξής: πρώτον δεν τις αποδέχομαι, δεύτερον δεν απορρέει καμία ένδειξη ενοχής μου για αυτές, τρίτον αν όντως συμμετείχα σε μια ένοπλη δράση θα ήταν τιμή μου να την αποδεχθώ, τέταρτον όποιοι είναι μέλη οργανώσεων έχουν ιδανικά και μάχονται για ανιδιοτελείς σκοπούς, επιστρέφοντας ένα ελάχιστο από την κρατική βία. Αυτό που κάποιοι ονομάζουν ληστείες εγώ το ονομάζω απαλλοτρίωση…» και «Εγώ ως άτομο συνειδητοποιημένο δε θα κάνω καμία μαρτυρία, ώστε να διευκολύνω το έργο της αστυνομίας, και δεν θα δώσω γαλόνια σε κανέναν από τις διωκτικές αρχές».

Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον αγωνιστή Σπ. Χριστοδούλου, που παραμένει αλύγιστος και ανυπότακτος απέναντι στους κρατικούς μηχανισμούς, που με τη στάση του αρνείται να υποκύψει και να συνηθίσει στη συνθήκη της ομηρίας του και που δε σταματά να αγωνίζεται διεκδικώντας την ελευθερία του .

«Στο τέλος εμείς θα κερδίσουμε, όλοι μαζί. Ονειρεύομαι ένα αύριο όμορφο, ένα αύριο που εμείς θα επιλέγουμε τους λυσσαλέους χειρισμούς μας και θα πολεμάμε τον εχθρό με όποιο μέσο διαθέτουμε και διαλέγουμε. Ζήτω η Αναρχία» -Σπ.Χριστοδούλου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΠΥΡΟ ΓΕΡΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στο Σπύρο Χριστοδούλου

Επόμενη Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στο Σπύρο Χριστοδούλου: Τρίτη 19/2, 18:00 στη ΣΘΕ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License