Συγκέντρωση στο στρατοδικείο

Ο αντιμιλιταριστικός αγώνας αποτελεί εκ' των ουκ άνευ του αντικαπιταλιστικού κινήματος, εκ' των ουκ άνευ της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης. Στις 18 Φλεβάρη και στις 13 Μάρτη πρέπει να είμαστε όλοι στα στρατοδικεία.

Στις 18 Φλεβάρη συγκεντρωνόμαστε στο στρατοδικείου του Ρουφ, όπου δικάζεται ο Ολικός Αρνητής Στράτευσης Παύλος Χριστόπουλος. Μετά από τις σκληρές ποινές (12 και 18 μήνες) στους Ολικούς Αρνητές Στράτευσης Κωνσταντίνο Γουτσινιώτη και Στράτο Μωυσή, που τους επιβλήθηκαν στις 18 του μήνα, ως εκδίκηση για την δυναμική στάση τους απέναντι στην στρατιωτική καταστολή, το αντιμιλιταριστικό κίνημα απαιτείται να δείξει ακόμα περισσότερο την ισχύ του.

Μήνυμα συμπαράταξης Ολικού Αρνητή Στράτευσης, για τον κοινό αντιμιλιταριστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντι-αντιμεταναστευτικό αγώνα:

Συνυπογράφω εξολοκλήρου την κοινή δήλωση των τριών Αρνητών που δικάζονται αύριο 6/2 και 18/2. Οι σύντροφοι, με τη στάση τους και τον λόγο τους διαυγάζουν στο ακέραιο την αλληλουχία των επίκαιρων αναγκαιοτήτων αγώνα απέναντι στην κρατική κυριαρχία. Όπως έχω σημειώσει σε προηγούμενη φάση της μιλιταριστικής καταστολής, η θέση των Ολικών Αρνητών είναι στην πρώτη γραμμή της διεθνιστικής αλληλεγγύης, στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο συνοριακό καθεστώς και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής πάλης, στην πρώτη γραμμή της συλλογικής αντίστασης στην οικονομική τρομοκρατία, που στηρίζεται στα όπλα και τις φυλακές του κράτους, στην πρώτη γραμμή των εργατικών κινητοποιήσων, που χτυπιούνται με αστυνομικο-στρατιωτικούς μηχανισμούς κι επιστρατεύσεις. Στην ταξική στράτευση δεν χωράνε ελιτισμοί. Από μια τέτοια θέση μάχης η Ολική Άρνηση Στράτευσης αποτελεί παράδειγμα αφοπλισμού της κρατικής τρομοκρατίας και παράδειγμα ρήξης με την εξατομίκευση.

Χρόνο με το χρόνο οι Ολικοί Αρνητές πληθαίνουν και οι συλλογικές δηλώσεις επίσης. Η συνείδηση μιας κοινωνικής-συλλογικής ευθύνης ενυπάρχει στον πυρήνα της Άρνηση Στράτευσης. Αναπότρεπτα, αυτή η στάση θα νικήσει, παρά το επιμέρους κόστος. Η καταστολή εντείνεται, προσωποποιώντας εξοντωτικά το αντιμιλιταριστικό μέτωπο με αλλεπάλληλες διώξεις και πρόστιμα, όπως το τελευταίο διάστημα στoυς συντρόφους Δημήτρη Δημτσιάδη και Μπάμπη Τσιλιανίδη, που δικάζεται στις 13/3 στο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, η Ολική Άρνηση δυναμώνει, νικάει ήδη σιγά σιγά. Δεν θα μπορούσε να επικρατεί για πάντα η αδιαφορία, η εξατομίκευση, η παθητικότητα. Ο κόσμος της ελευθερίας και της κοινότητας δεν καταστέλεται.

Ο αντιμιλιταριστικός αγώνας δεν είναι μια θεματική. Αποτελεί εκ' των ουκ άνευ του αντικαπιταλιστικού κινήματος, εκ' των ουκ άνευ της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης. Στις 6 και στις 18 του Φλεβάρη και στις 13 του Μάρτη πρέπει να είμαστε όλοι στα στρατοδικεία.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ (ΕΞΑΧΙΛΙΑΡΟ)

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης (4/2/2019)

« ... σήμερα απαιτείται ο αγώνας ενάντια στον στρατό να είναι ενεργητικός, να συνδεθεί με το σύνολο του ταξικού-κοινωνικού κινήματος, να δώσει μαχητική ώθηση στα ανοιχτά μέτωπα πάλης. Να δυναμώσουμε την προλεταριακή-κοινωνική αντίσταση και την συνοργάνωσή της, ν'απλωθεί ο εξεγερσιακός-αντικρατικός αντιμιλιταρισμός για να σπάσουν στους δρόμους τα μισθοφορικά τείχη. »

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License