Ενημερώσεις και σκέψεις για την εκκένωση του Asilo Occupato στο Τορίνο


Κατά τη διάρκεια του χθεσινού πρωινού, 8 Φεβρουαρίου, η κατάληψη Asilo Occupato στο Τορίνο εκκενώθηκε, μετά από μιάμιαση μέρα αντίστασης από τη πλευρά των συντρόφων που παρέμεναν στη σκεπή του κτιρίου. Αυτή η αντίσταση εκνεύρισε αρκετά την αστυνομία που χρειάστηκε να περιμένει για 36 ώρες μέχρι να κατέβουν ‘επιτέλους’ οι σύντροφοι από τη σκεπή. Ταυτόχρονα, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από εκατοντάδες αλληλέγγυους και αλληλέγγυες με συνεχόμενες μικροφωνικές, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και πορείες οργής και αλληλεγγύης, στις οποίες υπήρξαν ταυτοποιήσεις και συλλήψεις αγνώστου αριθμού ατόμων. Προβλέποντας τις συνέπειες, η αστυνομία του Τορίνο εξαπέλησε ανάλογο αριθμό ασφαλιτών και ματ, έκλεισε κάποιους δρόμους της συνοικίας Aurora, στην οποία βρίσκεται η κατάληψη, σηματοδωτώντας την περιοχή ως κόκκινη ζώνη και σφραγίζοντάς την με συρμάτινους φράχτες με πρόσβαση μόνο στους μόνιμους κατοίκους. Επίσης, φρουρούσε τους εργάτες που καθιστούσαν το κτίριο μη προσβάσιμο και αδύνατο να ξανακαταληφθεί. Αυτή η πράξη καταστολής είχε ως συνέπεια και τη σύλληψη 6 συντρόφων και συντροφισσών με την κατηγορία assosazione sovversiva (ανατρεπτική δραστηριότητα), που βασίζεται σε μια έρευνα κατά των CIE/CRP (κέντρα επαναπροώθησης των μεταναστών) και της αλληλεγγύης στις αυθόρμητες εξεργέσεις μέσα σε αυτά. Γενικά, προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος σε μια εμπερία 25 χρόνων κατάληψης και αυτοδιαχείρησης, που τα τελευταία χρόνια μόνο, συμμετείχε σε αναρίθμητους και ‘ενοχλητικούς’ αγώνες, όπως ο αγώνας ενάντια στο TAV ( τρένο υψηλής ταχύτητας που θα έπρεπε να διαπερνάει τα βουνά της Valsusa για να ενώνει το Τορίνο με τη Λυόν),ο αγώνας ενάντια στα CIE/CRP και στα σύνορα, ο αγώνας ενάντια στα τελευταία μέτρα ασφάλειας και καταστολής και ο αγώνας ενάντια στον εξευγενισμό και στην ανάπλαση των παλιών εργατικών συνοικιών από τους ‘ιδιοκτήτες’ του Τορίνο, όπως τα αφεντικά της Lavazza, που είναι ιδιαίτερα ενεργοί τα τελευταία χρόνια. Παρά τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να εκμεταλευτούν μέχρι και το τελευταίο εκατοστό της πόλης και να την καταστήσουν ακόμα λιγότερο βιώσιμη στους φτωχούς και σε εκείνους που αντιστέκονται. Παρά το παραλήρημα καταστολής και προπαγάνδας του υπουργού εσωτερικών Salvini. Παρά το γεγονός ότι το Asilo Occupato εκκενώθηκε, η αντίσταση θα συνεχίσει και εκφράζεται σε ολόκληρο το Τορίνο. Σαν πρώτη απάντηση, σήμερα θα γίνει μια πορεία. Αλληλεγγύη στη SILVIA, στο NICCO, στη LARRY, στο BEPPE, στον ANTONIO, στη GIADA και σε όλους/όλες τους αλληλέγγυους/ες που έχουν συλληφθεί.

Ενημέρωσεις στα ιταλικά : https://radioblackout.org και https://www.autistici.org/macerie

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License