Νότια Αφρική: Το ANC εφαρμόζει τακτικές της εποχής του απαρτχάιντ ενάντια στις καταλήψεις γης

Με αφορμή την επανεμφάνιση των θωρακισμένων υδροφόρων καταστολής (αύρες) στις τελευταίες κοινωνικές διαμαρτυρίες https://freedomnews.org.uk/south-africa-anc-deploys-apartheid-era-tactics-against-land-occupation/

Ένα Casspir στο Μουσείο Νότιας Αφρικής της Αστυνομίας στην Πρετόρια, από τον Boris Gorelik

Ο Δήμος eThekwini αναμένει την παράδοση τεσσάρων τεθωρακισμένων οχημάτων που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια του Απαρτχάιντ για να καταστείλουν τις μαύρες κοινότητες και τώρα χρησιμοποιούνται για την καταστολή πολιτικών καταλήψεων γής, αναφέρει η Abahlali baseMjondolo .

Την περασμένη εβδομάδα οι είδησεις ​​ήταν γεμάτες με εκθέσεις σχετικά με την άφιξη τριών από τις τέσσερις Casspirs που έχει παραγγείλει ο Δήμος eThekwini. Ακούσαμε για πρώτη φορά για τη σειρά των Casspirs το 2017 όταν αναφέρθηκε ότι ο Δήμος παρήγγειλε τέσσερις Casspirs με κόστος R23,8 εκατομμυρίων (£ 1,37 εκατομμύρια) λόγω της "κλιμάκωσης" αυτών που αποκαλούν "διαμαρτυρίες παράδοσης υπηρεσιών" και "χερσαίες αρπαγές" ή "εισβολές γης".

Αυτή την εβδομάδα μας είπαν ότι ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Fawzia Peer ήταν "ενθουσιασμένος" κατά την άφιξή τους και ότι θα χρησιμοποιηθούν ενάντια σε "διαμαρτυρίες και αρπαγές γης". Το κόστος αναφέρθηκε τώρα σε R27m. Διαβάζουμε ότι "Είναι κλιματιζόμενες και οι αξιωματικοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στην οροφή μέσω καταπακτών και να πυροβολούν μέσα από τρύπες κομμένες στο γυαλί" και ότι "ο Fawzia Peer πιστεύει ότι η άφιξη των πολλών εκατομμυρίων κόστους Casspirs θα ενισχύσει τον αγώνα της πόλης ενάντια στις εισβολές και τις διαμαρτυρίες ".

Τα Casspirs είναι μια μορφή θωρακισμένου οχήματος που αναπτύχθηκε για τον στρατό του απαρτχάιντ. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στους πολέμους στη Ναμίμπια και στην Αγκόλα και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν κατά της εξέγερσης κατά του απαρτχάιντ στους δήμους. Θα πρέπει να δούμε μόνο το Casspirs στο Μουσείο του Apartheid.

Η απόφαση να τα επαναφέρουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε ενάντια στις διαμαρτυρίες και τις καταλήψεις γης είναι ντροπή. Το ANC κινητοποιεί ήδη όλα τα είδη βίας εναντίον μας στο Durban χρησιμοποιώντας τους izinkabi, τη ειδική μονάδα επέμβασης κατάτων καταλήψεων γης, τους δημοτικούς αστυνομικούς και δύο ΄’άλλες αστυνομικές δυνάμεις. Τα μέλη μας και άλλοι άνθρωποι που εμπλέκονται σε διαμαρτυρίες και τακτικές άμεσης δράσης, τραυματίζονται τακτικά, φυλακίζονται και δολοφονούνται.

Αν το ANC είχε πραγματικές προοδευτικές δεσμεύσεις, οι διαμαρτυρίες θα θεωρούνταν ως δημοκρατική υπόθεση και θα εκλαμβάνονταν ως ευκαιρία συζήτησης. Θα θεωρούσαν το ζήτημα της γης ως ζήτημα δικαιοσύνης, θα κατανοούσαν τις καταλήψεις της γης ως μεταρρύθμιση της γης από τα κάτω και θα δούλευαν για να προσδώσουν την κοινωνική αξία της γης πριν από την εμπορική της αξία. Αλλά, αντ 'αυτού, θέλουν να απαντήσουν στην οργάνωση μας ενάντια στον συστηματικό μας αποκλεισμό και εξαθλίωση με στρατιωτική δύναμη χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία με το κράτος του απαρτχάιντ.

Θέλουν να καταπνίξουν παρά να ασχοληθούν με τους αγώνες των καταπιεσμένων. Το ANC μιλά για τη μεταρρύθμιση της γης και επιτίθεται βίαια στις καταλήψεις της γης. Περιμένουν οι άνθρωποι της φτωχής και εργατικής τάξης να τους ψηφίσουν, ενώ μας εμποδίζουν να οικοδομήσουμε τη δημοκρατία από τα κάτω και να ασκήσουμε βασικά δημοκρατικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα διαμαρτυρίας.

Τα παλιά Casspirs δεν σταμάτησαν τον αγώνα εναντίον του απαρτχάιντ. Τα νέα Casspirs δεν θα σταματήσουν τον αγώνα για γη και αξιοπρέπεια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License