[29 Γενάρη] Κρατική τρομοκρατία απέναντι στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στους 9 αιχμάλωτους αγωνιστές απ'την Τουρκία

Την Τρίτη 29 Γενάρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους 9 αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία που βρίσκονται προφυλακισμένοι στις ελληνικές φυλακές. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας γίναμε μάρτυρες κινητοποίησης μπάτσων της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι περικύκλωσαν ομάδα αγωνιστών της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολ. κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν που γυρνούσαν προς τα Εξάρχεια.

Την Τρίτη 29 Γενάρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους 9 αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία που βρίσκονται προφυλακισμένοι στις ελληνικές φυλακές, αιχμάλωτοι της διακρατικής επιχείρησης μαζικών συλλήψεων αγωνιστών από την Τουρκία, λίγο πριν την επίσκεψη του φασίστα Ερντογάν στην Αθήνα το Νοέμβρη του 17.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας και της συγκέντρωσης απέναντι από τον αστυνομικό φραγμό στη Ρηγίλλης, πάνω από την Τουρκική πρεσβεία, το πλήθος της πορείας αποχώρησε από τη Βασ. Σοφίας, με κομμάτι αυτών να κατευθύνεται προς τα Εξάρχεια μέσα από το Κολωνάκι. Στην οδ. Σκουφά γίναμε μάρτυρες κινητοποίησης μπάτσων της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι περικύκλωσαν ομάδα αγωνιστών της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολ. κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν που γυρνούσαν προς τα Εξάρχεια. Σε ελάχιστο χρόνο μαζεύτηκαν πολλές μηχανές και ξεκίνησαν να ελέγχουν τους συναγωνιστές, με σαφή πρόθεση να τους προσαγάγουν, αν όχι και να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Ωστόσο, η δυναμική παρέμβαση άλλων συναγωνιστών της Επιτορπής, που κατέφθασαν στο σημείο μόλις ενημερώθηκαν, με τη συνδρομή των λίγων συντρόφων που έτυχε να βρισκόμαστε στο σημείο, αναχαίτισε αυτή την επιχείρηση. Το μικρό πλήθος που συγκεντρώθηκε εμπόδισε την προσαγωγή περικυκλώνοντας τους μισθοφόρους και φωνάζοντας συνθήματα.

Είναι ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί στοχευμένη επιχείρηση με άνωθεν εντολή και όχι έναν τυχαίο έλεγχο. Σκοπός ήταν η τρομοκράτηση αγωνιστών και ειδικά, των ήδη βαλόμενων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, με τη συνεργασία του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, απειλώντας ή πραγματοποιώντας μιας νέα δικαστική ομηρία. Τα κράτη είναι αδίστακτα. Φοβούνται μόνο την δύναμη της αντίστασης, την αποφασιστικότητα και την ενότητα των αγωνιζόμενων.

Αυτή η αποτυχημένη αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται σε μια τακτική καταστολής του ανοιχτού κινήματος που έχει γίνει κανόνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την μαζική ακινητοποίηση και το φακέλωμα ανθρώπων που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, παρεμβάσεις, ανοιχτές συνελεύσεις, στην κατεύθυνση της συστηματικής ποινικοποίησης κάθε δημόσιας παρουσίας που δεν ελέγχεται από τους κρατικούς μηχανισμούς. Η μονάδα ΔΙ.ΑΣ. κατέχει σημαντικό ρόλο σε αυτή την πολιτική. Ένα πρόσφατο παράδειγμα ήταν η απόπειρα καταστολής της λαϊκής συνέλευσης και της κινητοποίησης για την υπεράσπιση του λόφου Φιλοππάπου στις 14 Οκτώβρη '18, όπου περικυκλώθηκε ολόκληρη η συνέλευση, παιδιά και γέροντες, από ένοπλους δολοφόνους, για να γίνει μαζικό φακέλωμα. Η αστυνομική επιχείρηση ακυρώθηκε και η πηγμή της εξουσίας κατακρημνίστηκε λόγω της ενότητας και του σθένους των συμμετεχόντων. Πριν περίπου έναν χρόνο είδαμε την ίδια τακτική απέναντι σε παρεμβάσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στον Έλεγχο και τον Αποκλεισμό στα ΜΜΜ. Αντίστοιχα σχέδια έχουν επιχειρηθεί σε όλη την επικράτεια.

Το συμβάν μετά την πορεία αλληλεγγύης στους 9 εκφράζει στο ακέραιο την πολιτική ισοπέδωσης των κινημάτων, που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζει επίσης, γι' άλλη μια φορά, την ταύτιση των κρατών απέναντι στους καταπιεζόμενους και τους αγωνιζόμενους κι επιπλέον, την σαθρότητα του εθνικισμού που εκτρέφουν οι κυβερνήτες κι από τις δυο πλευρές των συνόρων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Θα σπάσουμε τη διακρατική τρομοκρατία και από τις δυο πλευρές των συνόρων

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 4 Φλεβάρη 9πμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού

Κατάληψη GARE

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License