Νέες διώξεις εναντίων Ρώσων αναρχικών: κάλεσμα για αλληλεγγύη


Νέες διώξεις εναντίων Ρώσων αναρχικών: κάλεσμα για αλληλεγγύη

03.02.19: Την 1η Φεβρουαρίου, στην Μόσχα, η Ρώσικη Κρατική Υπηρεσία Ασφάλειας (αντίστοιχη αντιτρομοκρατική της Ρωσίας, FSB), έκανε επιδρομές σε αρκετά διαμερίσματα και συνέλαβε 10 άτομα με την κατηγορία της “συνομωσίας”. Έπειτα από ολοήμερη ανάκριση και βασανιστήρια, όλα τα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα εκτός από ένα, τον Azat Miftahov, ο οποίος κατηγορείται για “κατασκευή εκρηκτικών” και συμμετοχή στην “ριζοσπαστική αναρχική οργάνωση” Narodnaya Samooborona (Λαϊκή Αυτοπροστασία). Κατά την διάρκεια του τελευταίου χρόνου, η συγκεκριμένη οργάνωση έγινε ο βασικός στόχος της αστυνομικής καταστολής στην Ρωσία: αρκετά μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν, βασανίστηκαν ή απειλήθηκαν. Κάποια από τα μέλη της οργάνωσης χρειάστηκε να φύγουν από την χώρα κάτω από το ρίσκο πολύχρονων φυλακίσεων και βασανισμών.

Καταγγελία για βασανιστήρια έκανε κι ένας από τους συλληφθέντες αναρχικούς, ο Daniil Galkin, ο οποίος ανέφερε πως έπειτα από την σύλληψη του, για 2-3 ώρες, δεχόταν χτυπήματα και βασανιζόταν με ηλεκτροσόκ μέσα σε αυτοκίνητο της αστυνομίας. Κατόπιν βασανιστηρίων, ο Galkin αναγκάστηκε να πει ότι ο Azat Miftahov ήταν αναρχοκομμουνιστής και συμμετείχε σε αναρχικές δράσεις. Ο Galkin αναγκάστηκε να δώσει συνέντευξη, η οποία έθετε σε κίνδυνο αναρχικούς, στο κρατικό κανάλι “ Perviy Canal ” και να δηλώσει πως θα “συνεργαστεί με την αστυνομία” με το να τους παρέχει πληροφορίες για αναρχικές δράσεις.

Μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Balashiha, στην περιοχή της Μόσχας, ο Galkin είδε τον Azat , ο οποίος προπηλακιζόταν από τους μπάτσους της FSB ενώ τα χέρια του ήταν δεμένα. Σύμφωνα με τον Galkin, ο Azat “δεν έμοιαζε με άνθρωπο” λόγω των βασανιστηρίων. Επίσης ανέφερε ότι άκουσε ουρλιαχτά σε διπλανό κελί από το δικό του, στο οποίο κρατούνταν οι ακτιβίστριες που είχαν συλληφθεί. Ακόμη, άκουσε ότι ένας από τους συλληφθέντες αναρχικούς έκοψε τις φλέβες του και πήρε χάπια προκείμενου να αποφύγει περαιτέρω βασανιστήρια και να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με άλλους συντρόφους. Βάσει μαρτυριών και δημοσιευμάτων, το άτομο αυτό είναι ο Azat Miftahov.O Azat κρατήθηκε στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα μέχρι χτες (2.2.2019) και του αρνήθηκαν να δει τον δικηγόρο του. Μέσα στην νύχτα οδηγήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα, ακριβώς μπροστά από τον δικηγόρο του που τον περίμενε και είναι άγνωστο που μεταφέρθηκε. Έκτοτε, δεν γνωρίζουμε τίποτα για την ακριβή τοποθεσία του, δηλαδή από τις 2 Φεβρουαρίου, 18:00. Πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να υπόκειται σε βασανιστήρια για να τον αναγκάσουν να δώσει πληροφορίες για τον ίδιο και τους συντρόφους του.

Καλούμε για δράσεις αλληλεγγύης, ενημερωτική και οικονομική στήριξη

Υστερόγραφο: Αυτή την περίοδο στην Ρωσία ( και τις πρόσφατες προσαρτημένες περιοχές, όπως η Κριμαία) υπάρχουν αρκετές ποινικές υποθέσεις εναντίον αναρχικών με κατηγορίες περί “τρομοκρατίας”. Μερικές από αυτές είναι: η υπόθεση “Δίκτυο” (Network), η υπόθεση του αναρχικού Vyatcheslav Lukichev, η υπόθεση του αναρχικού Kirill Kuzminkin και η υπόθεση του αναρχικού από την Κριμαία Evgeniy Karakashev.

Οικονομική Υποστήριξη για τους Ρώσους αναρχικούς:

Paypal:https://paypal.me/vladimirakimenkov?=IwAR1ErbDZe4Ez9cEaubmQlbs6MpXkZWqunjxBhV95MYzOnCObkv7Pnysil54

Διεθνιστική Συνδρομή:

SWIFT SABRRUMMΑριθμός Λογαριασμού : 40817810238050715588Όνομα : AKIMENKOV VLADIMIR GEORGIEVITCH

Παρακαλούμε σημειώστε “solidarity donation” όταν κάνετε την συνδρομή σας.

Πηγή: https://telegra.ph/New-repressions-against-Russian-anarchists-solidarity-needed-02-02

Ενημερώσεις σε Αγγλικά/Ρώσικα (καθεστωτικά):

https://therussianreader.com/2019/02/02/azat-miftakhov/?=IwAR26Ze2jcPtN5PYR2F4UIe-B4WBD-P21t4ioE_xE27YJbcuy6zI0TXndMms

https://zona.media/article/2019/02/03/azat?=IwAR0Stzyvq5Ry8Upx0dD5E6Hrb8prjg4eskKKa9ELBD8JmBz-jTJbI7-ju3Q

https://zona.media/news/2019/02/03/azata_bili?=IwAR0iFsEqChxisWqvodwq4MNDOdnPbAxiBTdRPPHVDVz0zC3g7a22Hzzziy8

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License