post image

Το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοέμβρη σε καφενείο στα Δραγωτινά Λευκίμμης, ο φασίστας Δημήτρης Κουρής παρεμβαίνει σε μια κουβέντα των θαμώνων για τη Μακεδονία βρίζοντας και προσβάλλοντας όλους τους μη Έλληνες. Ο Αλβανός Petrit Zifle, που επίσης βρίσκεται στο καφενείο, ανταπάντησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι θαμώνες τους χωρίζουν και ο δράστης αποχωρεί απειλώντας το θύμα. Αργότερα ο χρυσαυγίτης στήνει καρτέρι και δολοφονεί εν ψυχρώ με καραμπίνα τον 63χρονο Αλβανό και στη συνέχεια τον πετάει σε ένα χαντάκι όπου και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής. Λίγες μέρες αργότερα οι μπάτσοι συλλαμβάνουν τον 44χρονο φασίστα, ο οποίος ομολογεί την πράξη. Ο Δημήτρης Κουρής ήταν οργανωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπος της στις τελευταίες εκλογές.

Αυτή είναι η τρίτη στη σειρά δολοφονία που διαπράττουν οι χρυσαυγίτες. Πρώτα είχαμε την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε κάθε μία από αυτές τις δολοφονίες δεν βλέπαμε μόνο συνένοχους τους χρυσαυγίτες και όσους τους ψηφίσαν. Βλέπουμε και συνένοχους όλους αυτούς που τους δίναν χώρο, που κάναν τα στραβά μάτια, που σιωπούσαν... Συνένοχοι είναι όλοι αυτοί οι ‘απλοί πατριώτες’ που διαδηλώνουν δίπλα τους στον δρόμο. Συνένοχοι είναι όλοι οι ‘δημοκρατικοί’ υπερασπιστές της ‘θεωρίας των δύο άκρων’ που εξισώσουν την αντιφασιστική βία με την φασιστική βία.

Εμείς είμασταν και θα είμαστε πάντοτε εναντίων τους. Οι φασίστες, είτε εκφράζονται μέσα από την Χρυσή Αυγή είτε μέσα από άλλα μορφώματα είναι εχθροί μας και τους πολεμάμε με κάθε μέσο. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι και γι’αυτό κοιτάνε πάντα με έμμεσους τρόπους να προσπαθούν να αποκτήσουν μεγαλύτερο χώρο μέσα στην κοινωνία. Τους έχουμε δει να παρουσιάζονται σαν κάτοικοι αγανακτισμένοι με την εγκληματικότητα, σαν φιλάνθρωποι που μοιράζουν φαγητό σε άπορους Έλληνες, σαν απλοί πατριώτες που διαδηλώνουν για την Μακεδονία, σαν θλιμμένοι με τον θάνατο του Κατσίφα, σαν αγωνιστές ενάντια στο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης... Όπου και αν προσπαθούν να εμφανιστούν, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας μας,στις γειτονιές, στα γήπεδα, στους δρόμους, τους τσακίζουμε χωρίς να περιμένουμε πότε θα γίνουν ‘επικίνδυνοι’.

Μα πάνω από όλα δεν είμαστε μόνο ενάντια στους φασίστες αλλά και στο ίδιο το σύστημα τους γεννάει και τους εκτρέφει. Η αστική δημοκρατία χρησιμοποιεί εθνικιστική ρητορική για να αποπροσανατολίζει τον λαό από ταξικά και κοινωνικά προβλήματα και να τον στρέφει ενάντια σε γειτονικούς λαούς ή μειονότητες στο εσωτερικό της. Βάζει φασίστες να λειτουργούν ως παρακράτος για να δημιουργούν επεισόδια με γειτονικούς λαούς και να καταστέλλουν όσους είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια της. Ξέρουμε πολύ καλά ότι για να ξεφορτωθούμε μια και καλή τους φασίστες πρέπει να ξεφορτωθούμε και το κράτος και τον καπιταλισμό.

jΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License