ΠΑΡΑΣΙΤΑ: Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στο Αττικό στις 29/12

Λίγα λόγια για όσα συνέβησαν στην συγκέντρωση ενάντια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, από την αναρχική συλλογικότητα για την ολική απελευθέρωση, Παράσιτα.

post image

Στις 29/12/18, μετά από κάλεσμα μας, αλλά και από άλλα καλέσματα ετερόκλητων ομάδων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με αφορμή τη δολοφονία των δύο τζάγκουαρ μερικές εβδομάδες πριν. Συγκεντρώθηκαν γύρω στα 150 άτομα, με παραπάνω από 50 να στηρίζουν τα καλέσματα του αναρχικού χώρου.

Μετά από περίπου μισή ώρα ησυχίας, κάποιες ομάδες επέλεξαν να πραγματοποιήσουν αποκλεισμό του δρόμου από τον οποίο είχαν πρόσβαση τα οχήματα των επίδοξων πελατ(ισσ)ών, με αποτέλεσμα φπολλοί/ες εξ αυτών να μην κατορθώσουν να φτάσουν και να αποχωρήσουν. Οι πιο "αποφασισμένοι/ες" να απολαύσουν την υποταγή και τον εγκλεισμό άλλων ατόμων, επέλεξαν να περάσουν πεζά το σώμα που πραγματοποιούσε τον αποκλεισμό. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσε εντάσεις και για έναν παραπάνω λόγο: πελάτ(ισσ)ες του Αττικού πηγαίναν εκεί μαζί με τα παιδιά τους. Κι αυτό, γιατί για κάποια δίποδα δεν είναι αρκετή η εσωτερίκευση από μεριάς τους της κοινωνικά αντικειμενοποιημένης υπόστασης των μη ανθρώπινων ζώων, αλλά θεωρούν απαραίτητο να μεταλαμπαδεύσουν αυτή τους την ανθρωποκεντρικά εξουσιαστική τάση και στα ανήλικα άτομα που χρειάζεται να διαβιούν μαζί τους. Γιατί κάπως έτσι μαθαίνεται η χρησιμοθηρική συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και νομιμοποιείται η κανονικότητα του εγκλεισμού τους, μέσω της εκπαίδευσης και δη της βιωματικής. Παρ' όλα αυτά, αξίζει να αναφέρουμε πως δεν ήταν λίγα και τα άτομα που έδειχναν προβληματισμένα και οικειοθελώς επέλεγαν να γυρίσουν πίσω και προς τιμήν τους να φύγουν.

Την ίδια ώρα, οι πρασινοφόρμηδες υπάλληλοι/μπράβοι του Αττικού ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί απέναντι στον κόσμο που ήταν εκεί. Αυτό είχε ως συνέπεια ο τσαμπουκάς τους να σπάσει άμεσα χάρη στη συγκρουσιακή διάθεση των ατόμων που πλαισίωναν τα αναρχικά καλέσματα και τελικά έφυγαν τρέχοντας πίσω από την κεντρική είσοδο του πάρκου. Καφέδες και μπουκάλια τους επιστράφηκαν γενναιόδωρα και με το παραπάνω, καθώς και μερικές ψιλές, ώστε να γυρίσουν μια και καλή πίσω από τους μπάτσους, οι οποίοι με τη σειρά τους κάλεσαν διμοιρίες.

Αυτή η συγκρουσιακή διάθεση ήταν που οδήγησε και το σώμα της συγκέντρωσης να φτάσει για πρώτη φορά στην κεντρική είσοδο του Αττικού, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Την ίδια στιγμή, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που ασκεί καθημερινή και συστηματική βία σε έγκλειστα μη ανθρώπινα ζώα αλλά και που προσπαθεί να τραμπουκίσει όποιο μιλάει γι' αυτή τη βία, τώρα αυτοθυματοποιείται μιλώντας για τη βία που δέχτηκε πίσω από όσα συγκεντρώθηκαμε εκεί.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει, όμως, είναι πως ό,τι και να λένε, όσο και να κλαψουρίζουν και να μας κατηγορούν για βιαιοπραγίες, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί αποδεχόμενα και έτοιμα να ανταποκριθούμε στηρίζονταις την αντιβία εις βάρος των καταπιεστών. Μέχρι όλα μας να είμαστε ελεύθερα.

ΥΓ: Βασικός μας προβληματισμός είναι η σπισιστική, σεξιστική και ομοφοβική ορολογία που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια των εντάσεων. Εμείς από την μεριά μας δεν δικαιολογούμε τέτοιες συμπεριφορές ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη συναισθηματικής φόρτισης, γι’ αυτό το λόγο και απαντήθηκαν άμεσα.

 

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΙΤΑ

parasita@riseup.net

parasita.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License