ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Έναρξη διαδηλώσεων κάθε Σάββατο στο Σύνταγμα με έμπνευση τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ 19/1 στις 5.30μμ και κάθε Σάββατο ίδια ώρα ίδιο μέρος. (Σύντομα και σε άλλες πόλεις)

Δεν χρειάζεται να φοράτε κίτρινο γιλέκο, αλλά πρέπει απαραιτήτως να έχετε επαναστατική διάθεση!

Είμαστε εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες και άνεργοι/ες που έχουν σιχαθεί πλέον τη κατάσταση απόγνωσης και φτώχειας που μας έχουν επιβάλει, γι'αυτό και κυρρήσουμε γενική ταξική κινητοποίηση κάθε Σάββατο στις 5.30μμ στη πλατεία Συντάγματος και σύντομα και σε άλλες πόλεις, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας:

- Μεγαλύτερη φορολόγηση των πλουσίων, μείωση φορολόγησης των φτωχών, και αύξηση βασικού μισθού και επιδόματος ανεργίας

- Ο βασικός μισθός να γίνει τουλάχιστον 800 Ευρώ καθαρά το μήνα

- Μεγαλύτερη χρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων και νοσοκομείων

- Κατοχύρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για όλους τους πολίτες (συμπεριλαμβανωμένων και των ανέργων και φοιτητών) τουλάχιστον 400 Ευρώ το μήνα και χρηματοδότησή του από φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας και των επιχειρηματιών. Το εγγυημένο αυτό εισόδημα θα το λαμβάνουν όλοι χωρίς κανένα περιορισμό.

- Πολιτογράφηση και δικαίωμα ψήφου σε όλους τους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας για δυο τουλάχιστον χρόνια (συμπεριλαμβανομένων όσων εργάζονται μαύρα), και παροχή του ελάχιστου εγγυμένου εισοδήματος και σε αυτούς.

- Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση (και το Ευρώ), γιατί ελέγχεται από τα καπιταλιστικά συμφέροντα και δεν μπορεί να αναμορφωθεί, υποστηρίζουμε όμως τη συνεργασία όλων των χωρών με γνόμωνα το συμφέρον των λαών (δηλαδή των απλών ανθρώπων και όχι των επιχειρηματιών-πλουσίων).

- Μονομερής διακοπή πληρωμής του εξωτερικού δημόσιου χρέους διότι ο απλός εργαζόμενος-φοιτητής-άνεργος δεν φταίει σε τίποτα για τα χρέη που δημιούργησαν μια συμμορία υπουργών και τραπεζιτών.

- Οι χρεοκοπημένες επιχειρήσεις να αποδίδονται με νόμο στους εργαζομένους οι οποίοι θα συνεχίζουν να τις λειτουργούν ως συνεταιρισμούς, με γενική συνέλευση εργαζομένων, και θα απαλάσσονται από τα χρέη που δημιούργησαν οι επιχειρηματίες πρώην ιδιοκτήτες.

- Άμεση παύση όλων των ιδιωτικοποιήσεων.

- Άμεση κρατικοποίηση όλων των δημόσιων επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιήθηκαν μέσα στα τελευταία 20 χρόνια.

- Έναρξη θεσμού λαϊκών εργατικών συνελεύσεων σε κάθε δημόσια επιχείρηση όπου τα προβλήματα και αιτήματα των εργαζομένων θα καταγράφονται και θα αποστέλονται στους αρμόδιους υπουργούς, με υποχρέωση απάντησης εντός 30 ημερών. Σταδιακή επέκταση του θεσμού των λαϊκών-εργατικών συνελεύσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, σχολεία και πλατείες.

- Δικαίωμα ψήφου από τα 16 χρόνια, επειδή οι νέοι/νέες πρέπει να έχουν φωνή.

- Ψήφιση νόμου που θα επιτρέπει στο λαό να ξεκινήσει διαδικασία δημοψηφίσματος για να απομακρύνει έναν ανεπιθύμητο βουλευτή, υπουργό, προθυπουργό ή πρόεδρο της δημοκρατίας αν μαζευτούν τουλάχιστον 30 χιλιάδες υπογραφές.

- Έναρξη δημοσίου διαλόγου για την σταδιακή αλλαγή του πολιτεύματος ώστε να αποκτήσει περισσότερα αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά με απότερο σκοπό την σταδιακή κατάργηση των κοινωνικών τάξεων και την δημιουργία πραγματικής οικονομικής και κοινωνικής ισότητας όλων των πολιτών.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License