Βίντεο της ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ. για τα 2 χρόνια αντίστασης της Κατειλημμένης γειτονιάς των Προσφυγικών

Βίντεο της ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ. για τα 2 χρόνια αντίστασης της Κατειλημμένης γειτονιάς των Προσφυγικών.

" Την άνοιξη του 2016 ανακοινώθηκε επίσημα η χρησιμοποίηση του εφετείου Αθηνών για μεγάλο κομμάτι της δίκης της χρυσής αυγής, η οποία διεξαγόταν μέχρι τότε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, μέσα σε τεταμένο κλίμα. Ο νέος κεντρικός σχεδιασμός έβαζε αυτόματα τα Προσφυγικά στο στόχαστρο καταστολής και φασιστών, παραχωρώντας τους την είσοδο επί της οδού Δέγλερη, ακριβώς δίπλα, δηλαδή, από την πλαϊνή είσοδο της γειτονιάς. Στην ουσία μετέτρεπε τα Προσφυγικά στην πίσω δίοδο των φασιστών στην διαδρομή τους από το ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων και την ΓΑΔΑ προς το Εφετείο και αντίστροφα. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες η παρουσία μπάτσων έγινε αισθητή προσπαθώντας να πάρει χώρο και να τρομοκρατήσει, χωρίς, όμως, να κινείται άμεσα επιθετικά. Το ίδιο και η εμφάνιση φασιστών, οι οποίοι επιχειρούσαν τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις. "

"Ο σχεδιασμός της περιφρούρησης των Προσφυγικών αντιλήφθηκε την αντίσταση με όρους κοινωνικούς και συλλογικούς, με βραχυπρόθεσμη αντίληψη πάνω στην πρακτική αντιπαράθεση και μακροπρόθεσμη προοπτική πάνω στην συνολική υπεράσπιση του κατειλημμένου και αυτοοργανωμένου κοινωνικού εδάφους των Προσφυγικών. Βασιστήκαμε, σε μια αντίληψη πίστης και εμπιστοσύνης στην ενότητα που είχε κτίσει ο κοινός αγώνας των προηγούμενων χρόνων και την ετοιμότητα των περισσότερων κατοίκων να αντιληφθούν το μίνιμουμ της υπόθεσης και του διακυβεύματος, στηρίζοντας από την θέση τους το κατά δύναμιν."

" Για εμάς, ως το οργανωμένο κομμάτι της κατειλημμένης γειτονιάς των Προσφυγικών είναι σαφές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια από το κράτος, το δικαστικό σύστημα και τα αστυνομικά επιτελεία να τιμωρηθούμε μέσω μιας σειράς δικών. Αυτές θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν όσους συντρόφους στάθηκαν πλάι στην περιφρούρηση της γειτονιάς και από την άλλη θα πλέξουν δικονομικά το τελικό πλαίσιο δίωξης, ειδικά απέναντι στην Συνέλευση και την Κοινότητα των Προσφυγικών, με τις προηγούμενες δίκες να λειτουργούν ως προσθετικά δεδικασμένα. Συνοπτικά, οι δίκες που στήνονται σήμερα σηματοδοτούν την αναβάθμιση της κοινωνικής και πολιτικής καταστολής για το αύριο."

" Η στήριξη των αγώνων της κοινωνικής βάσης για την προστασία της από τις επιθέσεις κράτους -κεφαλαίου –φασιστών, αποτελεί την παρακαταθήκη πάνω στην οποία χτίζονται τα θεμέλια των αυτόνομων και ριζοσπαστικών κινημάτων. Σήμερα, όσο ποτέ, καλούμαστε να ενισχύσουμε ποσοτικά και ποιοτικά τους απελευθερωμένους χώρους και εδάφη, να διευρύνουμε την παρουσία τους και να τα γειώσουμε με τις πραγματικές ανάγκες, επίδικα και αγώνες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ "

03/01/2019

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

Λίνκ βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=-bLknNBWzS4 *

Λίνκ κειμένου : https://athens.indymedia.org/post/1594213/

* Το βίντεο φτιάχτηκε από φίλους/ες, αλληλέγγυους/ες, σύντροφους/ισσες της κοινότητας των Προσφυγικών και της Συ.Κα.Προ.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License