KCK: Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία δεν θα αποδυναμώσει τον αγώνα

Αναφερόμενη στην απόφαση απόσυρσης των ΗΠΑ από τη Συρία ως «επιχείρηση διάσωσης για την φασιστική κυβέρνηση AKP / MHP», η KCK δήλωσε: «Η νέα ισορροπία εξουσίας θα οδηγήσει την τουρκική εισβολή σε μια ήττα».

Η συνπροεδρία του εκτελεστικού συμβουλίου της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) εξέδωσε δήλωση σχετικά με την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Trump να αποσύρει τα στρατεύματα από τη Συρία, καθώς συνεχίζεται η πάλη εναντίον του ISIS. Η δήλωση αξιολογεί τα σχέδια πίσω από την απόφαση και τις πιθανές συνέπειες, ζητώντας την αύξηση της έντασης της μάχης ενάντια στους κατακτητές που βασίζεται στην αυτοδυναμία.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της KCK έχει ως εξής:

"Το γεγονός ότι οι απειλές του τουρκικού κράτους κατά του Δυτικού Κουρδιστάν και της βόρειας Συρίας αποτελούν μέρος της ίδια συνομωσίας είναι εμφανής στην αμερικανική απόφαση απόσυρσης από τη Συρία. Η συριακή πολιτική του τουρκικού κράτους αποκαλύπτει την πολιτική, οικονομική και κοινωνική παρακμή του τουρκικού κράτους απέναντι στον αγώνα του κουρδικού κινήματος ελευθερίας.

Μια επιχείρηση διάσωσης για το τουρκικό κράτος

Ενώ το τουρκικό κράτος είχε εισέλθει σε μια διαδικασία κατάρρευσης αντιμετωπίζοντας τον αγώνα της ελευθερίας του κουρδικού λαού, μια συνομοσία ενάντια στην επανάσταση της Ροβάβας δημιουργήθηκε ως επιχείρηση διάσωσης για το τουρκικό κράτος.Η Γερμανία και οι ΗΠΑ κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουν την οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας. Για να υποστηρίξουν πολιτικά την Τουρκία, οι ΗΠΑ προσέφεραν μια επικήρυξη σε τρία βασικά στελέχη του Απελευθερωτικού Κινήματος. Όλες αυτές οι πράξεις είναι πράξεις για τη διάσωση της φασιστικής κυβέρνησης του AKP-MHP από την οικονομική και πολιτική κρίση που προκλήθηκε στην Τουρκία από τον αγώνα του κουρδικού λαού και των δημοκρατικών δυνάμεων.

Από την άλλη πλευρά, το δημοκρατικό σύστημα που εγκαθιδρύθηκε στη βόρεια Συρία από τους Κούρδους, τους Αραβικούς, τους Συριακούς και όλους τους λαούς της περιοχής εμπόδισε την επιτυχία των πολιτικών της Τουρκίας στην Συρία και την Μέση Ανατολή. Το τουρκικό κράτος υπέστη μια τόσο βαθιά ήττα με τις τζιχαντιστικές πολιτοφυλακές στη Συρία, και τώρα τείνει να καταλάβει τη Βόρεια Συρία ως διέξοδο, αλλά εισέρχεται σε ένα ακόμα βαθύτερο βάλτο.

Τα σχέδια για τα ανατολικά του Ευφράτη

Το TEV-DEM αξιολόγησε την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συρία ως πρόσκληση για τουρκική εισβολή και κατοχή και εξέθεσαν ορισμένα σχέδια που σχεδιάζονται. Είναι κατανοητό ότι εκτός από την προσπάθεια δημιουργίας ορισμένων συνεργαζόμενων με την Τουρκία αραβικών ομάδων ανατολικά του Ευφράτη, υπάρχει επίσης ένα σχέδιο για την ενεργοποίηση σε μερικές πόλεις ορισμένων συνεργαζόμενων κουρδικών δομών που έχουν επίσης συμμετάσχει στην κατοχή του Afrin. Οι αξιολογήσεις των δομών της δημοκρατικής κοινωνίας της Rojava αναλύουν και βρίσκουν την απόσυρση των ΗΠΑ να είναι σύμφωνη με ένα τέτοιο βρώμικο σχέδιο. Ωστόσο, τέτοια σχέδια ισχύουν εδώ και χρόνια, αλλά δεν μπορούσαν ποτέ να ξεπεράσουν το δημοκρατικό-επαναστατικό μονοπάτι στη βόρεια Συρία. Αντίθετα, σύμφωνα με τις αρχές του δημοκρατικού έθνους, οι Κουρδικοί, Αραβικοί, Ασσύριοι, Συριακοί, Κυκασιανοί, Τουρκμένοι, Δρούζοι και Αρμένιοι λαοί δημιούργησαν μια δημοκρατική ενότητα και ενίσχυσαν περαιτέρω την επανάσταση.

Η απόσυρση και η εισβολή θα ενισχύσουν την επανάσταση

Οι επιθέσεις κατοχής του τουρκικού κράτους και η αποχώρηση των ΗΠΑ θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητα των ανθρώπων να αντισταθούν και να ενισχύσουν την επανάσταση. Οι παρεμβάσεις των εξωτερικών δυνάμεων καθιστούσαν δυσκολότερο για τις δημοκρατικές δυνάμεις να αγωνιστούν με βάση την δική τους εσωτερική δυναμική. Με αυτή την έννοια, η αποχώρηση των ΗΠΑ θα οδηγήσει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να επιτύχουν και να ενισχύσουν την πραγματική τους δυναμική. Η δημοκρατική επανάσταση στη βόρεια Συρία θα φτάσει σε μία νέα δυναμική.

Η δημοκρατική επανάσταση στη Συρία οδηγήθηκε σε αποπροσανατολισμό

Η δημοκρατική επανάσταση στη Συρία διαστρεβλώθηκε από τον αγώνα των εξωτερικών δυνάμεων στον χαρακτήρα της. Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι εξωτερικές δυνάμεις και οι απάνθρωπες συμμορίες όπως το ISIS εμπόδισαν τον αγώνα των λαών της Συρίας να πάρουν την αρχική τους κατεύθυνση. Οι δημοκρατικές επαναστατικές δυνάμεις, παραπλανημένες στην αραβική κοινωνία, θα επιστρέψουν στην αληθινή πορεία του δημοκρατικού-επαναστατικού αγώνα στη Συρία. Συγκεκριμένα, η δημοκρατική-επαναστατική δυναμική μέσα στην αραβική κοινωνία, που αποπροσανατολίστηκε και από την παρέμβαση του τουρκικού κράτους, θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην επικείμενη φάση της δημοκρατικής επανάστασης και στην οικοδόμηση της ενότητας της Συρίας.

Οι νέες ισορροπίες θα καταστήσουν την προσπάθεια κατοχής αποτυχημένη

Η επανάσταση της Ροζάβα και οι δημοκρατικές επαναστατικές δυνάμεις στη Συρία εισήλθαν στο στάδιο της ιστορίας χωρίς τη βοήθεια εξωτερικών δυνάμεων. Έχουν αναπτύξει μια δημοκρατική επανάσταση και έναν αγώνα για την ελευθερία. Με αυτή την έννοια, η αποχώρηση των ΗΠΑ δεν θα αποδυναμώσει τον δημοκρατικά επαναστατικό αγώνα στη Συρία. Αντίθετα, θα προκαλέσει την κατάρρευση της πολιτικής του τουρκικού κράτους, που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει μια πολιτική κυριαρχία στη Συρία μέσω της αμερικανικής παρουσίας και βασίζεται σε εξωτερικές δυνάμεις.

Η πολιτοφυλακή που ορίστηκε σήμερα ως FSA ήρθε υπό τον έλεγχο της Τουρκίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ εμπόδισαν την επίθεση της Ρωσίας και της Συρίας στην Idlib, όπου οι τζιχάντες έχουν συγκεντρωθεί. Υπό αυτή την έννοια, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ άνοιξαν το δρόμο για την κατοχή του Τουρκικού κράτους σε περιοχές στη βόρεια Συρία αποσύροντας τα στρατεύματά τους, οι νέες αναδυόμενες ισορροπίες θα οδηγήσουν στην αποτυχία της τουρκικής εισβολής.

Το Ιράν κατανοεί ότι η Τουρκία έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες

Αν και η Τουρκία εξακολουθεί να εκδηλώνει δόλιες προσεγγίσεις προς το Ιράν, το Ιράν έχει την πολιτική εμπειρία να γνωρίζει ότι η Τουρκία έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τις ΗΠΑ ενάντια στις πολιτικές του. Είναι σαφές στη Ρωσία, το Ιράν και τη Συρία τι οι στρατιωτικές δυνάμεις, που θέλει να θέσει η Τουρκία ανατολικά του Ευφράτη, σημαίνουν για τον εαυτό τους. Η χρήση από την Τουρκία ορισμένων συνεργαζόμενων με αυτήν δυνάμεων, όπως στην κατοχή της Afrin, θα φέρει την αστάθεια της Συρίας σε ένα νέο επίπεδο.

Η αποχώρηση θα κάνει ακόμα πιο ορατή τη δημοκρατική δυναμική

Η αποχώρηση των ΗΠΑ έχει καταστήσει ακόμη πιο σαφές ότι το σύστημα που χτίστηκε από τις δημοκρατικές-επαναστατικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη σταθερότητα και την ειρήνη στη Συρία. Υπό αυτή την έννοια, η αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων επέτρεψε τη δημοκρατική δυναμική στη Συρία να παρουσιαστεί με την πραγματική της διάσταση. Η εμφάνιση αυτής της πραγματικότητας θα καταστήσει την επανάσταση της Ροζάβα, η οποία προέκυψε χωρίς την υποστήριξη των εξωτερικών δυνάμεων, και τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας ακόμη πιο αποτελεσματικές.

Η τουρκική επιθυμία για καταστροφή της επανάστασης δεν θα εκπληρωθεί

Το σχέδιο της Τουρκίας να επηρεάσει τους Άραβες στη βόρεια Συρία με την υποστήριξη των ΗΠΑ και κάποιων άλλων δυνάμεων και να καταστρέψει την επανάσταση της Ροβάβα με λίγους συνεργαζόμενους Κούρδους δεν θα εκπληρωθεί ως όνειρο.

Αν το PDK εμπλακεί στο παιχνίδι της Τουρκίας, θα χάσει

Εάν το PDK εμπλακεί στο παιχνίδι του εχθρικού τουρκικού κράτους και ενεργήσει εχθρικά στην επανάσταση της Ροβάβας, θα χαθεί. Το PDK θα πρέπει να εκπληρώσει το ρόλο του στη δημιουργία μιας κουρδικής ενότητας και στην ενίσχυση του δημοκρατικού συστήματος στη βόρεια Συρία. Δεν πρέπει να εμπλέκεται στις μηχανορραφίες της Τουρκίας και δεν πρέπει να εμπλέκεται στα σχέδια κατοχής. Οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει επίσης να συμμετάσχουν σε αυτό το σχέδιο εχθρικό προς τους Κούρδους και άλλους λαούς της βόρειας Συρίας.

Οι ΗΠΑ πρέπει να παραιτηθούν από το ρόλο της συνενοχής

Οι ΗΠΑ επιθυμούν να αποσυρθούν από τη Συρία για να μην πέσουν σε μια παρόμοια κατάσταση απελπισίας όπως η Τουρκία, ωστόσο, δεν πρέπει να φέρουν την αντι-Κουρδική πολιτική τους σε μια πολύ πιο δύσκολη κατάσταση. Οι ΗΠΑ δεν πρέπει ούτε να είναι συνεργοί στην εισβολή του τουρκικού κράτους ούτε να συμμετέχουν σε μηχανορραφίες εναντίον των ελεύθερων και δημοκρατικών κουρδικών δυνάμεων.

Το δημοκρατικό σύστημα των λαών πρέπει να γίνεται σεβαστό

Η επανάσταση που εφαρμόζουν οι λαοί της βόρειας Συρίας και της Ροζάβας βασίζεται σε μία ισχυρή λαχτάρα για ελευθερία και δημοκρατία, καθώς και μια μεγάλη κοινωνική δύναμη. Επειδή βασίζεται στο μοντέλο ενός δημοκρατικού έθνους του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, οπότε δεν μπορεί να καταστραφεί από εξωτερική πίεση, συνωμοσία ή κατοχή. Κανείς δεν πρέπει να ονειρεύεται να αναστρέψει ή να καταστρέψει την επανάσταση της Rojava. Εάν θέλετε σταθερότητα, ειρήνη και δημοκρατία στη Συρία, πρέπει να σέβεστε το δημοκρατικό και φιλελεύθερο σύστημα που έχουν δημιουργήσει οι λαοί. Η επανάσταση στη Ροζάβα και στη βόρεια Συρία όχι μόνο έθεσε τα θεμέλια για τη δημοκρατική ενότητα της Συρίας, αλλά και έδωσε ελπίδα στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον αραβικό λαό να οικοδομήσει μια αυτοδιοικούμενη δημοκρατική κοινωνία και να σταματήσει τον εφιάλτη της καταπίεσης και της σκληρότητας.

Ο πληθυσμός της βόρειας Συρίας έχει περισσότερους από δέκα χιλιάδες νεκρούς και τουλάχιστον δύο φορές περισσότερους τραυματίες στον αγώνα κατά της ISIS και αυτό έχει γίνει η συνείδηση ​​ολόκληρης της ανθρωπότητας σήμερα, που σημαίνει ότι μετατρέπετε στην πιο ισχυρή κοινωνία στον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν να νικήσουνε μια λαϊκή δύναμη που έγινε η συνείδηση ​​και η τιμή του κόσμου.

Όχι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά όλες οι δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από τη Συρία

Όχι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά όλες οι δυνάμεις, πάνω από όλα η Τουρκία, πρέπει να αποσυρθούν από τη Συρία. Η βασική δύναμη που υπονομεύει τη σταθερότητα, την ειρήνη και την αδελφοσύνη των λαών στη Συρία σήμερα και επιδεινώνει τα προβλήματα είναι το τουρκικό κράτος κατοχής. Έτσι, οι λαοί της Μέσης Ανατολής και της Συρίας, καθώς και ολόκληρη η ανθρωπότητα, θα πρέπει να λάβουν θέση εναντίον του φασιστικού τουρκικού κράτους και να αγωνιστούν για τον τερματισμό της κατοχής της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Αφρίν.

Η μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατική ενότητα είναι η φασιστική κυβέρνηση AKP MHP

Αυτή τη στιγμή, το φασιστικό καθεστώς ΑΚΡ / ΜΗΡ αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατική ενότητα της Συρίας. Χωρίς την παρέμβαση του τουρκικού κράτους, οι λαοί της Συρίας, βασισμένοι στις αρχές ενός δημοκρατικού έθνους, θα διατηρούν την ενότητά τους και θα διασφαλίζουν τον εκδημοκρατισμό της Συρίας. Ο εκδημοκρατισμός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η ενότητα της Συρίας. Το τουρκικό κράτος αντιτίθεται στον εκδημοκρατισμό για να αποτρέψει την ενότητα της Συρίας και να συνεχίσει την πίεση και την παρέμβασή του στη Συρία αξιοποιώντας την αδυναμία που προκύπτει. Όλοι όσοι θέλουν μια ενότητα της Συρίας πρέπει επομένως να αγωνιστούν μαζί ενάντια στο τουρκικό κράτος με βάση τον εκδημοκρατισμό και να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη, δημοκρατική Συρία.

Προτρέπουμε όλες τις δημοκρατικές δυναμικές της Συρίας και της συριακής κυβέρνησης να συναντήσουν τον εκδημοκρατισμό της Συρίας και να οικοδομήσουν μια ελεύθερη δημοκρατική Συρία στην οποία όλοι οι λαοί έχουν αυτοδιοίκηση.

Θα παρέχουμε οποιαδήποτε υποστήριξη κατά των επιθέσεων

Προς το παρόν, η ενότητα των κούρδων, αράβων, σύριων και άλλων ταυτοτήτων σύμφωνα με τις αρχές ενός δημοκρατικού έθνους είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της δημοκρατικής επανάστασης στη Συρία. Ζητάμε την επέκταση της ενότητας των λαών που ξεκίνησε στη βόρεια Συρία σε όλη τη Συρία να ενισχύσει όχι μόνο την ενότητα της Συρίας αλλά ολόκληρης της Μέσης Ανατολής. Ως κίνημα της κουρδικής ελευθερίας, υπογραμμίζουμε εκ νέου ότι υποστηρίζουμε αυτήν την ενότητα και δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε υποστήριξη και παρέμβαση σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της. Καλούμε τους Κούρδους και όλους τους άλλους λαούς της Βόρειας Συρίας να εντίνουν την αντίσταση εναντίον των εισβολέων με την συνειδητοποίηση ότι η συνείδηση ​​και η τιμή των ανθρώπων είναι η μεγαλύτερη δύναμη και να οικοδομήσουν τη Δημοκρατική Συρία στη βάση της δημοκρατικής και ελεύθερης Συρίας. Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε πάντα δίπλα στον λαό μας σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν ».

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License