Salih Muslim: Δεν τους καλέσαμε, δεν τους διώχνουμε

Ο Salih Muslim δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συρία είναι ξαφνική όσον αφορά τους όρους που ανακοίνωσαν νωρίτερα και πρόσθεσε: «Δεν τους καλέσαμε και δεν τους διώχνουμε. Δεν ήταν εδώ για να μας προστατεύσουν σε κάθε περίπτωση. "

Ο επικεφαλής των διπλωματικών σχέσεων του PYD Συμπρόεδρος Salih Muslim είπε ότι οι ΗΠΑ αποφασίζουν να αποσύρουν στρατεύματα από τη Συρία πριν από την εκπλήρωση των προαναφερθέντων όρων αποχώρησης και ότι αυτή συνδέεται με τις τουρκικές απειλές και τις προετοιμασίες για εισβολή στη Βόρεια Συρία όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα. Ο Salih Muslim μίλησε στο ANF για την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συρία και για το πώς συνδέεται με τις απειλές εισβολής του τουρκικού κράτους. Ο Muslim επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσυρθούν από τη Συρία απότομα πριν από την εκπλήρωση των προαναφερθέντων όρων και δήλωσε: «Οι συνθήκες της συμφωνίας ήταν το τέλος του ISIS, η αποχώρηση του Ιραν από τη Συρία και η εγκαθίδρυση σταθερότητας στη Συρία. Αυτά ήταν τα σημεία που επαναλήφθηκαν ξανά και ξανά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λέμε ότι αυτή η απόφαση απόσυρσης είναι απότομη, διότι δεν πληρούνται όλες αυτές οι προϋποθέσεις.

" ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ Ή ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ.

Ο Salih Muslim είπε ότι δεν προσκάλεσαν τον Διεθνή Συνασπισμό και δεν τους είπαν να φύγουν: «Δεν ήταν εδώ για να μας προστατεύσουν σε κάθε περίπτωση. Βασιζόμαστε στη δική μας δύναμη και υπεράσπιση. Βρισκόμαστε σε σημείο νόμιμης αυτοάμυνας. Αυτό δεν έχει λείψει ποτέ. Είναι η δουλειά τους να αποφασίσουν αν μένουν ή φευγουν. Τα συμφέροντά μας συνέπιπταν, ενεργήσαμε μαζί, αλλά ποτέ δεν βασιστήκαμε σε αυτούς ».

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Ο Salih Muslim είπε ότι οι απειλές του Τουρκικού κράτους και οι προετοιμασίες για εισβολή στη Βόρεια Συρία συνδέονται σίγουρα με την απόφαση απόσυρσης αμερικανικών στρατευμάτων: "Αυτό που συμφώνησαν, ποιες συνθήκες υπάρχουν πίσω από την σκηνή δεν είναι σαφές. Όσον αφορά το χρόνο, δεν φαίνεται να είναι μακριά ή ανεξάρτητος το ένα από το άλλο. Δεν είναι κενές απειλές ότι ο Ερντογάν λέει ότι θα κάνει κάτι τέτοιο ή ότι - προφανώς το συζητούν αυτό με τις ΗΠΑ. Δεν έχουμε τίποτα πιο συγκεκριμένο, αλλά κοιτάζουμε τι συνέβη και τι έχει ειπωθεί, έτσι διαβάζουμε και αναλύουμε τα πράγματα. "

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ

Ο Salih Muslim είπε ότι άλλες διεθνείς δυνάμεις θα κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς με την απόφαση αυτή της απόσυρσης και πρόσθεσε: "Υπήρξε ήδη σύγκρουση μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας. Τώρα αυτό θα έρθει στο φως. Έχουν περάσει αυτές τις συγκρούσεις επειδή οι ΗΠΑ ήταν εκεί. Οι ΗΠΑ φεύγουν, ας δούμε τι θα κάνουν. Η συγκυρία χαρακτηρίζετε από το χάος. Όπως έχουν τα δικά τους συμφέροντα και ψάχνουν για αυτά, εμείς έχουμε τους λαούς μας και τα συμφέροντά τους κατά νου. Μπορούμε να έχουμε ένα διάλογο με οποιονδήποτε, να συναντηθούμε και να μπορέσουμε να συμφιλιωθούμε.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ, ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ

Ο Salih Muslim είπε ότι οι απειλές του Ερντογάν κατά της Βόρειας Συρίας είναι σοβαρές και πρόσθεσε: "Ο Ερντογάν συνεχίζει να λέει ότι θα επιτεθούν. Αυτοί μπορεί. Δεν θα ζητήσουμε από κανέναν να μας επιτεθεί ή να μας προστατεύσει. Είμαστε εδώ, μπορούμε να χειριστούμε την υπεράσπισή μας. Είμαστε αποφασισμένοι για μια συνολική αντίσταση. Βασιζόμαστε στον λαό μας και στο δικό μας αμυντικό σύστημα. Όλοι θα εκπληρώσουν το καθήκον τους.

"Απειλή για την Παγκόσμια Ειρήνη"

Ολοκληρώνοντας ο Salih Muslim δήλωσε ότι η νοοτροπία και η επιθετική προσέγγιση της τουρκικής κυβέρνησης θέτει απειλή όχι μόνο για τους Κούρδους αλλά για όλους τους λαούς και ακόμη και για την παγκόσμια ειρήνη: "Τι θα κάνατε αν κάποιος έρχεται σε σας σπίτι και σας επιτεθεί; Φυσικά θα υπερασπίσατε τον εαυτό σας. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, δεν είμαστε στο σημείο να ικετεύουμε τους άλλους. "

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License