Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (τρελό φακέλωμα)

Τρελό φακέλωμα με την νέα εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Φάκελου Υγείας ΗΦΥ, ανεβασμένο στο διαδύκτιο με κωδικούς ασφαλείας της πλάκας, που πρέπει να τους μοιραζόμαστε με γιατρούς υποχρεωτικά.

Η παρακάτω διεύθυνση είναι η ιστοσελίδα του νέου θεσμού του οικογενιακού γιατρού και του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας

https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p

Μόνο με την εισαγωγή των κωδικών για το taxisnet και τον ΑΜΚΑ μας, μπορεί ο κάθε άσχετος να δει τί ιατρικά ραντεβού έχουμε κλείσει σαν ιστορικό όλων των χρόνων ή να κλείσει-ακυρώσει και ραντεβού για εμάς! Τους κωδικούς taxisnet τους μοιραζόμαστε με τους λογιστές μας ή πρόσωπα που μας βοηθάνε σε ηλεκτρονικές αιτήσεις. Τον ΑΜΚΑ μας τον μοιραζόμαστε σε ακόμα περισσότερες περιπτώσεις εκτός από τις προηγούμενες...

Και τώρα το κορυφαίο, με έναν τετραψήφιο αριθμό PIN επιπλέον των προηγούμενων κωδικών, που πρέπει σχεδόν υποχρεωτικά να μοιραζόμαστε με αρκετούς γιατρούς, ο καθένας μπορεί να δει τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας μας!!! Αυτός περιλαμβάνει ενδεικτικά:

"Μέσω του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, ο πολίτης αποκτά πρόσβαση στον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας (ΑΗΦΥ) ο οποίος εμπλουτίζεται από πηγές δεδομένων, όπως η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, δεδομένα νοσηλείας σε Μονάδες 2βαθμιας περίθαλψης, από επισκέψεις σε ιδιώτες ιατρούς και τον από το Οικογενειακό Ιατρό."

Επίσης περιλαμβάνει ξεκάθαρα όπως αναγράφει το εγγραφο από την παραπάνω πηγή και αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, άρα και αν κάποιος είναι οροθετικός ή πάσχει από χρόνια λοίμωξη κά.

https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/VAADIN/help/erdv_manual_public.pdf

Για όσους πιστεύουν ότι γιατροί είναι δεν πειράζει αν έχουν το PIN για τον φάκελο υγείας όλης της ζωής μας, να αναφέρω ότι ξέρω από πρώτο χέρι γιατρούς να φωνάζουν δυνατά μέσα σε θάλαμο νοσοκομείου "αυτον με την τάδε νόσο (HIV, ηπατίτιδα κά) κάντε του αυτό..." και να το ακούνε και να το μαθαίνουν όλοι οι άλλοι ασθενείς δίπλα. Επίσης έχω δει οδοντίατρους να σταμπάρουν το ατομικό βιβλιάριο υγείας, με επιστιμονική ορολογία για να ξέρουν και οι άλλοι γιατροί (πχ οδοντίατροι) και να απορίπτουν την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στον ασθενή με την σοβαρή λοίμωξη γιατί μετά το σφράγισμα πχ θέλει ειδική απολύμανση.

Τα ραντεβού μας στο ιστορικό ανεβαίνουν στο σύστημα χωρίς δικιά μας συγκατάθεση. Εγώ είδα δικό μου ραντεβού που είχα κάνει πριν έξι μήνες που μάλλον δεν υπήρχε ο παραπάνω σύνδεσμος.

Ο κοινωνικός στιγματισμός είναι πολλές φορές χειρότερος από την πάθηση.

Σχετικά πρόσφατη είναι και η αυτοκτονία οροθετικών γυναικών με διαπόμπευση μέσω τηλεόρασης, στην υπόθεση Λοβέρδου. Ο φάκελο υγείας μας λοιπόν ανεβασμένος στο διαδίκτυο και διαθέσιμος με λίγα κλικ.

Αρχεία:

από artalia 31/12/2018 7:35 μμ.


Όλα αυτά τα στοιχεία θα είναι προσβάσιμα στα στελέχη της ειδικής ομάδας της εταιρείας Alphabet που ετοιμάζεται να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο, όπως έχει κάνει ήδη σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και φυσικά στη συνέχεια θα πουλάει τα στοιχεία σε όποιον έχει τα φράγκα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License