Α.Ο. Περιφέρεια Αθήνας: Κάτω τα χέρια από το Κομπάνι, Διαδήλωση 15/12 12:00 Προπύλαια

Τα διακυβεύματα αυτού του αγώνα παραμένουν τα ίδια και οι συνέπειες που θα έχει η κάθε πιθανή κατάληξη θα επηρεάσουν όχι μόνο την μέση ανατολή αλλά και όλη την ανατολική μεσόγειο στην οποία βρισκόμαστε και εμείς.

Α.Ο. Περιφέρεια Αθήνας: Κάτω τα χέρια από το Κομπάνι, Διαδήλωση 15/12 12:00 Προπύλαια Ο αγώνας του Κουρδικού λαού για επιβίωση, ελευθερία αλλά και μια νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα με απελευθερωτικά χαρακτηριστικά, έχει μπει σε νέο στάδιο. Ανάμεσα στις μυλόπετρες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ και Ρωσίας που συγκρούονται δια αντιπροσώπων στον επταετή αιματηρό εμφύλιο της Συρίας, άντρες και γυναίκες, Κούρδοι, Άραβες και όχι μόνο, βάζουν τον εαυτό τους ανάχωμα.

Ο τουρκικός περιφερειακός ιμπεριαλισμός απειλεί ανοιχτά το σύμβολο του αγώνα ενάντια στην θεοκρατία. Το ηρωικό Κομπάνι που αποτέλεσε την αρχή του τέλους του Ισλαμικού κράτους είναι υπό απειλή. Με τις ευλογίες τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Ρωσίας η Τουρκική στρατιωτική μηχανή ζεσταίνει τους κινητήρες της επεκτείνοντας τον κατοχικό της ρόλο, ένα ρόλο που έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές και τεράστιες καταστροφές στο Κουρδικό στοιχείο πρώτα από όλα στο εσωτερικό της. Η διεθνής αλληλεγγύη έπαιξε κεντρικό ρόλο στην διάσωση του Κομπάνι πριν λίγα χρόνια απο της δυνάμεις της Τζιχαντ.

Οφείλει να κάνει το ίδιο και τώρα. Τα διακυβεύματα αυτού του αγώνα παραμένουν τα ίδια και οι συνέπειες που θα έχει η κάθε πιθανή κατάληξη θα επηρεάσουν όχι μόνο την μέση ανατολή αλλά και όλη την ανατολική μεσόγειο στην οποία βρισκόμαστε και εμείς.

Στηρίζουμε την πορεία που οργανώνει το Πολιτιστικό κέντρο Κουρδιστάν στις 15/12, 12:00 απο τα Προπύλαια προς την Τουρκική πρεσβεία.

Αλληλεγγύη στον αγώνα της Rojava

Κάτω τα χέρια απο το Κομπάνι

Αναρχική Ομοσπονδία Περιφέρεια Αθήνας

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License