Κοινή πορεία ΒΙΟ.ΜΕ. και Επιτροπών Θεσ/νίκης & Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00

post image

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ την ΤΡΙΤΗ 11/12 στις 18:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ!

«Από την ΒΙΟ.ΜΕ. ως την Χαλκιδική, στα χέρια μας ο τόπος μας και η παράγωγη!»

ΒΙΟΜΕ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, δυο αγώνες που βρεθήκαν στο δρόμο πολλές φορές μαζί, δυο αγώνες που αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται από την εξουσία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σαν οι αγωνιστές να είναι εγκληματίες.

Όταν οι σημερινοί κυβερνώντες είδαν πως οι αγώνες αυτοί δεν χωρούν στο καλούπι της παραίτησης και της «ανάθεσης» που ήθελαν, δε συμβιβάζονται και δεν έχουν σκοπό να αφομοιωθούν στο δικό τους σύστημα, επιστράτευσαν όλες τις εφεδρείες που έχει η εξουσία (τρομοκρατία, καταστολή από τα «σώματα ασφαλείας» καθώς και την τρομοκρατία από την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη») για να βάλει φρένο στους αγωνιστές.

Αφού απέτυχε η βίαιη καταστολή, έβαλαν μπροστά την εφεδρεία της τρομοκράτησης της δικαστικής εξουσίας. Στρίμωξαν πολλούς αγωνιστές σε δικαστικές διαδικασίες για να καταφέρουν να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους αλλά και να τσακίσουν τους άμεσα συμμετέχοντες. Μας τρέχουν στα δικαστήρια με δίκες-παρωδίες για να σταματήσουν τους αγώνες και να μας αναγκάσουν να «πουλήσουμε» την ψυχή μας, τον αγώνα μας, τη ζωή των ίδιων των παιδιών μας.

Τραβάνε τους αγωνιστές της Χαλκιδικής στις αίθουσες των δικαστηρίων με βαρύτατες κατηγορίες (πρόθεση ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κλπ.) με στημένα κατηγορητήρια, παράνομη λήψη DNA και «φυτεμένα» στοιχεία από την ασφάλεια. Ακόμη και για τα αστικά δικαστήρια, ήταν γελοία κι ανυπόστατα αυτά και κατέπεσαν στην τελευταία δική των Σκουριών. Παράλληλα αφήνουν το έργο των Σκουριών να προχωράει κανονικά καταστρέφοντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του αρχέγονου δάσους που έθρεψε γενιές και γενιές και το άφησαν να πουληθεί στην Eldorado, χαρίζοντας την δημόσια περιουσία λες και πουλούσαν κάτι που τους ανήκε!

Τραβάνε επί τόσα χρόνια τώρα τους αγωνιστές της ΒΙΟ.ΜΕ. προσπαθώντας να πουλήσουν τα οικόπεδα της πτωχής Φίλκεραμ (ελπίζοντας να πετάξουν έξω τη ΒΙΟ.ΜΕ.), επιτρέποντας τη διαδικασία και μη συμμετέχοντας στη διεκδίκηση των χρεών. Πουλάνε τα οικόπεδα ενοποιώντας τα σε ένα και δεν παίρνουν καν υπόψη τους, ότι πολλά από αυτά είναι χαρισμένα από το κράτος στην πρώην διοίκηση του εργοστάσιου. Τα πουλάνε λες και είναι δικά τους! Και φυσικά οι κρατικές υπηρεσίες (ενώ έχουν να παίρνουν πολλά εκατομμύρια ευρώ) δεν συμμετέχουν πουθενά. Ετοιμάζονται να επιτεθούν τραβώντας τους αγωνιστές της ΒΙΟ.ΜΕ. στα δικαστήρια με κατηγορίες που σκοπό έχουν να τους στιγματίσουν και να τους χρεώσουν υπέρογκα ποσά για να μην μπορέσουν να αντέξουν οικονομικά την συνέχιση της αυτοδιαχείρισης του εργοστασίου.

Αλλά δεν θα τους περάσει! Εμείς απαντάμε πλέον με μια φωνή που βγαίνει από τα σπλάχνα των κοινωνικών και εργατικών αγώνων μας, με πλήρη γνώση για το τι προσπαθούν να κάνουν. Φωνάζουμε δυνατά, πως δεν πουλιέται ρε κουφάλες η ΒΙΟ.ΜΕ.! Δεν πουλιέται η Χαλκιδική! Θα είμαστε ενωμένοι συνεχώς και θα είμαστε το αγκάθι στα σχέδιά τους!

  • Παύση της διαδικασίας πλειστηριασμού των οικοπέδων - η ΒΙΟ.ΜΕ. θα μείνει σε χέρια εργατικά!
  • Άμεση απαλλαγή όλων των διωκόμενων αγωνιστών/αγωνιστριών- κανένας και καμία μόνη!

http://biom-metal.blogspot.com/2018/12/1112-1800.html

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License