Το Σαββατο το απογευμα πραγματοποιηθηκε συγκεντρωση 80 περιπου αλληλεγγυων για την υπερασπιση της καταληψης και των συντροφων μας μετα τα τελευταια γεγονοτα της εβδομαδας που περασε. Την επομενη μερα εγινε συναντηση με καποια απο τα εμπλεκομενα ατομα. Ξεκαθαριστηκε αρχικα οτι δεν υπηρχε κανενα πολιτικο κινητρο για οσα εγιναν εξω απο την καταληψη Ντουγρου και τα εμπλεκομενα ατομα στο πρωτο περιστατικο (βαψιμο) ξεκαθαρισαν οτι δεν ειναι φασιστες και οτι εβαφαν μονο ελληνικες σημαιες σαν ελληνες πατριωτες.

ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ

...ιστορικο

3/12 Κατά την διάρκεια αφισοκόλησης εντοπίστηκαν 3 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να βάφουν ελληνικές σημαίες στο κέντρο της πόλης. Κρίναμε απαραίτητη τη παρέμβαση μας. Τα άτομα αυτά κυνηγήθηκαν με σωματική πάλη κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν τόσο συντρόφια μας, όσο και άτομα από τους «πατριώτες»- σύμφωνα με τα λεγόμενα τους!!

4/12 Κάποιοι από τους συντρόφους μας στοχοποιήθηκαν από τα συγκεκριμμένα άτομα και τραμπουκιστηκαν στους χώρους εργασίας τους. Νωρίτερα την μέρα εκείνη ομάδα 15 ατόμων- των ισχυριζόμενων φίλων των συγκεκριμένων ατόμων – ήρθαν έξω από τη κατάληψη Ντουγρού απαιτώντας να ζητήσουμε συγγνώμη, τονίζοντας ότι από τη δική τους πλευρά το συμβάν ήταν κάτι προσωπικό. Εμείς αντιλαμβανόμαστε το ζήτημα ως καθαρά πολιτικό, καθώς ο εθνικιστικός παροξυσμός το τελευταίο διάστημα παίρνει τραγικές διαστάσεις δίνοντας αφορμή σε φασιστικές γκρούπες να αφομοιωθούν ως κομμάτια της κοινωνίας.

5/12 Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα με ακόμη ένα σύντροφο μας να δέχεται τραμπουκισμό στο χώρο εργασίας του.

7/12 Τη μέρα αυτή η ένταση κλιμακώθηκε με τα εξής να συμβαίνουν. Αφού πρώτα ομάδα 5 ατόμων επιτέθηκε σε 2 συντρόφους μας το απόγευμα στο ίδιο μαγαζί, το ίδιο βράδυ 20 άτομα μεταξύ των οποίων οι 5 προαναφερθέντες και άτομα από το γήπεδο επιτέθηκαν στη κατάληψη, προσπαθώντας να σπάσουν τη πόρτα για να μπούν μέσα. Καταφέραμε να τους απωθήσουμε και το περιστατικο εληξε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License