Απάντηση προς Εξαρχειώτες

Είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των Εξαρχείων ανοιχτοί σε όλα τα μέσα αγώνα, άλλα όχι όμως σε όλες τις πρακτικές?

 Γενικά την λογική που ξεδιπλώνει το παρακάτω κείμενο https://athens.indymedia.org/post/1593909/ μπορεί εύκολα να την συμμεριστεί κανείς, στο κομμάτι ότι επειδή τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή που κυκλοφορεί πλήθος αναρχικών δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας νοιάζει καμιά άλλη κοινωνική ομάδα που υπάρχει στην περιοχή, ούτε ότι καθ ένας μπορεί να επιβάλει την συμπεριφορά του ακόμα και σε συντρόφους. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω που ακριβώς υπαρχή αυτή η γειτονιά που αναφέρετε, και που οι κάτοικοι με τους περίοικους(βλ. αναρχικούς, για τοξικοεξαρτημένους δεν το συζητάμε καν) ζουν μονιασμένα όλοι μαζί? Η πλειονότητα των μονίμων κάτοικων, δηλαδή αυτόν που είναι δικά τους τα σπίτια, και δεν θα τους διώξει το airbnb (δλδ οι “μόνιμοι κάτοικοι” ειδικότερα). Είναι εξόχως αντιδραστική, πράγμα το οποίο έχει σαφώς να κάνει με την συσσώρευση του αναρχικού κινήματος και τα αντίθετα συμφέροντα πολλών κατοίκων, και αυτό το συμπεραίνει κάνεις εύκολα απ τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μέχρι την καθημερινή συνύπαρξη στην περιοχή, είτε ως συγκάτοικοι στις ίδιες πολυκατοικίες, είτε ως ιδιοκτήτες-ενοικιαστές. Και δεν αναφέρομαι καν στην συμπεριφορά προς του θαμώνες τις περιοχής που δεν έρχονται με σκοπό την κατανάλωση, καθώς αυτοί η αλήθεια είναι δεν έχουν δώσει και τα καλύτερα δείγματα.


Γύρω αλλά και μέσα στην πλατεία έχει φύγει πολύ μεγάλο μέρος των παλιών κατοίκων διότι τα δακρυγόνα και ασφυξιογόνα των μπάτσων δεν αντέχονται. Δεν μπορεί ηλικιωμένος ή άνθρωπος με προβλήματα υγείας να αντέξει αυτό το χημικό πόλεμο που εξαπολύουν οι ειδικές δυνάμεις καταστολής. Λένε τα κανάλια για εγκλήματα σε Συρία. Ιράκ και αλλού με χημικά όταν επικίνδυνες δολοφονικές ουσίες εξαπολύονται σε σπίτια κατοίκων μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Και όσοι έχουν μείνει ψάχνουν να φύγουν. Μένουν κάποιοι νεολαίοι, πολλά πράγματι έχουν γίνει τύπυ airbnb, αλλά σε ολόκληρα κομμάτια δρόμων έχει φύγει πολύς από το παλιό μόνιμο κόσμο.

από Ένας συμμετέχων στο κείμενο 11/12/2018 9:50 μμ.


1)Τα "αποτελέσματα του δημοψηφίσματος" είναι σοβαρό επιχείρημα για το πολιτικό ποιόν του συνόλου των κατοίκων των Εξαρχείων και με γενικεύσεις του τύπου "αντιδραστικοί"; 2)Που είδες στο κείμενο να αναφέρεται ότι "οι αναρχικοί ζουν μονιασμένα με τους κατοίκους"; Σε αρκετά σημεία του κειμένου γίνεται διευκρίνηση ότι δεν γίνεται αναφορά στο σύνολο των κατοίκων αλλά στην "πλειονότητα" τους. 3)Στα Εξάρχεια δεν υπάρχει απλά και μόνο "πλήθος αναρχικών", αλλά πλήθος πολιτικοποιημένων, αγωνιζόμενων και δρώντων ανθρώπων από διάφορες τάσεις και χώρους του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License