Αγρίνιο ενημέρωση για 6/12

Δέκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από σφαίρα της Ελληνικής Αστυνομίας

post image

Tην Πέμπτης 6/12 αρκετά Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης τελούσαν υπό κατάληψη για τα δέκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στην συνέχεια, τις πρωινές ώρες, 70 περίπου μαθητές και μαθήτριες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Από νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση- μικροφωνική στην Πλατεία Δημάδη μετά από καλέσματα από αναρχικές και αντιεξουσιαστικες συλλογικότητες (ενώ υπήρχε παρέμβαση στο πεζόδρομο της Παπαστράτου από αριστερές οργανώσεις και φοιτητικές παρατάξεις). Η συγκέντρωση διήρκησε παραπάνω από δυο ώρες με δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών να δίνουν το παρών.

Μετά τις 20:00 πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικά σημεία της πόλης με περίπου 100 άτομα με δυο διακριτά μπλοκ: Ένα του α/α χώρου / μαθητών-ριων με πανό «Μπάτσοι-TV- Νεοναζί, όλα τα καθάρματα δολοφονούν μαζί» και ένα αριστερών (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΑΑΚ) που προσήλθαν στην Δημάδη μετά την παρέμβαση τους στην Παπαστράτου.

Η πορεία, αν και με μικρότερη συμμετοχή από άλλες χρονιές, είχε δυνατό παλμό και πάθος κάτι που καθιστά σαφές πως ο κόσμος του αγώνα και η νεολαία που αντιστέκεται δεν υποχωρούν μπροστά σ την κρατική καταστολή και τον εκφοβισμό μπάτσων και των γνωστών τοπικών ρουφιανοσάιτ.

Μετά την λήξη της πορείας στην Πλατειά Δημάδη, πραγματοποιήθηκαν με επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ σε υποκατάστημα τράπεζας και τα ΕΛΤΑ στέλνοντας μήνυμα πως η φλόγα της εξέγερσης του Δεκέμβρη παραμένει ζωντανή. Κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε ποτέ.

Στην συνέχεια ΜΑΤ απώθησαν τον κόσμο από την Πλατεία Δημάδη ενώ ασφαλίτες σκόρπισαν στην πόλη κάνοντας προσαγωγές και εκφοβίζοντας κόσμο ενώ σταματούσαν και απειλούσαν νέους κάνοντας τους περίεργες ερωτήσεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 9 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License