όσο ζω δεν ξεχνώ τις μέρες του Αλέξη


post image

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν το ξέσπασμα της προηγούμενης γενιάς ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών. Πλέον αποτελεί ιστορικό γεγονός και γιορτάζεται ως εθνική επέτειος. Η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ξέσπασε στις 6 του μηνός, όταν ο ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδας Κορκονέας σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Ήταν η κραυγή απόγνωσης της δικής μας γενιάς ενάντια στην κοινωνία που σκοτώνει τα παιδιά της κι απέναντι στο ολοκληρωτικό και φασιστικό σύγχρονο κράτος ελέγχου. Η γενιά των “νέων δίχως μέλλον” πλάθει από τότε μια νέα επέτειο, που φέτος κλείνει δεκαετία. Μιαν επέτειο εξεγερτική, που δεν θα γίνει ποτέ εθνική γιορτή. Θα είναι πάντοτε παρούσα, για να υπενθυμίζει στους πάντες ότι το κράτος δολοφονεί, απλά επειδή μπορεί. Βιώνουμε πια μια χούντα κρατική, κουκουλωμένη με εθνικό ιδεώδες, δόγμα ασφάλειας και "κοινή ειρήνη". Η 6η Δεκέμβρη θα είναι πάντα εδώ για όλους τους λόγους του κόσμου, όπως και για να διαψεύδει τη λαϊκή ρήση "καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή". ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ η δουλειά του μπάτσου, του δικαστή, του κλητήρα, του τραπεζοϋπάλληλου, του υπηρέτη των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Λίγη ντροπή να υπήρχε και, χωρίς καρφιά, θα κατέρρεε το οικοδόμημα. Αλλά δίχως αξιοπρέπεια κανείς δεν ντρέπεται. Με το βλέμμα στραμμένο προς τον κόσμο που δε θα χει πια ανάγκη από τέτοιες βρωμοδουλειές, ας σιωπήσουμε για λίγο φέρνοντας στο νου τους νεκρούς και τους βασανισμένους μας - τους συλληφθέντες, τους απαχθέντες, τους "εξαφανισμένους", τους φυλακισμένους. Κι έπειτα ας αφήσουμε την οργή μας να μιλήσει με πράξεις. Ας ξεχειλίσουμε. Καλή δύναμη αδέρφια.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License