Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο δικηγορικό γραφείο του χρυσαυγίτη Ιωάννη Μπούρα

Το βράδυ της Τρίτης, 20 Νοέμβρη, επιτεθήκαμε και προκαλέσαμε φθορές στο δικηγορικό γραφείο του χρυσαυγίτη Ιωάννη Μπούρα, που βρίσκεται στην οδό Σόλωνος, στον αριθμό 121, στον πρώτο όροφο.

post image

«Από τα 13 μου Χρυσή Αυγή». Αυτό δηλώνει με περηφάνια ο φασίστας Ιωάννης Μπούρας. Φροντίζει λοιπόν, μόλις γίνεται και επίσημα δικηγόρος, να αξιοποιήσει τις νέες του γνώσεις και την ιδιότητά του προς όφελος της αγαπημένης του οργάνωσης σε πάμπολλες υποθέσεις. Έτσι καταλήγει να είναι μέλος της ομάδας εθελοντικής νομικής συμπαράστασης της ΧΑ, έχοντας στο ενεργητικό του ήδη την υπεράσπιση των Πέρρη και Παπαβασιλείου (μέλος της «πυρήνα Νίκαιας», και μετέπειτα Κυψέλης) στις υποθέσεις του εμπρησμού του Cointreau στην Κυψέλη (που ανήκε σε μετανάστη από το Καμερούν), και των ευρύτερων επιθέσεων στην τανζανικη κοινότητα, το 2013 στην ίδια γειτονιά. Συμμετέχει στην «Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων», «συνδικαλιστικό» όργανο που πρόσκειται στη ΧΑ. Ταυτόχρονα, αρθρογραφεί στο φασιστοέντυπο "Patria". Αποκορύφωμα της εθνικιστικής καριέρας του είναι η υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2014, αλλά και στις βουλευτικές τόσο τον Ιανουάριο, όσο και τον Σεπτέμβριο του 2015, πάντα στο πλευρό της Χρυσής Αυγής.

Σε μια περίοδο έξαρσης του ελληνικού εθνικισμού με αφορή το μακεδονικό, και τους διακρατικούς ανταγωνισμούς του ελληνικού με τα γειτονικά κράτη, ενόψει και των εκλογών, η Χρυσή Αυγή, όπως και διάφορα άλλα ακροδεξιά/φασιστικά μορφώματα, επιδιώκουν να βγουν ξανά στο προσκήνιο. Προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, διεκδικώντας θέση στον δρόμο και τον δημόσιο χώρο, σκορπώντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο, διαιωνίζοντας τους διαχωρισμούς που αφεντικά και κράτος μας επιβάλλουν. Δεν μπορούμε, λοιπόν, παρά να γίνουμε ανάχωμα σε επιδιώξεις που, όχι απλά δεν μας εμπεριέχουν, αλλά μας είναι εχθρικές τόσο ως κοινωνικοί αγωνιστές και αγωνίστριες, όσο και προς τα συμφέροντα μας ως εργαζόμενοι/ες· συνολικά ως κομμάτι των από τα κάτω. Συμφέροντα που δεν ταυτίζονται σε καμία περίπτωση με αυτά των αφεντικών και του κράτους. Αδιαφορούμε για τον σάπιο κόσμο του κέρδους, τον πολιτισμό που τον περιβάλλει και τους επίδοξους προστάτες τους. Παλεύουμε καθημερινά για να χτίσουμε μέσα στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές μας ουσιαστικές σχέσεις αλληλεγγύης ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Το βράδυ της Τρίτης, 20 Νοέμβρη, επιτεθήκαμε και προκαλέσαμε φθορές στο δικηγορικό γραφείο του χρυσαυγίτη Ιωάννη Μπούρα, που βρίσκεται στην οδό Σόλωνος, στον αριθμό 121, στον πρώτο όροφο.

Αφιερώνουμε τη δράση μας στον σύντροφο Δημήτρη Αρμακόλα. Στο ταξίδι για την ελευθερία είμαστε όλοι αναντικατάστατες. Ο αγώνας συνεχίζεται...

αναρχικές/αναρχικοί

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License