[Βερολίνο] Έρχονται πιο κοντά! Διεθνές κάλεσμα για την υποστήριξη της Ρίγκερ94

Η μετάφραση είναι πρωτοβουλία συντρόφων-συντροφισσών από την κοινότητα καταλήψεων κουκακίου.

post image

Στις 15 Νοεμβρίου, πεντακόσιοι μπάτσοι, συμπεριλαμβανομένων ειδικών δυνάμεων με αυτόματα όπλα, επιτέθηκαν στην Ρίγκερ94 για να κάνουν κατ οίκον έρευνα σχετικά με την υπόθεση ενός μπλεξίματος που έγινε σε ένα μαγαζί πριν κάποιους μήνες.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον ιδιοκτήτη δείχνει, ότι αυτό είναι ένα ξεκάθαρο ψέμα ούτως ώστε να βρούνε λόγο να κάνουνε μια στρατιωτική επίθεση ενάντια σε ανατρεπτικές δομές. Τα γουρούνια ήρθαν 6 το πρωί και κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα σημάδευαν με τα όπλα όποιον εμφανιζόταν στα παράθυρα.

Την ίδια στιγμή, γίνονταν μπούκες σε άλλα τέσσερα σπίτια σε διαφορετικές περιοχές του Βερολίνου σχετικά με την ίδια υπόθεση. Αργότερα, ο υπουργός εσωτερικών, Αντρέας Γκίζελ (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα), ανακοίνωσε ότι όλο αυτό δεν είχε πολιτικό κίνητρο αλλά ήταν μια επίθεση ενάντια στον εγκληματικό υπόκοσμο. Παρ' όλα αυτά όλοι ξέρουν ότι οι εισβολές δεν ήταν τίποτα άλλο από επιθέσεις στις αντι-εξουσιαστικές ιδέες και στις μαχητικές δομές ώστε να ξαναπάρουν το μονοπώλιο της βίας.

Επιπρόσθετα με τα γουρούνια, ο τύπος που αυτοαποκαλείται δικηγόρος του επίσημου ιδιοκτήτη (η βρετανική εταιρία Lafone Investments) μπήκε στο σκηνικό με εργάτες οικοδομής ώστε να σπάσουν κάποιες πόρτες του σπιτιού. Η παρουσία συντρόφων και φίλων τον εμπόδισε και τελικά εκδιώχθηκε με νομικές απειλές από τον δικηγόρο της Ρίγκερ94. Ωστόσο, η παρουσία αυτών των αβέβαιων κύκλων που διεκδικούν την ιδιοκτησία του σπιτιού αρκετά χρόνια τώρα, είναι ένα σημάδι με αρκετό νόημα. Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2016 κατά την προσπάθεια εκκένωσης του house-bar Kadterschmiede. Τότε είδαμε μια μαζική, τριβδόμαδη επιχείρηση ενορχηστρωμένη από τους μπάτσους. Η αποστολή τους εμπεριείχε επίσης εταιρίες ασφάλειας και οικοδομής, όπως επίσης και κτηματομεσιτική που έπαιζε τον ρόλο του νόμιμου ιδιοκτήτη. Μετά από αυτήν την επική ήττα που τους προκάλεσε ο αγώνας για το Kadterschmiede, οι εχθροί μας απότυχαν να αποδείξουν σε διάφορες δικαστικές υποθέσεις μιας νόμιμης εξουσιοδότησης.

Εντούτοις οι ίδιοι άνθρωποι τώρα ξεκινούν ξανά τις διαδικασίες ενάντια στην Ρίγκερ94 ώστε να εξώσουν το μπαρ Kadterschmiede και να καταστρέψουν τις πόρτες. Οι πόρτες της Ρίγκερ94 είναι γνωστές ως αγκάθι στα μάτια εκείνων που θέλουν να ειρηνοποιήσουν το σπίτι και τον δρόμο Το υπουργείο Εσωτερικών αποκάλεσε τις πόρτες κάποιους μήνες πριν " εμπόδιο για τα ανθρωποκυνηγητά της αστυνομίας στην περιοχή."

Δεν ξέρουμε αν ο δικηγόρος εκπροσωπεί την εταιρεία Lafone Investments Ltd., ούτε ξέρουμε αν τα γουρούνια θα περιμένουν δικαστική απόφαση ή θα σεβαστούν οποιαδήποτε απόφαση υπέρ μας. Ακόμα και τότε, αν και έχουμε αποφασίσει να χρησιμοποιήσουμε την νόμιμη διαδικασία, πιστεύουμε ότι μόνο η παρουσία μας στους δρόμους μπορεί να εμποδίσει μια επίθεση ή να μετατρέψει μια επίθεση εναντίον μας σε μια μια αντεπίθεση ενάντια στο κράτος, τους θεσμούς και το κεφάλαιο. Στην τελική, αυτή είναι η πραγματική πρόταση ενός αναρχικού εγχειρήματος όπως η Ρίγκερ94.

Τελευταία, όπως και τις περισσότερες φορές τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε ισχυρή παρουσία των μπάτσων στην περιοχή του Friedrichshain και εκτεταμένη χρήση ελικοπτέρου. Μοιάζει σαν οι στρατηγοί στην διοίκηση καταστολής του Βερολίνου προσπαθούν να μας αναγκάσουν σε μία αμυντική κατάσταση διότι έρχονται σε αντιπαράθεση με την Ρίγκερ και παράλληλα με το αναρχο-φεμινιστικό στεγαστικό εγχείρημα Λίμπικ34 του οποίου τα συμβόλαια τελειώνουν στην αρχή του επόμενου χρόνου (σχετικά με: https://actforfree.nostate.net/?p=31521). Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για ισχυρή αντίσταση για την υπεράσπιση της Λίμπικ34 αλλά με τις απειλές ενάντια στην Ρίγκερ94, που είναι μόλις τρία σπίτια μακριά, εμείς που ζούμε και αγωνιζόμαστε στην "επικίνδυνη ζώνη" του Friedrichshain, χρειαζόμαστε την βοήθεια σου.

Τι μπορείς να κάνεις.

Αν πληροφορηθείς ότι υπάρχει επιχείρηση ενάντια στην Ρίγκερ για να καταστρέψουν τις πόρτες ή να εκκενώσουν τα κατειλημμένα δωμάτια με ένταλμα, θα βρείς πληροφορίες εδώ https://twitter.com/rigaer94 ή εδώ https://rigaer94.squat.net/ . Σε αυτή την περίπτωση κάλεσε ανθρώπους να έρθουν στο Βερολίνο για να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπως τον Ιανουάριο https://actforfree.nostate.net/?p=22568 και το καλοκαίρι του 2016 https://actforfree.nostate.net/?p=24202, όπου μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση ενάντια στην Ρίγκερ94 απαντήθηκε από βίαιες και μη-βίαιες κινητοποιήσεις. Διαβάστε επίσης αυτό https://actforfree.nostate.net/?p=24281 και για τις συγκρούσεις αυτό https://actforfree.nostate.net/?p=24322.

πηγή: https://enoughisenough14.org/2018/11/27/berlin-theyre-coming-closer-international-call-to-support-rigaer94/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License