Αντιεθνικιστική παρέμβαση στα σχολεία των περιοχών μας

Παρέμβαση σε όλα τα λύκεια Γλυφάδας, Ελληνικού, Αργυρούπολης

post image

Σε αυτή τη περίοδο, μειωμένων κοινωνικών αντιστάσεων, ανασύνταξης του εθνικού κορμού και της εμφάνισης όλο και πιο συχνά, πατριωτικών, εθνικιστικών, ρατσιστικών και γενικά κανιβαλιστικών φαινομένων, καλούμαστε να λάβουμε θέσεις μάχης ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό με προτάγματα για αγώνες πέρα από έθνη, κράτη και φυλετικούς διαχωρισμούς.

Οι εθνικιστικές διαδηλώσεις και καταλήψεις μαθητών για την Μακεδονία, τον Κατσίφα, τους προδότες πολιτικούς κλπ είναι το πιο πρόσφατο κομμάτι που μπήκε στο παζλ, προφανώς με την συνδρομή φασιστών κάθε είδους καθώς και της εκκλησίας. Με αφορμή το κάλεσμα της 29/11 για εθνικιστικές καταλήψεις σε όλα τα σχολεία πανελλαδικά, κάνουμε κάποιες αντανακλαστικές κινήσεις. Η στόχευση είναι να αντικρούσουμε την ρητορική των φασιστών μαθητών, καθηγητών, γονέων και εξωτερικών υποκινητών, να βάλουμε τον προβληματισμό σε όσες και όσους κοιτάνε με αδιαφορία(και είναι πρόθυμοι ή οχι να συμμετάσχουν) και να δώσουμε ένα σινιάλο σε ψιλιασμένους/ες, αντιφασίστες και αντιφασίστριες μαθητές/τριες ώστε να κινητοποιηθούν και να μην αφήσουν τα σχολεία τους βόρρα στους φασίστες.

Σε αυτό το πλαίσιο, πετάξαμε τρικάκια εν ώρα μαθήματος σε σχολεία της Αργυρούπολης και του Ελληνικού και αφισοκολλήσαμε όλα τα Λύκεια σε Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Ελληνικό.

Αναρχική Συλλογικότητα parekura
parekura.espivblogs.net | parekura@espiv.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License