post image

Τα ΜΜΕ κατείχαν πάντα μια συντηρητική και φιλελεύθερη άποψη πάνω στα θέματα που καταπιάνονταν, περνώντας στην κοινή γνωμη τις γραμμές της εξουσίας και των αφεντικών, ως την κυρίαρχη κουλτούρα. Από την μεταπολίτευση τα ΜΜΕ είτε απαξιώνουν τους αγώνες του κινήματος είτε διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και εν τέλει τα παρουσιάζουν αποκλειστικά σαν κρεσεντο χάους και καταστροφής. Πάντα υπερασπίζονται την αστική τάξη και τα αφεντικά, ανεβάζουν και κατεβάζουν κόμματα φασιστικά και μη και διαφημίζουν "πρωτοβουλίες πολιτών" όπως π.χ. μένουμε Ευρώπη , μακεδονομάχοι και αγανακτισμένοι πολίτες των Εξαρχείων.

Η προπαγάνδα τους όμως δεν σταματάει εκεί, προάγουν την πατριαρχία, το σεξισμό την ομοφοβία και εξευτελίζουν την γυναικεία φύση εκθειάζοντας την με τον ποιο σεξιστικό τρόπο μέσω των ριάλιτι σόου, των πρωιναδικων κτλ.Τα τελευταία δύο χρόνια βλέπουμε μια απρόκλητη στοχευμένη επίθεση με αποκορύφωμα και τα επεισόδια του φετινού Πολυτεχνείου που με πανηγυρισμούς επιβράβευσαν τις κατασταλτικές δυνάμεις για τις συλλήψεις που διέπραξαν. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που παρουσιάζουν τους αγωνιστές ως βάνδαλους.

Δεν είναι τυχαίες, οι πρώτες ψευδείς ειδήσεις κι υποτιμητικές αναλύσεις μετά από κρατικές ή φασιστικές δολοφονίες που μεταδίδουν για τους δολοφονημένους: "ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έκανε επίθεση με μολότοφ και ο μπάτσος Κορκονεας πυροβόλησε στον αέρα", "ο Λουκμαν έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατο στους φασίστες και γι αυτό ήρθαν στα χέρια", "τον Παύλο τον σκότωσαν για το ποδόσφαιρο", ενώ "ο Ζακ πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όταν αποπειράθηκε να ληστέψει κοσμηματοπωλείο υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών".Τα ίδια πράττουν και για τους διωκόμενους η έγκλειστους αναρχικούς παρουσιάζοντας τους σαν εγκληματίες και τρομοκράτες επιχειρώντας να αποπολιτικοποιησουν και να απονοηματοδοτησουν τους αγώνες τους.

Γνωρίζουμε τον ρόλο των γραβατομενων ρουφιάνων των καναλιών και δεν πείθουν κανέναν μας. Είναι λακεδες και δεκανικια της εξουσίας, γι' αυτό κι εμείς θα στεκόμαστε πάντα ενάντια στην κοινωνική ειρήνη και την κανονικότητα που προάγει η δημοκρατία παλεύοντας για έναν κόσμο ελευθερίας.

Όση λάσπη και να μας ρίχνετε δεν θα μας θαψετε ποτέ.

Οργάνωση κι αγώνας για την επανάσταση και την Αναρχία

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License