Ενημέρωση από την 5η δίκη του Ε.Α για την απόπειρα απόδρασης του Ν.Μαζιώτη με ελικόπτερο που έκανε η Π.Ρούπα στις 21/2/16

......Καθώς οι σύντροφοι Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης ανέπτυσσαν το σκεπτικό των ενστάσεων έγιναν επανειλημμένες παρεμβάσεις από την έδρα για συντόμευση των τοποθετήσεών τους και τον περιορισμό τους στα στενά ‘‘δικονομικά πλαίσια’’, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή τους. Οι προσπάθειες παρεμπόδισης των τοποθετήσεών τους – κυρίως όσον αφορά σε πολιτικά ζητήματα – που εκδηλώνονται στα πλαίσια συνεχών και συντονισμένων πιέσεων από παράγοντες της δίκης για συντόμευση της διαδικασίας, οι οποίες πιέσεις έχουν ξεκινήσει από την πρώτη συνεδρίαση της 12ης/10, κατατείνουν σαφώς στην αποπολιτικοποίηση και απαξίωση της διαδικασίας. Σύντομες, ρηχές, χωρίς πολιτική ουσία διαδικασίες – κοινώς fast track δίκες – είναι πάντα προς το συμφέρον τόσο των δικαστών όσο και του κράτους εν γένει, ενώ βοηθάει περισσότερο την επιβολή βαρύτατων καταδικαστικών αποφάσεων. Στην προκειμένη περίπτωση εξυπηρετεί και όσους έχουν συμφέρον από την με κάθε τρόπο υποβάθμιση της υπόθεσης που εκδικάζεται σε αυτή την δίκη........

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 5η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ Η ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΙΣ 21/2/2016, ΔΥΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΩΝ & ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ. 

Η δίκη συνεχίστηκε στις 23/11/18 με την απόρριψη της ένστασης για το πολιτικό αδίκημα και την αναρμοδιότητα του δικαστηρίου καθώς και τη συνέχιση υποβολής ενστάσεων που αφορούσαν συμπληρωματικά την αποβολή τη πολιτικής αγωγής των τραπεζών, Εθνικής και Πειραιώς, από την πλευρά των μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Επίσης η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα έκανε ένσταση για δεδικασμένο – εκκρεμοδικία όσον αφορά τις κατηγορίες της συγκρότησης και της διεύθυνσης, αφού είναι η 3η φορά που κατηγορείται για συγκρότηση και 3η φορά επίσης για διεύθυνση. Έχει απαλλακτική απόφαση για την κατηγορία της διεύθυνσης στην 1η δίκη εναντίον της οργάνωσης το 2013 ενώ για την ίδια κατηγορία έχει καταδικαστεί στη 3η δίκη εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα που αφορούσε την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας και στο ΔΝΤ το 2014.

Καθώς οι σύντροφοι Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης ανέπτυσσαν το σκεπτικό των ενστάσεων έγιναν επανειλημμένες παρεμβάσεις από την έδρα για συντόμευση των τοποθετήσεών τους και τον περιορισμό τους στα στενά ‘‘δικονομικά πλαίσια’’, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή τους. Οι προσπάθειες παρεμπόδισης των τοποθετήσεών τους – κυρίως όσον αφορά σε πολιτικά ζητήματα – που εκδηλώνονται στα πλαίσια συνεχών και συντονισμένων πιέσεων από παράγοντες της δίκης για συντόμευση της διαδικασίας, οι οποίες πιέσεις έχουν ξεκινήσει από την πρώτη συνεδρίαση της 12ης/10, κατατείνουν σαφώς στην αποπολιτικοποίηση και απαξίωση της διαδικασίας. Σύντομες, ρηχές, χωρίς πολιτική ουσία διαδικασίες – κοινώς fast track δίκες – είναι πάντα προς το συμφέρον τόσο των δικαστών όσο και του κράτους εν γένει, ενώ βοηθάει περισσότερο την επιβολή βαρύτατων καταδικαστικών αποφάσεων. Στην προκειμένη περίπτωση εξυπηρετεί και όσους έχουν συμφέρον από την με κάθε τρόπο υποβάθμιση της υπόθεσης που εκδικάζεται σε αυτή την δίκη.

Η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί για την Παρασκευή 30/11 με ενστάσεις για την αοριστία της κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας του Νίκου Μαζιώτη και τοποθετήσεις γενικότερα για τις κατηγορίες από τους συντρόφους Πόλα Ρούπα και Ν. Μαζιώτη. Έχει επίσης κληθεί ως μάρτυρας ο ‘‘θρασύλειος’’ πιλότος του ελικοπτέρου – πρώην αστυνομικός Παναγιώτης Κουμπαρίτσας. Ενημερώνουμε επίσης ότι το ηχητικό ντοκουμέντο από την συνεδρίαση της 23ης Νοέμβρη θα δημοσιοποιηθεί σύντομα όπως επίσης και τα ηχητικά όλων των συνεδριάσεων θα δημοσιοποιούνται.

Αλληλέγγυοι/ες στον Επαναστατικό Αγώνα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License