Βίντεο από την παρέμβαση αναρχικών γυναικών στο Μέγαρο Μουσικής στη συναυλία της Γ.Γ. Ισότητας Φύλων


Παρέμβαση αναρχικών γυναικών στο Μέγαρο Μουσικής στη συναυλία της Γ.Γ. Ισότητας Φύλων

Σήμερα, 22 Νοέμβρη, 20 συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Μέγαρο Μουσικής, στη συναυλία που διοργάνωνε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών ενόψει της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Γύρω στις 20.30, όταν από το μικρόφωνο η εκπρόσωπος της διοργάνωσης άρχισε να προλογίζει την εκδήλωση, διακόψαμε την ομιλία της φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην έμφυλη βία της αστυνομίας και συνολικότερα τη βία του κράτους σε βάρος των αγωνιζόμενων γυναικών, ανοίξαμε από τον εξώστη πανό που έγραφε «Η έμφυλη βία είναι καθεστώς όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός – Δίκη των αστυνομικών για τα βασανιστήρια στην αντιφασιστική μοτοπορεία: 29/11», πετάξαμε τρικάκια και μοιράσαμε κείμενα στην κατάμεστη αίθουσα.

Η ομιλήτρια προσπάθησε ανεπιτυχώς να αγνοήσει την παρέμβαση συνεχίζοντας να μιλάει από το μικρόφωνο, μέχρι που αναγκάστηκε να σταματήσει εξαιτίας των συνθημάτων που αντηχούσαν παντού, ενώ από τις πρώτες θέσεις παρακολουθούσαν αμήχανα ο πρόεδρος της βουλής Ν. Βούτσης, ο υπουργός εσωτερικών Α. Χαρίτσης και άλλοι βουλευτές του κυβερνητικού συρφετού. Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση, αποχωρήσαμε συγκροτημένα φωνάζοντας συνθήματα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ:

- ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ: Σάββατο 24 Νοεµβρίου, Καπνικαρέα, 12 µ.µ.

- ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ: Πέµπτη 29 Νοεµβρίου, δικαστήρια Ευελπίδων, 9 π.µ.

Αναρχικές συντρόφισσες ενάντια στην πατριαρχία

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License