Περι “Εθνικοαναρχισμού” και άλλων μεταλλάξεων

Είπαμε ότι ζούμε στην εποχή των μεταλλαγμένων και οι πολιτικό – ιδεολογικές μεταλλάξεις θα είναι άπειρες, γιαυτό οι αναρχικοί/ες χρειάζεται να παρεμβαίνουν παντού υπερασπίζοντας την αναρχία. Αν η ΔΟ του athens.indymedia νομίζει ότι δεν ενδιαφέρει αυτή η συζήτηση, ας πάει το νήμα στα κρυμμένα.

Περι “Εθνικοαναρχισμού” και άλλων μεταλλάξεων

προλογικό

Νομίζω ότι ενδιαφέρει τους αναρχικούς/ες και κάθε σκεπτόμενο αντιφασίστα/α η συζήτηση παρέμβαση που έγινε στην Βικιπαιδεια για το λήμμα “Εθνικοαναρχισμός .

Όπως γράφτηκε και εδώ : Όταν ακούω τη λέξη έθνος, ανθρώπινη σάρκα μου μυρίζει

{...} Υπάρχει και αυτή η εκδοχή Εθνικοαναρχισμός (καινούργιο λήμμα στην wikipedia, μόλις πριν ένα μηνά) και είναι αυτοί οι τύποι που το δημιούργησαν στις 20/10/2018 όπως λένε εδώ:

http://www.exitarea.gr/2018/10/blog-post_20.html

Σύντροφοι – συντρόφισσες πρέπει να παρέμβουμε μαζικά στην wikipedia ώστε να διαγραφεί το λήμμα αυτό, το κρυπτοφασιστικό αίσχος, που προσβάλει την αναρχία. {...}

Είπαμε ότι ζούμε στην εποχή των μεταλλαγμένων και οι πολιτικό – ιδεολογικές μεταλλάξεις θα είναι άπειρες, γιαυτό οι αναρχικοί/ες χρειάζεται να παρεμβαίνουν παντού υπερασπίζοντας την αναρχία.

Δημοσιεύω όλη την συζήτηση που έγινε στην Βικιπαιδεια όχι για να μου πείτε μπράβο σύντροφε, αλλά σαν παράδειγμα και για να πάρετε θέση.

ΥΓ. Εδώ: Περί Εθνικοαναρχισμού Νο 2 [https://sesima.blogspot.com/2018/11/blog-post_18.html]

θα δείτε φώτο από την εξέλιξη του λήμματος Εθνικοαναρχισμός” μέχρι της 20/11/ 2018 που σταμάτησα την παρέμβαση. Η αποθήκευση και δημοσίευση της συζήτησης έχει την σημασία της και ο νοώ νοείτε.

Αν η ΔΟ του athens.indymedia νομίζει ότι δεν ενδιαφέρει αυτή η συζήτηση, ας πάει το νήμα στα κρυμμένα.

......................................................................

Συζήτηση:Εθνικοαναρχισμός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αν θέλετε να διατηρηθεί το λήμμα “Εθνικοαναρχισμός” (δικαίωμα σας) αλλά πρέπει να βγει η αναφορά από δεξιά “Τμήμα μιας σειράς λημμάτων” Αναρχισμός και να μπει το λήμμα Εθνικισμός

Περί Εθνικοαναρχισμού Για την ελευθερία του λόγου έχουμε αγωνιστεί και ματώσει εμείς οι αναρχικοί από παλιά, και δεν χρειάζεται να αναφέρω ιστορικά παραδείγματα.

Όμως από πουθενά δεν συνάδει ότι υπήρξε – υπάρχει ένα ιστορικό ρεύμα αναρχικών εθνικιστών.

Οι αναρχικοί εναντιώθηκαν και πολέμησαν τον εθνικισμό και δεν υπάρχει μεγαλύτερο ιστορικό παράδειγμα απο την Ισπανία.

<edit>

ΥΓ. Προς εθνικοαναρχισμός.Είδα ότι βγάλατε το σύμβολο με μαυροκόκκινη και κίτρινο στοχαδι και βάλατε αυτό που έχετε τώρα. Καιρός να βγάλετε και την αναφορά στο αλφάδι γιατί το αλφάδι είναι το σύμβολο της ελευθερίας, ισότητας , αλληλεγγύης και του διεθνισμού, ελευθερίας που με δυο κουβέντες περιέγραψε ο Μπακουνιν:

«…Η ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία και ο σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα … Είμαστε επίσης εχθροί της πατριαρχικής και νομικής εξουσίας των συζύγων πάνω στις γυναίκες, των γονέων πάνω στα παιδιά και αυτό επειδή η ιστορία μας διδάσκει ότι ο δεσποτισμός στην οικογένεια είναι το σπέρμα του πολιτικού δεσποτισμού στο κράτος…»Μιχαήλ Μπακούνιν,(1814-1876)

«…Ο αναρχισμός, επιπλήττει τον φιλελευθερισμό ως ένα μερικό δόγμα της ελευθερίας και τον σοσιαλισμό ως ένα μερικό δόγμα της ισότητας. Η μερικότητα συνίσταται στο ότι αυτά τα δύο δόγματα προτίθενται να πραγματώσουν τις αρχές τους μέσω της προσωρινής εξάρτησης των δύο αξιών, με την έννοια ότι πρώτα πραγματώνεται η μία και μετά η άλλη, ενώ ο αναρχισμός θεωρεί ότι μόνο στην ταυτόχρονη πραγμάτωση τους έγκειται η επιτυχία τους…» Νίκο Μπέρτι, (1994)

Γιώργος Μεριζιώτης G.meriziotisανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη G.meriziotis (συζήτησησυνεισφορά) 14:15, 18 Νοεμβρίου 2018‎ (UTC).

Αν θέλετε να διατηρηθεί το λήμμα “Εθνικοαναρχισμός” (δικαίωμα σας) αλλά πρέπει να βγει η αναφορά από δεξιά “Τμήμα μιας σειράς λημμάτων” Αναρχισμός και να μπει το λήμμα Εθνικισμός

Περί Εθνικοαναρχισμού https://sesima.blogspot.com/2018/11/blog-post_18.html

https://4.bp.blogspot.com/-vWbbpPZYY0k/W_GcCyDHQSI/AAAAAAAADEM/HLEQUFSK6XYBtvLGYeL8k7RZGY-KOhGOgCLcBGAs/s640/%25CE%2595%25CE%25B8%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B9%25CF%2583%25CE%25BC%25CF%258C%25CF%2582%2B%2B%2B%25CE%2592%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B9%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25AF%25CE%25B4%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25B1.png G.meriziotisανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη G.meriziotis (συζήτησησυνεισφορά) 17:34, 18 Νοεμβρίου 2018‎ (UTC).

Δε κατανοώ το επιχείρημα. Κάθε ιδεολογικό ρεύμα γέννησε πολλά πράγματα. Γιατί να λογοκρίνουμε αυτή την άποψη εφόσον υπάρχει ανάλογη τεκμηρίωση; Για ποιο λόγο να χρεώνεται ο Μπακούνιν, το τι έκαναν κάποιοι αναρχοφασίστες; Βάσει ποιας λογικής; --Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:01, 18 Νοεμβρίου 2018 (UTC) Το επιχείρημα ειναι πως ο Εθνικο-αναρχισμός, δεν θεωρείται κλάδος του Αναρχισμού. Cinadon36μίλαμου 21:19, 18 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

έβαλα σήμανση για ακρίβεια

Αν και όποτε έχω χρόνο θα το κοιτάξω. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται αντιγραφή και μετάφραση από Αγγλική Β.Π. Ο πρώτος που έγραψε έχει μπαν σε global λογαριασμό. Παρακαλώ ελέγξτε τις συνεισφορές και αφαιρέστε το πρότυπο. --Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:09, 18 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

ψέματα και αστειότητες

Εντάξει τώρα μην μου το παίζεται όπως θέλετε, όχι σε μένα για το τι εστί ελευθεριά της έκφρασης, δες/δείτε:

<edit>

2. Που είπα εγώ για λογοκρισία; μήπως εδώ που λέω: “ Αν θέλετε να διατηρηθεί το λήμμα “Εθνικοαναρχισμός” (δικαίωμα σας) αλλά πρέπει να βγει η αναφορά από δεξιά “Τμήμα μιας σειράς λημμάτων” Αναρχισμός και να μπει το λήμμα Εθνικισμός”.

3. Και επιπλέων δείξετε μου πια τάση του 1920 ήταν αυτή η απάτη που λέτε εδώ: “Ο όρος "Εθνικοαναρχισμός" χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920.[3]” Εκεί που παραπέμπετε [3] τι λέει για 1920; Macklin, Graham D. (2005-09). «Co-opting the counter culture: Troy Southgate and the National Revolutionary Faction». Patterns of Prejudice 39 (3): 301–326. doi:10.1080/00313220500198292. ISSN 0031-322X.

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00313220500198292

Co-opting the counter culture: Troy Southgate and the National Revolutionary Faction

ABSTRACT

Formed in 1996 by former National Front activist Troy Southgate, the National Revolutionary Faction (NRF) is a ‘national-anarchist’ groupuscule. In contrast to the International Third Position, the reactionary Catholic fascist sect from which it emerged, the NRF promotes a radical anti-capitalist and anti-Marxist ‘anarchist’ agenda of autonomous rural communities within a decentralized, pan-European framework. While the NRF retains an ideological core that is readily identifiable as fascist, that ideology is far from a mimetic atavism. As a result of its increasing radicalization the NRF has attempted to move ‘beyond left and right’, transcending the traditional limits of national-Bolshevism, to forge a seemingly incongruous synthesis of fascism and anarchism.

Through its print and online publications, the NRF seeks to utilize its unique ideological position to exploit a burgeoning counter culture of industrial heavy metal music, paganism, esotericism, occultism and Satanism that, it believes, holds the key to the spiritual reinvigoration of western society ready for an essentially Evolian revolt against the culturally and racially enervating forces of American global capitalism. A detailed examination of its history, activism, structure and continued ideological morphology reveals the NRF as an ideological crucible for a growing international network of dissident ‘national-revolutionaries’ who are currently recalibrating their ideals in order to overcome their acute marginalization.

4. Προς Αντικαθεστωτικός, φίλε μου ούτε καν διάβασες το κείμενο μου <edit>

5. φίλε Cinadon36 λες: “Αγαπητέ Μεριζώτη, εντυπωσιακή η ιστορία σας, αλλά στις σελίδες συζήτησης της ΒΠ, δεν γράφουμε την ιστορία της ζωής μας ή αποσπάσματα, αλλά πρέπει να συζητούμε θέματα σχετικά με το λήμμα. Αλλιως, η σελίδες συζήτησης θα καταντήσουν ...καφενείο! Φιλικα, Cinadon36” έχεις δίκιο όμως έπρεπε να το γράψω, αν νομίζεις αφαίρεσε το.

Το αναρχικό κίνημα είναι ένα ιστορικό πολίτικο - κοινωνικό κίνημα παγκόσμιας εμβέλειας και η σύγχρονες απαρχές του ανευρίσκονται στην (πρώτη) Διεθνή των εργαζόμενων το 1864 και δεν έγινε από κανένα Μπακούνιν ή Κροπότκιν κλπ άλλα από εργάτες.

{...} Η αναρχία δεν είναι λογοτεχνικό έργο, αφήγημα, ή γενικότερα τέχνη όπου ο καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα «ποιητική αδεία» να γράφει ότι θέλει (όπως έλεγε και ο σύντροφος Λουίτζι Φάμπρι), η αναρχία – για να παίξω και εγώ λίγο με τις λέξεις – δεν είναι η “αναρχία της μάζας” που κάνει ότι γουστάρει στα πλαίσια της ελευθεριότητας του καπιταλισμού, η αναρχία είναι ευθύνη.

Η αναρχία δεν είναι δόγμα, την αναρχία δεν την εφεύρε κάποιος ιθύνον νους, και προπάντων και πάνω από όλα η αναρχία είναι ένα εναλλακτικό επαναστατικό κοινωνικό-πολιτικό πρόταγμα ως προς τα δεινά που δημιουργεί, παράγει και αναπάργει ο καπιταλισμός και το κράτος.

Αναμφίβολα υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα και από την εποχή που εμφανίστηκε η κυριαρχία άνθρωποι ή κινήματα με αγαθές ειλικρινές προθέσεις -ή όχι – που εναντιώνονται στην εξουσία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους εντάσσουμε στην αναρχική σκέψη – θεώρηση και δράση. {...}

{...} Παραμένοντας πάντα αθεράπευτα «ρομαντικοί» επαναστάτες, σε μια εποχή που η κοινωνική επανάσταση (ως κοινωνικό «πέρασμα») φαντάζει αδύνατη, συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε την επαναστατική προοπτική ως ανοιχτότητα προς την πραγματική ελευθερία, την κοινωνική πραγματική δικαιοσύνη και την πραγματική ισότητα. Εν ολίγοις, συνεχίζουμε να αρνούμαστε το τέλος της κοινωνικής ιστορίας.

Οσοι/όσες μας προσάψουν τον χαρακτηρισμό του τύπο: “αυτοί είναι δογματικοί που ψάχνουν την ιδεολογική καθαρότητα” τους απαντάμε ότι:

“… Ποτέ δεν νομίσαμε/νομίζουμε ότι η αναρχία είναι ένα δόγμα, μια απαραβίαστη θεωρία, κάτι που λατρεύεται από τους πιστούς της. Όχι! H ελευθερία που διεκδικούμε τρέφει ακατάπαυτα τις ιδέες μας, τις ανυψώνει προς νέους ορίζοντες, και τις τοποθετεί έξω από τα στενά πλαίσια κάθε τυποποίησης … οι νέες κοινωνικές φόρμες και ελευθερίες περιμένουν αυτούς/αυτές που θα τις δημιουργήσουν …”

G.meriziotis {...} — ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη G.meriziotis (συζήτησησυνεισφορά) 22:15, 18 Νοεμβρίου 2018 (UTC)..

Εν τάχει απάντηση @G.meriziotis:, διοτι η πρώτη πρόταση της απάντησης του δειχνει ορισμένες συνηθισμένες παρανοήσεις: α) Εμείς που γράφουμε στην ΒΠ, δεν είμαστε ενα ενιαίο σύνολο με μια θέληση ή γνώμη. Στην ΒΠ γράφουν αρκετοί διαφορετικοι ξεχωριστοί ανθρώποι. β) Το αν θα υπάρχει ενα λήμμα ή οχι, δεν ειναι ζήτημα λογοκρισίας. Ενα λήμμα εχει θέση στην ΒΠ, αν είναι εγκυκλοπαιδικό. Ειναι εγκυκλοπαιδικό, αν εχουνε ασχοληθεί μαζί του αρκετοί ανθρώποι για ενα ευλογο χρονικό διάστημα. Περισσότερα στο ΒΠ:Εγκυκλοπαιδικότητα. Φιλικά, Cinadon36μίλαμου 06:26, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

ερώτημα 1

Εν τάχει ερωτήματα προς Cinadon36 και βικιπαιδεια

ο/οι συντάκτες αυτού του λήμματος ( Εθνικο-αναρχισμός) στη αρχή της πρώτης παράγραφο γράφουν:

το πάντρεμα της Αναρχίας με τον Φυλετισμό.” (το φυλετισμός με κεφαλαίο, σημασιολογία;) ρωτώ:

ξέρεις/ ξέρετε τι σημαίνει η έννοια, η πολιτική σημασία του όρου φυλετισμός;

ή ο φυλετισμός εντάσσετε μέσα στην ΒΠ:Εγκυκλοπαιδικότητα όπως λες

(τα άλλα ερωτήματα το απόγεμα)

G.meriziotis

ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη ‎46.246.255.96 (συζήτησησυνεισφορά) 07:42, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC).

Η ΒΠ δεν "εντάσσει" σε αυτήν, με την έννοια του εγκολπώνει, ακολουθεί, αποδέχεται ή προβάλλει, καμιά πολιτική θεωρία, ιδεολογία, κοσμοθεωρία, κίνημα κλπ. Αν πχ ένα πολιτικό κίνημα είναι φυλετικό, μισανθρωπικό, σατανιστικό, φιλανθρωπικό, αντιπολεμικό κλπ δεν αφορά τη ΒΠ. Ως εγκυκλοπαίδεια οφείλει να παρουσιάσει στα λήμματά της αξιόπιστες και επαληθεύσιμες πληροφορίες για αυτό (το όποιο) το κίνημα. Αν το κίνημα αυτοπαρουσιάζεται ως "πάντρεμα της Αναρχίας με τον Φυλετισμό" αυτό θα πρέπει να καταγραφεί εμφανώς ακριβώς ως αυτοπροσδιοριασμός, όχι ως δεδομένο. Αν αυτός ο αυτοπροδριορισμός έχει υποστεί κριτική, αποδόμηση ή ανασκευή ως ιδεολογικά άτοπος, ύποπτος πολιτικά, λογικά αβάσιμος κ.ά. από έγκυρους συγγραφείς και σχολιαστές, όπως πανεπιστημιακοί, ιστορικοί, μελετητές κά., θα εκτεθούν αυτές οι εκτιμήσεις, με το βάρος που τους αναλογεί. ——Το ρεμάλι της ελληνικής Βικιπαίδειας (συζήτηση) 08:10, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC) Να συμπληρώσω σε οσα σωστά είπε ο Chalk19, πως στην ΒΠ υπάρχουν αρκετά λάθη. Υπάρχουν 3 επιλογές για να αντιμετωπιστουν αυτά τα λάθη: α)Μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην ασχοληθεί με την ΒΠ καθόλου β)Να ψέγει τους συντάκτες του λήμματος (παρόλο που δεν ειναι οι συντάκτες του λήμματος ομαδικά υπεύθυνοι για το λήμμα) και γ)να το διοθρώσει χρησιμοποιόντας μια αξιόπιστη πηγή. Ο μονος τρόπος να βελτιωθεί η ΒΠ, είναι ο τρίτος (στο παρελθόν δοκίμασα και τους αλλους τρόπους- δεν δουλεύουν). Θα εισηγουμουν λοιπον, αν θες να βοηθήσεις να εχει περισσότερος κοσμος πρόσβαση σε αξιόπιστη γνώση να αφαιρέσεις την φράση “το πάντρεμα της Αναρχίας με τον Φυλετισμό.” καθώς α)δεν ταιριάζει συντακτικά με την υπόλοιπη πρόταση β)δεν το αναφέρει καμια αξιοπιστη πηγή και γ)εμφανώς αυτό που αποκαλείται εθνικο-αναρχισμος δεν ειναι κανενός ειδος παντρεμα των δυο συγκεκριμένων εννοιών. Cinadon36μίλαμου 09:02, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

ερώτημα 2

Πρώτα μερικές απαντήσεις στον Chalk19 και Cinadon36

α) λέτε συνεχώς για αξιοπιστία και αξιόπιστες πηγές, έβαλα τις παρακάτω παραπομπές, όχι στο λήμμα αλλά εδώ στην συζήτηση, για τον νέο - μεταμοντέρνο φυλετισμό (βλέπε νεορατσισμό) και τις διαγράψατε. Ορίστε οι τίτλοι:

"Από τον βιολογικό στον διαφοριστικό φυλετισμό - ρατσισμό"

"Φυλή, έθνος, τάξη: οι διφορούμενες ταυτότητες"

"Το θινκ τανκ του σύγχρονουρατσισμού"

"Το νέο πρόσωπο της Ακροδεξιάς τo «Ταυτοτικό κίνημα»"

και για φασισμό – ναζισμό – εθνικισμό έβαλα και τις διαγράψατε.

Οι περισσότερες είναι από βιβλία πανεπιστημιακών, (αν και για το πανεπιστημιακών που εσείς λέτε/ζητάτε, διακρίνω έναν ελιτισμό).

Τι μου αναφέρετε συνεχώς για πήγες; αφού τις διαγράψατε, ποιες θεωρείται εσείς αξιόπιστες;

β) Οι συντακες του λήμματος “Εθνικοαναρχισμός” τις αρχές της δεύτερης παραγράφου γράφουν: “Ο όρος "Εθνικοαναρχισμός" χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920.[3]” και παραπέμπουν στην σημείωση [3} στις παραπομπές, πηγαίνοντας εκεί και μπαίνοντας στο λινκ (Macklin, Graham D. (2005-09). «Co-opting the counter culture: Troy Southgate and the National Revolutionary Faction») δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο 1920 παρά μόνο σε αυτόν το τύπο μουσικό Troy Southgate (Τρόι Σουθγκέτ) που το 1996 απο ακροδεξιός – φασίστας το γύρισε στο “καλαματιανό” (αναρχία, έθνος και φυλή).

Το θέμα το έθεσα και ποιο πάνω άλλα απο πρεμούρα να μου απαντήσετε δεν το είδατε.

Είναι αξιοπιστία αυτό;

γ) ο Cinadon36 μεταξύ άλλον γράφει: “... α)Μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην ασχοληθεί με την ΒΠ καθόλου...” επειδή όμως είμαι μέλος (και αυτό ούτε θέλω, ούτε μου δίνει κάποια προνόμια) της παγκόσμιας κοινότητας ελεύθερου λογισμικού ( το σχετικο λινκ με το κεινενο μου “Κομπιούτερ και Κοινοτισμός – Μέρος Πρώτο: Τι είναι το ελεύθερολογισμικό”, επίσης το διαγράψατε) διέπομαι με τις εξής αρχές – δεοντολογία.

Τα μέλη αυτών των κοινοτήτων διέπονται από τον κώδικα δεοντολογίας που σε γενικές γραμμές λέει:

«… Προς το συμφέρον της καλλιέργειας ενός ανοιχτού και φιλόξενου περιβάλλοντος, εμείς ως συνεισφέροντες και συντηρητές δεσμευόμαστε να κάνουμε τη συμμετοχή στο έργο μας και στην κοινότητά μας μια εμπειρία χωρίς παρενοχλήσεις για όλους ανεξάρτητα από την ηλικία, το μέγεθος του σώματος, την αναπηρία, την εθνικότητα, τα χαρακτηριστικά φύλου, την έκφραση, το επίπεδο εμπειρίας, την εκπαίδευση, την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, την εθνικότητα, την προσωπική εμφάνιση, τη φυλή, τη θρησκεία ή τη σεξουαλική ταυτότητα και προσανατολισμό …»

Ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας βασίζεται στον Contributor Covenant που δημιουργήθηκε από την υποστηρίκτρια του open source Coraline Ada Ehmke. Η Contributor Covenant είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς και χρησιμοποιείται ήδη ως ΚΔ σε πολλά open source projects, και τα GNU/Linux.

ΥΓ 1. Δεν θα συνεχίσω για πολύ ακόμα την παρέμβαση μου, την οποία καταγράφω και αποθηκεύω για χρίση – ένδειξη προς τα παγκόσμια αντιρατσιστικά φόρα και τα φόρα της παγκόσμιας κοινότητας ελεύθερου λογισμικού.

ΥΓ 2. Έγραψα επώνυμα και είπα μερικά θέματα (για μένα όχι από περιαυτολογία) διότι πολλοί/ες που θέλουν να μπουν εδώ να γράψουν φοβούνται μην εκτεθούν στους φασίστες.

Γιώργος Μεριζιώτης G.meriziotis

ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 46.246.255.96 (συζήτησησυνεισφορά) 14:48, 19 Νοεμβρίου 2018‎ (UTC).

Γιώργο Μεριζιώτη, μερικές συντομες απαντήσεις: α)Δεν ξερω γιατι διαγράφτηκαν, δεν ειμαι εγώ ο οποιος τις διέγραψα, αλλά υποθέτω οτι ηταν εκτός θέματος λήμματος. Στις σελίδες συζήτησης συζητάμε πράγματα τα οποία έχουν άμεση σχέση με το λήμμα. β)οκ, καλή παρατήρηση. Το αφαίρεσα. Μπράβο σου που ελέγχεις τις πηγές. γ)δεν κατάλαβα τι θες να πεις. δ)για το ΥΓ1, είσαι ελεύθερος να συμμετέχεις ή οχι στην ΒΠ. Είσαι ευπρόσδεκτος να συνεισφέρεις επικοδομητικά στην ΒΠ, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις πολιτικές της. Η ΒΠ δεν είναι τέλεια, (αυτό υποδηλώνει η ατελής σφαίρα η οποία εχει ως logo) αλλά με την βοήθεια όλων μας μπορει να βελτιωθεί. ε)ΥΓ2, δεν υπάρχει κίνδυνος νομίζω, οσοι γράφουν εστω και ανώνυμα, τα δεδομένα τους προστατεύονται αυστηρά απο την Wikipedia. Cinadon36μίλαμου 14:55, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

μερικές σχετικές με το θέμα πηγές που διαγράφηκαν

<edit>

ΥΓ. Cinadon36, ΟΚ

G.meriziotis

Γιώργος Μεριζιώτης — ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 46.246.255.96 (συζήτησησυνεισφορά) 18:46, 19 Νοεμβρίου 2018‎ (UTC).

Γιώργο Μεριζιώτη, πολύ ενδιαφέρονται κείμενα, αλλά δεν βλέπω να σχετίζονται άμεσα με το λήμμα. Δλδ πως πιστεύεις πως μπορουν να βοηθήσουν το συγκεκριμένο λήμμα; Cinadon36μίλαμου 19:34, 19 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Αγαπητέ Cinadon36 έχουν και παρά έχουν σχέση τα κείμενα, μάλλον δεν έχεις καταλάβει οτι αυτό το νέο φρούτο (εθνικοαναρχισμός) έχει σχέση με τα νέα ρατσιστικά ρεύματα.

Αυτά τα ρεύματα δεν έχουν σχέση με τον παλιό σωματικό ρατσισμό, είναι ταυτοτηκά, μιλάνε περισσότερο για φυλετικές – εθνικές ταυτότητες.

Είναι (επί το λαϊκότερων) σαν αυτόν/η που λέει εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλά ο γύφτος που μένει λίγο πιο κάτω δεν τον πάω, ο μαύρος που μπαίνει στο τρόλεϊ δεν τον γουστάρω, άσε που μυρίζει λίγο, ο...κλπ

έγραψα αλλού ότι:

{...} τα όρια “σύνορα” μεταξύ φιλελεύθερου , ακροδεξιού, αριστερού, εναλλακτικού, ελευθεριακού ταυτοτικού εθνισμού ή εθνικισμού είναι πλέον δυσδιάκριτα και το ταυτοτικό είναι η συγκολλητική ουσία που τα ενώνει.{...}

μάλλον αυτό το το νέο φρούτο (εθνικοαναρχισμός) το ελλαδικό είναι διάσπαση του Μαύρου Κρίνου,δες: [Αποκλειστικό: ο Troy Southgate για τα γεγονότα στο Λονδίνο.]([1]

και εδώ [2]

στην κουβέντα ένας λέει:

{...} Ανώνυμος2/4/16 4:00 μ.μ. Παντως ο εθνικισμος και ο αναρχισμος εχουν μια κοινη ριζα. Ειναι τεκνα και τα δυο του ρομαντικου κινηματος. Δες εδω κοντα στο 5:50 [3] {...}

Αυτό το ψευτο αναρχίζον ρεύμα είναι νέο και μικρο αριθμητικά, σίγουρα δεν έχει παρουσιαστεί στον δρόμο, άλλα περισσότερο στο διαδίκτυο, και γιαυτό ακόμα δεν έχουν/με ασχοληθεί αποκλείστηκα με αυτό αλλά γενικά με το ταυτοτικό.

G.meriziotisανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 46.246.255.96 (συζήτησησυνεισφορά) 00:25, 20 Νοεμβρίου 2018‎ (UTC).

Για τη φασιστική και ρατσιστική υπόσταση του εθνικοαναρχισμού, τη σχέση του με φασιστικά κινήματα κ.ά. υπάρχουν αρκετές έγκυρες αναφορές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο λήμμα, πέρα από τον "αυτοπροσδιορισμό". Πχ. Roger Griffin - Matthew Feldman (επιμ.): Fascism: Critical Concepts in Political Science V: Post-War Fascisms, Routlegde, 2004) κλπ. Επίσης, όπως αναφέρεται από την Ruth Kinna στο άρθρο της "Where to now? Future directions for anarchist research", οι όροι "αναρχισμός", "αναρχία" κλπ χρησιμοποιούνται πλέον και για/από κινήματα με "anti-left and openly hierarchal forms of anti-statism", όπως ο αναρχοφασισμός/εθνικοαναρχισμός (στις ίδιας, επιμ., The Continuum Companion to Anarchism, 2012, σσ. 320, 323).

Για τον ανορθολογισμό και μυστικισμό παρόμοιων θεωριών του "λευκού εθνικισμού", βλ. στο άρθρο του Andrew Fergus Wilson, "From Apocalyptic Paranoia to the Mythic Nation: Political extremity and myths of origin in the networked cultic milieu" (στο: Marion Gibson - Shelly Trower - Garry Tregidga, επιμ., Mysticism, Μyth and Celtic Ιdentity, Routledge, 2013), όπου μεταξύ άλλων η ιδεολογία και οι θεωρίες του αρχηγέτη του εθνικοναρχισμού Troy Southgate χαρακτηρίζονται ως "παρανοϊκός εθνικισμός" και σημειώνεται ότι παρόλο που χρησιμοποιεί μια αριστερίζουσα "αναρχική" (εντός εισαγωγικών) θέση, η πολιτική του είναι βασισμένη σε ξεκάθαρα ρατσιστική βάση (σ. 203). Για μια αποτίμηση του εθνικοαναρχισμού από μια διεθνή αναρχική ματιά, βλ. "A Conference of the “National Anarchists”". ——Το ρεμάλι της ελληνικής Βικιπαίδειας (συζήτηση) 06:39, 20 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Γιώργο Μεριζιώτη, οι πηγές που αναφέρεις δεν γράφουν ή αναφέρονται στον εθνικο-αναρχισμό, άμεσα, συγκεκριμένα. Για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια πηγή, πρέπει να ασχολείται ξεκάθαρα με τον εθνικο-αναρχισμο. Γράφει η πολιτική της ΒΠ για τις ΒΠ:Αξιόπιστες πηγές: Οι πηγές πρέπει να στηρίζουν άμεσα την πληροφορία όπως παρουσιάζεται στο άρθρο της Βικιπαίδειας.

Επίσης, πολλες αξιοπιστες πηγές, αφου παραθέσουν το αρθρο, εχουν τμήμα για σχόλια. Παρότι αρκετά σχόλια ειναι εξαιρετικά, δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως πηγές. Δεν διαφωνώ μαζί σου για την φυση του εθνικοαναρχισμού, ουτε οτι οι πηγές που παραθέτεις πως σχολιάζουν έμμεσα τον εθνικοαναρχισμό. Ωστόσο δες την διαφορά με τις πηγές που παράθεσε ο Chalk19, οι οποίες συζητάνε ρητώς το συγκεκριμένο φασιστικό ρεύμα, και αρα μπορουν να αξιοποιηθουνε για να φτιάξουμε ενα αξιοπιστο λήμμα στην ΒΠ. Φιλικά, Cinadon36μίλαμου 06:58, 20 Νοεμβρίου 2018 (UTC)

Ο Chalk19 πήρε μπροστά και έκανε τώρα εξαιρετική δουλεία, ανέβασε την αξιοπιστία της εγκυκλοπαίδειας.

Cinadon36 τις παραπομπές μου δεν τις ανάρτησα για να μπουν στο λήμμα αλλά ως ενδεικτικές για την συζήτηση. Το ότι βγήκε στην αρχή η μαυροκόκκινη με το κίτρινο στοχαδι, το αλφάδι και οι αναφορές περί φυλετισμού και αναρχίας και η ιστορικότητα περί το 1920 εμένα με ικανοποιεί.

ΥΓ 1. Αντέδρασα λίγο εντόνως γιατί σε πολλά από τα κείμενα μου ποσταρω σημειώσεις από την ΒΠ και άντε να τις βγάλω, άσε που πολλά από αυτά έχουν δημοσιευτεί και σε άλλα σαιτ.

ΥΓ 2. Για του λογού το αληθές, κείμενα μου θα τα βρείτε στο σαιτ μου "ανθρωπόσφαιρα – οικόσφαιρα" [4] στην κατηγορία Ελευθεριακή θεωρία: κείμενα του Γιώργου Μεριζιωτη.

ΥΓ 3. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, δεν ζήτησα να παραβιάσετε τις αρχές λειτουργίας της ΒΠ, ούτε να διαγραφή το επίμαχο λήμμα, αν εσείς νομίζεται οτι πρέπει να διαγραφή γιατί μειώνει την αξιοπιστία της ΒΠ κάντε το.

G.meriziotis

Εδώ σταματάω

Εδώ στης 20/11/2018 σταματάω την παρέμβαση μου, γιατί είδα ότι διαγράφηκα (ως μη σχετικά με το επίμαχο θέμα ) τα ποστ (λινκ) που έβαλα για συζήτηση στο θέμα: “μερικές σχετικές με το θέμα πηγές που διαγράφηκαν”.

G.meriziotis

ΠΗΓΗ

https://el.wikipedia.org/wiki /Συζήτηση:Εθνικοαναρχισμός

 και https://sesima.blogspot.com/2018/11/2.html#more


μια απο τις πρωταρχικές δημοσιεύσεις του λήμματος ήταν αυτή

 

 

Εθνικοαναρχισμός

Ο εθνικοαναρχισμός είναι μια ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική, αντιμαρξιστική και αντικρατιστική ιδεολογία, το πάντρεμα της Αναρχίας με τον Φυλετισμό. Οι εθνικοαναρχικοί του πρώτου κύματος υποστηρίζουν ότι οι διαφορετικές εθνοτικές και φυλετικές ομάδες πρέπει να συνυπάρχουν ειρηνικά και να αναπτύσσονται στις δικές τους συνομοσπονδίες αυτόνομων φυλετικών κοινοτήτων μέσα σε μια μετακαπιταλιστική ανισοστατική κοινωνία. [1][2] Κατά τους Εθνικοαναρχικούς συνεπώς, η Αναρχία δεν είναι συνώνυμη της καταστροφής των φυλετικών - ταυτοτικών ιδιαιτεροτήτων.

Ο όρος "Εθνικοαναρχισμός" χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920. [1] Οι λίγοι μελετητές που μελετούσαν τον Εθνικοαναρχισμό καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αντιπροσωπεύει μια περαιτέρω εξέλιξη στη σκέψη της ακραίας δεξιάς και όχι μια εντελώς νέα διάσταση.[3][4][5] Βασικό σύνθημά των Εθνικοαναρχικών το "πέρα από την Αριστερά και τη Δεξιά, ενάντια σε κάθε πολιτικό δόγμα", το οποίο απηχεί τη βασική επιδίωξη για υπερκερασμό των δύο αυτών πολιτικών χώρων.[6] Ο Εθνικός Αναρχισμός έχει προκαλέσει σκεπτικισμό και άμεση εχθρότητα από τους αριστερούς και τους δεξιούς κριτικούς. Κάποιοι κατηγορούν τους εθνικοαναρχικούς ότι είναι λευκοί εθνικιστές που προωθούν τον εθνοτικό και φυλετικό διαχωρισμό, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι θέλουν το μαχητικό κομμάτι να αυτοαποκαλούνται "αναρχικοί" χωρίς τις ιστορικές και φιλοσοφικές συνδηλώσεις που συνοδεύουν έναν τέτοιο χαρακτηρισμό.

Ο κυριότερος εκφραστής του εθνικοαναρχισμού σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το "Εθνικοαναρχικό Κίνημα" ("National - Anarchist Movement"), με συνδέσμους στις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Πολωνία και τη Ρωσία.

Παραπομπές

https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=Εθνικοαναρχισμό

δειτε και εδω:

Περί Εθνικοαναρχισμού Νο 2

Περι Εθνικοαναρχισμός Νο 1

από Buena 21/11/2018 3:51 πμ.


"Η εθνογένεση, δηλαδή ο μετασχη­ματισμός ετερογενών πληθυσμιακών συνόλων σε ομοιογενή εθνικά σύνολα αποτέλεσε μια βίαιη διαδικασία, άνωθεν επιβεβλημένη, προ­κειμένου να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί και τα συμφέροντα των πολιτικά και οικονομικά κυρίαρχων. Κατ’ ουσίαν αποτέλεσε μια βάρβαρη προσπάθεια από τη μεριά των κυρίαρχων για πληθυσμιακή-πολιτισμική ομογενοποίηση του συνόλου του πληθυσμού που πε­ριέκλειαν τα σύνορα του κράτους τους" (Από το κείμενο της αναρχικής συλλογικότητας καθοδόν Εθνικισμός – πατριωτισμός: η πολιτική θρησκεία του κράτους)

Η έννοια της αναρχίας είναι ασύμβατη με αυτήν του έθνους. Τα έθνη είναι κατασκευάσματα μιας ορισμένης ιστορικής περιόδου και συνιστούν ιδεολογικά/κοινωνικά γνωρίσματα του αστικού κράτους. Ο εθνικισμός δεν νοήται εξωτερικά απ' το κράτος και λανθασμένα συνδέεται (από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας) ως προιόν του φασισμού ή του ναζισμού (ο φασισμός και ο ναζισμός είναι προιόντα του εθνικισμού και όχι το ανάποδο). Ο εθνικισμός είναι η πολιτική θρησκεία του κράτους και είναι αδιαχώριστο στοιχείο του, είτε από ιστορικής είτε από ιδεολογικής άποψης (και αυτό δεν αναιρέθηκε ούτε στα κράτη του "υπαρκτού σοσιαλισμού").

"Η δημιουργία ενός έθνους προϋποθέτει, ως αναγκαιότητα, τη δια­μόρφωση «εθνικής συνείδησης» και την αναπαραγωγή του εθνικι­σμού ως κυρίαρχη ιδεολογία στα πλαίσια του έθνους-κράτους. Γι’ αυτό, τόσο ο εθνικισμός όσο και η διαμόρφωση «εθνικής συνείδη­σης» είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με τη δημιουργία του κυ­ρίαρχου, συγκεντρωτικού κράτους και την ανάδυση της καπιταλιστι­κής οικονομίας. Το κράτος νομιμοποιεί την άσκηση της κυριαρχίας του παρουσιάζο­ντάς την ως «εθνικά αναγκαία», είναι αυτό που εξασφαλίζει την «εθνική ανεξαρτησία» παρουσιάζεται ως προστάτης της εθνικής κοι­νότητας επιχειρώντας να πείσει την κυριαρχούμενη τάξη ότι εξασφα­λίζει και το δικό της συμφέρον στα πλαίσια της «εθνικής ενότητας»." (από το ίδιο κείμενο)

Η έννοια της αναρχίας είναι ασύμβατη και με αυτήν της "πατρίδας". Η πατρίδα (ειδικότερα ως έννοια στις "νεωτερικές" κοινωνίες) είναι αδιάσπαστη με το έθνος-κράτος και είναι ακατανόητη χωρίς την εθνική σημασιοδότηση της (η πατρίδα νοηματοδοτείται από την ύπαρξη εθνικών/κρατικών συνόρων και γίνεται αντιληπτή ως η εδαφική κτήση του έθνους)

"Ο πατριωτισμός βασίζε­ται κι αυτός στην πίστη ότι η μοίρα των ανθρώπων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν του κράτους, από το οποίο και εξαρτώνται. Η κύρια πολιτική του χρήση είναι ο εξευγενισμός και το ξέπλυμα του εθνικισμού, η νομιμοποίηση του σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και οι πρόσδεσή τους στη λατρεία της δύναμης του κράτους. Τόσο οι στιγμές “μεγαλείου” του έθνους, όσο και οι στιγμές “ταπείνωσης” (ο μεγαλοϊδεατισμός και η ιδεολογία της “ψωροκώσταινας” στα καθ’ ημάς), συντελούν σε ακριβώς αυτή τη λειτουργία. Η μεταφυσική πί­στη στην πατρίδα έρχεται σε ευθεία και ασυμβίβαστη αντιπαράθεση με την ταξική αντίληψη για τον κόσμο, πολλώ δε μάλλον με μια απε­λευθερωτική αντίληψη. Καλλιεργεί την ταξική ειρήνη και τον αντα­γωνισμό στο εσωτερικό των καταπιεσμένων κι εκμεταλλευόμενων και τους υπαγορεύει ένα μοντέλο ζωής σύμφωνα με τις προσταγές του κράτους." (εξίσου)

Ο αναρχισμός είναι το μοναδικό ιδεολογικό/πολιτικό ρεύμα που αντιτάσσεται στο κράτος, άρα και στο έθνος. Για να ανοίξω και ένα ζήτημα ακόμη, η αναρχία είναι αδιανόητο να συμπορεύεται ή να συμμετέχει σε "εθνικοαπελευθερωτικά μέτωπα" (βλ. ιστορική αναπόληση των σταλινικά ελεγχόμενων εαμ-ελας) ή να υιοθετεί "αντιιμπεριαλιστικές θεωρίες" που τοποθετούν ως δευτερεύουσα την σχέση κεφαλαίου/εργασίας θέτωντας ως πρωταρχική την αντίθεση μεταξύ ισχυρών και αδύναμων κρατών ή κέντρου/περιφέρειας βάζοντας τον πατριωτισμό και την "εθνική ανεξαρησία" από την πίσω πόρτα (ενσωματώντας διαταξικά εργαλεία ανάλυσης που νομοτελειακά οδηγούν σε "γερμανικές πρεσβείες" και "κυβερνητικά όχι").....

Υ.Γ.1 Πολύ καλή προσπάθεια Γιώργο τους το διέλυσες το λήμμα

από @νάρχας 22/11/2018 5:35 μμ.


θα ήταν να πέσει και το λήμμα ''αναρχοκαπιταλισμός''

από Ενας παλιός 22/11/2018 6:15 μμ.


Σύντροφε δεν θα πω μπράβο (αφού δεν το θες) έχουν καταρρεύσει όλες οι ιδεολογίες και πολλοί ψάχνονται με την αναρχία σαν συγκολλητική ουσία.

Πίσω κουφάλες, η αναρχία δεν είναι για τα μούτρα σας.

Να πάρουν θέση - και έξω και εδώ - οι αναρχικές ομάδες αλλά και τα άτομα.

Δεν είναι υπόθεση και δουλεία μόνο ενός ατόμου

Και κάποια/ες να μεταφράσουν κείμενα από εδώ, απο αυτα που έχει ανεβάσει ο σύντροφος.

Για τη φασιστική και ρατσιστική υπόσταση του εθνικοαναρχισμού, τη σχέση του με φασιστικά κινήματα κ.ά. υπάρχουν αρκετές έγκυρες αναφορές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο λήμμα, πέρα από τον "αυτοπροσδιορισμό". Πχ. Roger Griffin - Matthew Feldman (επιμ.): Fascism: Critical Concepts in Political Science V: Post-War Fascisms, Routlegde, 2004) κλπ. Επίσης, όπως αναφέρεται από την Ruth Kinna στο άρθρο της "Where to now? Future directions for anarchist research", οι όροι "αναρχισμός", "αναρχία" κλπ χρησιμοποιούνται πλέον και για/από κινήματα με "anti-left and openly hierarchal forms of anti-statism", όπως ο αναρχοφασισμός/εθνικοαναρχισμός (στις ίδιας, επιμ., The Continuum Companion to Anarchism, 2012, σσ. 320, 323).

Για τον ανορθολογισμό και μυστικισμό παρόμοιων θεωριών του "λευκού εθνικισμού", βλ. στο άρθρο του Andrew Fergus Wilson, "From Apocalyptic Paranoia to the Mythic Nation: Political extremity and myths of origin in the networked cultic milieu" (στο: Marion Gibson - Shelly Trower - Garry Tregidga, επιμ., Mysticism, Μyth and Celtic Ιdentity, Routledge, 2013), όπου μεταξύ άλλων η ιδεολογία και οι θεωρίες του αρχηγέτη του εθνικοναρχισμού Troy Southgate χαρακτηρίζονται ως "παρανοϊκός εθνικισμός" και σημειώνεται ότι παρόλο που χρησιμοποιεί μια αριστερίζουσα "αναρχική" (εντός εισαγωγικών) θέση, η πολιτική του είναι βασισμένη σε ξεκάθαρα ρατσιστική βάση (σ. 203). Για μια αποτίμηση του εθνικοαναρχισμού από μια διεθνή αναρχική ματιά, βλ. "A Conference of the “National Anarchists”".


Παρόλαυτά αλωνίζουν ανάμεσά μας οι "αναρχοκομουνιστές" που εννίοτε γίνονται "αναρχικοί και κομουνιστές", οι οποίοι δεν είναι σταλινικοί.. αλλά θαυμάζουν τον κόκκινο στρατό! Και θες σοβαρά να μιλήσουμε για το wikipedia και "δράσεις" σε σχέση με αυτό;

από Την 23/11/2018 11:50 μμ.


Έχει ήδη δώσει η Χρυσή Αυγή εξηγώντας ότι ο εθνικιστής οφείλει να βάζει πάνω από όλα το καθήκον του στην κοινότητα δηλαδή στη χώρα η φυλή υπακούοντας στις διαταγές των ηγετών όταν υπάρχει εθνικιστική κυβέρνηση. Ο εθνικιστής δεν μπορεί να ανήκει σε οτιδήποτε αναρχο...

από Που 25/11/2018 12:43 μμ.


Με διάφορα τερτιπια δημιουργούν υβρίδια "ιδεολογίες" για να βάλουν κόσμο στα μαντριά τους.Οσο για κάποιον που εξισώνει τον αναρχοκομμουνισμο με τους φασίστες είναι τουλάχιστον γελοίο και ανιστοριτο

από ενωση φυλων 25/11/2018 1:56 μμ.


Για να υπαρχει διεθνισμος πρεπει να υπαρχουν εθνοι.Ο καπιταλισμος ενηδη παγκοσμιοποιησης καταστρεφει τα εθνοι.Aς καταστρεψουμε την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και τα αλλα ερχονται..

από einSS 06/12/2018 6:20 μμ.


οι νεοναζι τα εχουν χαμενα και προσπαθουν να προπαγανδισουν σε κανενα ασχετο..
συντροφοι στην επαγρυπνηση γιατι οι φασιστες χτυπανε υπουλα.

https://www.youtube.com/watch?v=39a4h_gmU-U

.

από ξέρει κανείς; 17/09/2019 12:33 μμ.


Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο μέρος σε αυτό το thread. Αν όχι, πείτε μου που, να το μεταφέρω. Αλλά ίσως ενδιαφέρει τον αρχικό δημοσιευτή αυτού του thread.

Μια άλλη περίπτωση, όχι ακριβώς σαν την παραπάνω αναφερόμενη, αλλά εξίσου περίεργη (αν και όλοι σίγουρα θα καταλαβαίνουμε από που εκπορεύεται και σε τι αποσκοπεί), είναι και η εξής : http://aftokathorismos.blogspot.com/2019/04/blog-post_42.html .

Αν και μάλλον προσιδιάζει σε κάτι σαν τον ΣΚΑΙ.

Πάντως ο τύπος είναι είτε αυτός https://gr.linkedin.com/in/itzanakos γενικός γραμματέας στις συντάξεις, αφού κιόλας σε πολλά άρθρα του έχει συχνές αναφορές στις συντάξεις και στο "συνταξιοδοτικό", κλπ. Τσεκάρετε από ποιες άλλες θέσεις έχει περάσει. Εννοείται οτι κάνει μπαμ το πόσο βύσμα είναι.

Είτε είναι, όπως λέει στο προφίλ του στο blogger, στρατιωτικός στο Ιράκ ! https://www.blogger.com/profile/01720046840132608776 . Πάντως αν ισχύει αυτό, μπορεί να έχει σχέση και με μια "εταιρεία" security στην Αθήνα, στο ίδιο όνομα : 1) https://opencorporates.com/companies/gr/000210801000

2) http://www.hotelsupplier.gr/member.php?company_id=3874

3) https://www.vrisko.gr/details/501ia07kdc7j_ebkdfa557c557542j13

Δεν αποκλείεται και κάποια συσχέτιση μεταξύ αυτών των δύο περσόνων.

Πάντως στα άρθρα του κάνει και το "κλασσικό" πλέον τρικ αντιστροφής της πραγματικότητας που πρωτοδίδαξαν οι κρατικές υπηρεσίες και οργανώσεις του Ισραήλ: να βγάζει αντισημίτη όποιον διαφωνεί με τις πρακτικές του κράτους του Ισραήλ. Αυτό το "τρικ", είναι μια ολόκληρη "φάμπρικα", που φοριέται πολύ και από άλλους οργανισμούς και κράτη, ακόμα και για τη δημιουργία διαφόρων νόμων που θέλουν να περάσουν. Εδώ, ο συγκεκριμένος, λέει στηρίζει Ισραήλ με χέρια και με πόδια για να "μας βοηθήσει να πάρουμε την Κύπρο" ... Εθνικιστής είναι σίγουρα. Μπορεί να είναι και κανάς από δαύτους, των διαφόρων υπηρεσιών, που το παίζουν "δάσκαλοι" του κραβ-μαγκά, και κυκλοφοράνε με τις ανάλογες μπλούζες διαφημίζοντας τις ανάλογες υπηρεσίες. Παίζει να είναι και διάσπαση του Καραμπελιά.


κι άλλα φασιστάκια του καραμπελιά :  

https://cognoscoteam.gr/category/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/

αν κοιτάξει κανείς τα "άρθρα" (και τα πρόσφατα και τα παλιά), θα καταλάβει.

https://cognoscoteam.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82/

από @ 24/09/2019 11:07 μμ.


Υπάρχουν 4-5 κανάλια στο utube αυτής της εναλλακτικής δεξιάς με κουστουμιές και τα συναφή. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License