ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


post image

Δυο λόγια για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα»:

– Στις 16/1/2006 συλλαμβάνεται, βαριά τραυματισμένος ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης για την ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στη Σόλωνος στην Αθήνα. Παραδέχεται την συμμετοχή του και καταδικάζεται από το εφετείο σε 12,5 έτη κάθειρξης.

– Η αντιτρομοκρατική βρίσκει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να “γεννήσει” από το πουθενά μια δικογραφία για άλλες 6 ληστείες που δεν είχαν αποδοθεί πουθενά. Εμπλέκει, χωρίς κανένα στοιχείο, στην υπόθεση τους Γ. Τσιρώνη και τα αδέρφια Σίμο και Μάριο Σεϊσίδη.

– Μπροστά στην απροσχημάτιστη σκευωρία της αντιτρομοκρατικής, οι σύντροφοι επιλέγουν το δρόμο της φυγοδικίας.

– Ο Σ. Σεϊσίδης συλλαμβάνεται το Μάιο του 2010 μετά από καταδίωξη, κατά την οποία πυροβολείται από τους μπάτσους, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Στη δίκη που ακολουθεί για τη ληστεία στη Σόλωνος, ο σύντροφος αθωώνεται – αλλά έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα για την επιλογή του να σταθεί έναντι στο κράτος και τους μηχανισμούς του.

– Ο Γ. Τσιρώνης συλλαμβάνεται το Μάιο του 2015, μαζί με το Σ. Χριστοδούλου. Η επιχείρηση για τη σύλληψη του οδηγεί το σύντροφο Σ. Δραβίλα στην επιλογή να αυτοκτονήσει προκειμένου να μην παραδώσει την ελευθερία του. Ο Γ. Τσιρώνης επίσης αθωώνεται για την υπόθεση.

– Ο Μ. Σεϊσίδης συλλαμβάνεται, μαζί με τον Κ. Σακκά στη Σπάρτη τον Αύγουστο του 2016. Ακόμα μια φορά η αστική δημοκρατία δείχνει πόσο αστεία είναι η ίδια της η ρητορική για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, με τους 2 συλληφθέντες να ξυλοκοπούνται άγρια και να μην τους επιτρέπεται πρόσβαση σε δικηγόρο.

– Ο Μ. Σεϊσίδης καταδικάζεται χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο (χωρίς κανένα να τον αναγνωρίζει, βάση ενός δείγματος DNA που η αντιτρομοκρατική «βρήκε» 500 μέτρα απ’ την τράπεζα) στην εξοντωτική ποινή των 36 ετών. Ο σύντροφος δεν καταδικάζεται μόνο για τη ληστεία αλλά και για 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία (για τον υπάλληλο security της τράπεζας και 2 ειδικούς φρουρούς).

– Η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης σε βάρος του συντρόφου σε δεύτερο βαθμό θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου στο εφετείο της Λουκάρεως.

Απέναντι στα χίλια πρόσωπα της «δημοκρατίας» τους, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Τρίτη 20/11 στις 17.00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_thess@hotmail.com

libertasalonica.wordpress.com

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License